Вторник, 29 Септември 2020

Сряда, 10 Юни 2020 13:35

ДПС за доброволческите отряди на Патриотите: Това е типично за тоталитарните режими

"Обединени патриоти" се заканиха да напуснат коалицията, ако не бъдат приети техните предложения

 

ДПС даде спешен брифинг в парламента, след като по-рано бяха приети диференцирани ставки на ДДС.

Йордан Цонев заяви, че от ДПС са доволни, че днес са приети предложенията им за намаляване на ДДС на книгите и някои детски стоки, както и подкрепата на туроператорските пакети по отношение на чартърните полети.

Депутатът бе попитан за заканите на "Обединени патриоти" да напуснат коалицията, ако не бъдат приети техните предложения за доброволчески отряди в закона за МВР.

„Освен ДПС, против бяха и БСП, „Воля“, както и голяма част от парламентарната група на ГЕРБ. Ние считаме, че такива отряди са типични за тоталитарните режими и това е коментарът ни“, заяви Ахмед Ахмедов от групата на Мустафа Карадайъ и член на вътрешната комисия в Народното събрание.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Юни 2020 13:35
  Искра Михайлова: ДПС вече не подкрепя Радев

  Евродепутатката поздрави Корнелия Нинова с изборния успех

 • Сряда, 10 Юни 2020 13:35
  ДПС: До два месеца ще има избори

  След здравната и икономическата криза в резултат на Covid-19 сега настъпи политическа криза, която се характеризира с война между институциите в държавата. Това заяви днес депутатът от ДПС Халил Летифов. Според него и според партията, която представлява, във връзка с протестите и събуденото гражданското общество до 2 месеца най-вероятно ще има избори. 

 • Сряда, 10 Юни 2020 13:35
  Хамид Хамид: Чакаме оставка от премиера, президента създава разединение!

  ДПC гoвoри зa 2 ocтaвки – нa прaвитeлcтвoтo и нa държaвния глaвa, зaяви в cутрeшния блoк нa "Нoвa тeлeвизия" дeпутaтът oт движeниeтo Хaмид Хaмид. Тoй дoбaви, чe ДПC нacтoявa и зa ocтaвкaтa нa прeдceдaтeля нa Нaрoднoтo cъбрaниe Цвeтa Кaрaянчeвa. „Тя нe e нa виcoтaтa нa тoзи пocт“, кaзa Хaмид Хaмид.

Оставете коментар