Вторник, 29 Септември 2020

Петък, 14 Август 2020 12:58

Александър Симов: Изказването на Борисов е тактическа маневра, ГЕРБ се опитва да отложи последствията от протеста

Заплитането в лабиринта на ВНС е антракт, от който те се нуждаят отчаяно

 

„Идеята за ВНС очевидно е родена от някой инфантилен телевизионен мозък (представям си го като франкенщайнова комбинация между проф. Антоанета, Харалан и Харизанов) и всъщност цели ГЕРБ да се опитат максимално да отложат политическите последствия от протеста за себе си. (...) В анализа на Борисов напълно отсъстваха реалните причини за ситуацията у нас. А когато един лекар не описва точните симптоми, той не е в състояние да даде и правилното лечение.“, пише депутатът от БСП във фейсбук. Ето целият текст на Александър Симов:

 

Изразявам моя лична позиция и не ангажирам никого с нея. Но искането на ГЕРБ за свикване на ВНС ясно показва колко им е удобна тази идея.

Вие вярвате ли, че основният тумор на политическата система може да я реформира? Че мафията внезапно може да се осъзнае като манастир? Че ГЕРБ, дръжте ме да не падна, могат да предложат адекватни промени в Конституцията?

Идеята за ВНС очевидно е родена от някой инфантилен телевизионен мозък (представям си го като франкенщайнова комбинация между проф. Антоанета, Харалан и Харизанов) и всъщност цели ГЕРБ да се опитат максимално да отложат политическите последствия от протеста за себе си.

Заплитането в лабиринта на ВНС е антракт, от който те се нуждаят отчаяно. Това е тактическа маневра, а не стратегически ход. Политически фойерверк за отвличане на вниманието.

Убеден съм как си го представят - пускаме дъвката "ВНС", даваме си година и половина време за възстановяване и след това продължаваме със старите номера. Това е имитация на политика. Опит да не си платят сметката.

В анализа на Борисов напълно отсъстваха реалните причини за ситуацията у нас. А когато един лекар не описва точните симптоми, той не е в състояние да даде и правилното лечение.

Това са номера от селска вечеринка и трябва да бъдат посрещнати подобаващо - със смях и презрение.

Р.S. ОСТАВКА, МУТРИ!

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 14 Август 2020 12:58
 • Петък, 14 Август 2020 12:58
  Карадайъ: Атаката срещу ДПС говори за безидейност

  От ДСП са възмутени от посегателството върху сградата им по време на протестите

 • Петък, 14 Август 2020 12:58
  Румен Радев: Ще внеса моите предложения за промени в Конституцията след избори

  Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова, заяви президентът.

  Моите критики са към тези, които ни управляват неефективно. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам някой да се меси в моите дела. България е вече в криза - политическа, здравна, икономическа, но най-голяма е управленската. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това заяви президентът Румен Радев след посещението си в БАН днес.

  Според държавния глава България пропада и става негативен герои в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Край с честни предсрочни избори, заяви президентът и подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

Оставете коментар