Сряда, 18 Юли 2018
Вторник, 01 Август 2017 09:17

Еврокомисарят Мария Габриел подготвя въвеждането на невиждана цензура!

Габриел готви ареста на 16 000 блогъри и фейсбуклии за "език на омразата"

Над 16 000 човека ще бъдат обект на терор заради изказване на свободното си мнение, съобщава сайта gudelnews.com. Еврокомисарят по цифровизацията посочи, че скорошно проучване на Европол е засякло в онлайн пространството 16 хиляди съдържания с подбуди към тероризъм и насилие.

Това е заявила Мария Габриел в НДК.

Какво обаче означава на практика всичко това?

Бързо изравняване на Европейското законодателство с нашето и ГДБОП ще им бъдат развързани ръцете да правят масови арести и да се погазва свободата на словото. Това ще бъде едно прочистване на всеки, който е неудобен, на всеки, който критикува, на всеки, който е неудобен.

Какво става в Германия, че всеки в цяла Европа може да бъде арестуван само по едно изискване на полицай при съмнение за нарушение, всеки може да посочи име на човек на хиляди километри и веднага арести и изпращане на за разпит или сверка, а това дава на службите огромен фронт за манипулации.

Всеки може да бъде издирван и арестуван с европейска директива за един коментар дори във фейсбук.

Като мерки в Германия и Австрия се прилагат и други ограничения като запор на банкови сметки и контрол над всеки обвинен в реч на омразата с лимит до 30 евро на ден. Така всеки обвинен няма как да обслужва домакинството си, няма как да пътува в тази Европа, в която предвижването на стоки и хора е свободно.

Как като Ви запорират парите, как да си купите билет за самолет, как да си платите хотел с 30 евро на ден?

Как да платите на адвокат дори в случай на нужда?

Мерките, който последват след това развързване на ръцете на службите водят до терор и репресия над всеки един, който е опозиция, всеки един, който казва, че не е съгласен с това, което вижда и знае.

Зад тези мерки за контрол седи едно желание за контрол на онлайн пространството и социалните мрежи.

gudelnews.com

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 01 Август 2017 09:17
  ЕС пропищя от еврокомисарката ни, Мария Габриел отнесе безпощадни критики за работата си

  Българската еврокомисарка Мария Габриел попадна под безпощадната критика на най-влиятелната в света електронна медия Политико. „Когато Мария Габриел стана дигитален цар на ЕС миналия юли, в бранша се надяваха на най-доброто. Младата евродепутатка от не твърде окабелената България изведнъж се озова сложена начело на европейската цифрова стратегия. От мандата й се очаква ни повече, ни по-малко от завърщване на дигиталния единен пазар – план за 415 млрд. евро, който трябва да направи Съюза глобален тех хъб. 9 месеца след старта на Габриел браншът и еврочиновниците изразяват разочарованието си от нейното лидерство.

  „Тя няма политическа тежест”, казва чешката евродепутатка Дита Чаранзова. Академикът от Парижката бизнес школа Алберто Алемано: „Габриел няма ясна, стратегическа визия”. Надеждата за пробив и задвижване на дигиталния единен пазар умира. Част от причините е поемането на ресора от Габриел насред мандата от могъщия й предшественик Гюнтер Йотингер. Други обаче са на мнение, че 38-годишната политичка от кариерата просто не се справя със сроковете. Йотингер владееше изкуството да натиска страните – членки за компромиси, но тя не успява, не може да убеди дори вицепрезидента на ЕК Ансип по проблеми като фейк новините и дигиталните умения. Лобисти, парламентаристи, чиновници са единни: докато сама не си изясни позициите, поне да се бори за налагането на оригиналното виждане на Комисията.

  По всички ключови теми Габриел получава смесени оценки. За телекомите и 5 G например уж отстоява твърда позиция, а не е наясно с техническата част и я е оставила на персонала си. Шефовете на телекоми споделят, че при нуждата от инвестиции за милиарди евро в тази посока, Габриел показва малък интерес. Сякаш има повече отношение към въпроси като фалшивите новини и дигиталните умения, които имат по-малко влияние върху поверената й индустрия, както пролича на Mobile World Congress в Барселона.
  При запазване на анонимността, половин дузина телеком босове заявиха, че тя е човек на статуквото, не движещ нещата. За разлика от Йотингер тя се лута ту напред, ту назад. „Двамата имат една роля, но твърде различни позиции”, коментира Агустин Рейна, старши директор на Европейската организация на потребителите BEUC.
  По темата са авторските права сравнението в ЕК е: пилотът от Ф1 Йотингер срещу бавно въртящата педали Габриел. Единият се бореше за повече права и пари за издателите като немския концерт Шпрингер, съсобственик на евроверсията на Политико и твърд поддръжник на ЕНП, тя действа слабичко.
  Мнозина твърдят, че Габриел би постигнала повече, ако участваше в повече разговори и преговори лично. Тя редичко се появява на дискусии, на конференции изнася кратички изявления. 

  Нейната естествена среда явно е Европарламентът, където вътрешното списание 2 пъти я нарече депутат на годината и където е по-видима.
  „Още не е оставила следа, дано използва остатъка от мандата да натисне за прогрес”, смята датската евродепутатка Мариете Шааке.
  Онова, на което Габриел посвещава повече време и внимание е дезинформацията или „фалшивите новини”. След гостуване на няколко конференции и кръгли маси с експерти тя е длъжна да представи Европейска стратегия за фейковете през април... Говори се, че Юнкер я е „наградил” с ресора, за да води дискусиите по темата при кампанията за евроизборите през 2019 г. Но за браншовиците при бавенето на единния дигитален пазар, фейковете са нещо маловажно. Не е вероятно ЕК да успее да направи законодателство по дезинформацията. Други приоритети крещят за внимание. Критиците на Габриел я винят, че от говорене не й остава време за създаване на връзки с националните правителства".

Оставете коментар