Събота, 08 Август 2020

Събота, 04 Юли 2020 13:23

Ботев и Енчев питат Джамбазки: “Ти мъж ли си, жена ли си, или хермафродит – звяр или риба”?

В понеделник се явявам на дело (втора инстанция), заведено срещу мен от евродепутата Ангел Джамбазки преди две години

Той е обиден от публикацията ми във Фейсбук, в която критикувам непоследователното му политическо поведение – гласуването му в Европейския парламент за Истанбулската конвенция. В Брюксел той гласува „въздържал се“ , а в софийските телевизии громи въпросната конвенция. В Брюксел играе една роля, в София – друга.

Същото поведение той имаше и за паметника на американските летци в София – като общински съветник от квотата на ГЕРБ гласува „въздържал се“, а в публичните си изяви клеймеше паметника, даже водеше протести срещу него.

А ето какво каза за пияните шофьори кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки по време на предизборната кампания през 2019 г.: „Каквото и да си говорим, каквито и пътища да се правят, светофари и кръстовища, когато имате неправоспособен, неграмотен, необразован, пиян, надрусан водач зад волана, ще имате и жертви на пътя…“.

Месец по-късно евродепутатът на ВМРО бе заловен да шофира в нетрезво състояние. Крайно нетрезво!

И понеже във Фейсбук питам Джамбазки, цитирайки „Смешен плач“ на Ботев, „ ти мъж ли си, жена ли, или хермафродит – звяр или риба…“, той тежко се обидил от тези думи. И иска за понесените душевни страдания съдът да му присъди … 5000 лева.

Така че в понеделник, 6 юли, мой свидетел в Софийския градски съд ще е Христо Ботев.

Каква чест!

И какъв срам: да водя великия Ботев за съдебен свидетел заради едно евродепутатско чекмедже.

Велизар Енчев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар