Сряда, 30 Септември 2020

Вторник, 15 Септември 2020 19:40

Главният секретар на МВР е разпоредил проверка за униформеното облекло на полицаите

Изпълнението на заповедта на комисар Ивайло Иванов е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24 август 2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14 март 2017 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението - на директора на Главна дирекция „Национална полиция“.

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.

Припомняме, че на антиправителствения протест на 2 септември се появиха снимки на полицаи с липсващи обозначителни номера, като и със значки и емблеми, които не са част от отличителните знаци в системата на МВР.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 15 Септември 2020 19:40
  Прокуратурата предаде на съд 10 лица, сред които полицай, за участие в група за незаконна преработка и разпространение на тютюн

  Служител в Дирекция „Жандармерия“ на ГДНП – Пловдив, избягвал щателни проверки на личния си автомобил от колеги от Пътна полиция

 • Вторник, 15 Септември 2020 19:40
  100 000 на бунт срещу Лукашенко

  Над 100 хиляди души в Беларус излязоха на протест срещу преизбирането на дългогодишния президент Александър Лукашенко, съобщи ДПА.

 • Вторник, 15 Септември 2020 19:40
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

Оставете коментар