Петък, 07 Август 2020

Неделя, 05 Юли 2020 17:59

Българите под карантина в Гърция?

Гърция затваря границите си за граждани на Сърбия, считано от утре, 6 юли 2020 г. 

 

След като българското Министерство на външните работи съобщи, че от 15 юни пада карантината за българите, желаещи да почиват в Гърция, в редакцията на BIG5 получихме няколко сигнала от наши читатели, че са информирани от гръцките власти за поставяне под карантина.

Според получените sms-и туристите трябва да бъдат под карантина 7 дни след влизането си в Гърция. В съобщението не се уточнява дали това се отнася само за българските туристи или за всички, влизащи в Южната ни съседка.

 

Новината идва ден, след като българското Външно министерство отправи питане към гръцките си колеги относно пропускането на българи само през един граничен пункт – ГКПП „Кулата”.

В част от сигналите до редакцията ни българи, получили съобщението за 7-дневна карантина, се чудят какво да правят, при положение, че на повечето от тях целият планиран престой възлиза на седмица.

„Това означава, че целият ни престой трябва да е в хотела и никакво мърдане“, пише наш читател.

Към момента няма информация от българското Външно министерство.

Същевременно Бойка Атанасова – кореспондентът на „Труд“ в Атина, съобщи във фейсбук профила си, че Гърция затваря границите си за граждани на Сърбия, считано от утре, 6 юли 2020 г. в 06.00 ч. сутринта. Тоест напрежението на Промахон ще намалее драстично, уточнява тях.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 05 Юли 2020 17:59
  Русия патентова лекарство за COVID-19

  Федералната агенция за биомедицинска помощ (FMBA) в Русия е патентовала лекарството „Лейтрагин”, което може да предотврати или смекчи усложненията след заразяване с новия коронавирус, съобщи агенцията на своя уеб-сайт.

 • Неделя, 05 Юли 2020 17:59
  297 са новите случаи на заразени с коронавирус

  297 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 6433 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система.

 • Неделя, 05 Юли 2020 17:59
  Доц. Кунчев: Ако се наложи, ще оборудваме цяла болница за пациенти с COVID-19

  „Търсят се доброволци за старческите домове, както и за всички РЗИ в страната, но след първата вълна на съпричастност, сега желаещи няма“, допълни доц. Ангел Кунчев

Оставете коментар