Събота, 26 Септември 2020

Сряда, 10 Юни 2020 17:22

Човек на Валери Симеонов разрешил скандалния строеж на Алепу

За какъв контрол пледира Симеонов, след като шефът на РДНСК-Бургас е негов съпартиец?

 

 

Валери Симеонов разигра истинска драма на загрижен държавник пред медиите. Колкото повече обяснява Симеонов, обаче, толкова по-заблудени се чувстват нормалните хора.

Дали край Алепу има или няма свлачище, така и не стана ясно. Хотел или подпора, или и двете – пак не стана ясно. Има ли природа или няма – също не стана ясно, колкото и да го обясняваше друг герой – проектантът-съпруг на министър Захариева.

Всички оправдаващи се, обаче, прехвърляха топката към шефа на РДНСК-Бургас – инж. Милен Ненчев (на заглавната снимка вляво).

Именно Ненчев е издал разрешителното за скандалния строеж в нарушение на Закона за устройство на територията.

Същият този Ненчев е съпартиец на Валери Симеонов и същият този съпартиец по партийна линия е издавал и други подобни разрешителни – например за строеж на Симеоновата “Скат-ТВ” ООД, която беше осъдена да премахне незаконно построена пристройка към хотел “Панорама” над Златоград. Вместо обаче, да бъде съборено незаконното строителство се оказа, че е достроено и това бе обявено на сайта на ДНСК.

Освен съпартиец на Симеонов, инж. Ненчев е и общински съветник в Бургас от партията на Валери Симеонов.

 

Миналата седмица прокуратурата нареди на ДНСК да провери строежа на Алепу. Точно тогава се прояви и загрижеността на Симеонов, който може би не е забравил, че Ненчев е негов човек. Въпросът е дали прокуратурата ще възложи проверка и на самото РДНСК.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар