Сряда, 30 Септември 2020

Понеделник, 14 Септември 2020 17:29

Новите команди към „Аптекаря“: Марешки, скачай! Марешки, дай глас!

Борисов вече може да разхожда аптекаря дори на каишка по „Витошка“!

Преди минути стана ясно, че Варненският апелативен съд е осъдил на 4 години ефективна присъда лидера на партия "Воля" Веселин Марешки.

Както и да погледнем тази новина, тя все е добра новина (вижте тук).

Че най-вероятно мястото на Марешки е зад решетките, май почти никой не се съмнява. В случая присъдата му е за рекет и изнудване, но има и един куп други сигнали, които отдавна поставят под съмнение почтеността на аптекаря от Варна.

Мислим, че е достатъчно само да споменем как наскоро той спазари гласовете на своите депутати срещу концесията на плаж „Кабакум“ във Варна. От години пък се говори за машинациите на Марешки при продажба на лекарства и отношенията му с НЗОК, както и за един куп нередности около търговията му с горива.

По-важно е обаче, тук да си зададем въпроса как въобще българските гласоподаватели и народ допуснаха лице като Марешки в българската политика? Та то на лицето му пише що за стока е. Да се надяваме, че след примера „Марешки“ все по-рядко ще допускаме подобни елементи в българския парламент. Да се надяваме още, че ВКС ще потвърди ефективната присъда на по-долната инстанция и Марешки ще се превърне в първия политически лидер, попаднал реално зад решетките.

От друга страна обаче, трябва да отбележим, че това едва ли ще се случи. От тук нататък спокойно може да наричаме Марешки „Булгода на Бойко Борисов“. Премиерът вече може да му вика „Марешки, седни, Марешки, легни, Марешки, дай глас“, та дори може да си го води на каишка по „Витошка“. А за Марешки остава или да вика „бау-бау“, или да заминава на почивка в затвора.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Септември 2020 17:29
  Нинова вика Борисов в парламента да обясни за F-16

  Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да дойдат в парламента и да обяснят за вчерашните си разговори с американските “Локхийд Мартин” за закупуване на още осем F-16 без това да е било съгласувано с Народното събрание. За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

  Вчера изненадващо от медиите разбрахме за среща на премиера с “Локхийд Мартин”, за водени разговори за закупуването на нови осем самолета F-16. Нещо повече - от съобщението става ясно, че Министерство на отбраната вече е пуснало писма-заявки за проучване на възможностите за купуване на нови три радари и друго високотехнологично оборудване. Тази информация поражда много въпроси, на които държим днес да поканите министъра и премиера и да отговорят - за какви параметри на сделката става дума, кога се предвижда и в какъв срок, предвижда ли бюджета за 2020 година тези средства. Предвиждат ли петте милиарда лева, които премиерът изтегли, тези сделки, пита Нинова.

 • Понеделник, 14 Септември 2020 17:29
 • Понеделник, 14 Септември 2020 17:29
  Борисов: Придобиването на F-16 показва желание за модернизация на въоръжените ни сили

  „Придобиването на самолетите F-16 Block 70 не е само покупка, а израз на желанието на България за необратима модернизация на въоръжените й сили с цел постигане на реална оперативна съвместимост с останалите държави членки на НАТО“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с представители на американската компания „Локхийд Мартин“, от която България закупи бойни самолети за нуждите на отбраната ни. В разговора участва също посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

Оставете коментар