Сряда, 19 Септември 2018
Петък, 10 Ноември 2017 23:01

Иван Гешев: Преборихме се с много труден случай!

Намерени са 32 чувала с марихуана, каза още Гешев.

Двама служители на Районното полицейско управление в Стражица са в ареста като част от организирана престъпна група за разпространение на наркотици. В продължение на две години полицаите са осигурявали чадър и са предупреждавали местни дилърите кога ще има акция, каза ръководителят на спрецпрокуратурата Иван Гешев:

"В случаите, когато се работи със служители или на съдебната власт, или служители на МВР са характерни с това, че в крайна сметка това са хора, които много добре са запознати с методите на работа на правоохранителните органи и се работи изключително трудно и затова тези дела са чисто практически доста трудни. Отделно когато на местно ниво тези служители - дали са представители на съдебната власт, дали са служители на МВР, представляват, грубо казано на жаргон, фактори и е нормално свидетели, които знаят за какво става въпрос, те да искат да разказват какво се случва, но не искат да го заявяват официално."

Досега ГДБОП и спецпрокуратурата са претърсили 10 обекта.

Намерени са 32 чувала с марихуана, каза още Гешев. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 10 Ноември 2017 23:01
  Прокуратурата разказа как е арестувана Иванчева. Сашо Диков: Говорите абсурди! Кой нормален човек взима толкова пари в центъра на София посред бял ден?!

  Ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев разказа подробностите за арестуваната кметица на "Младост" Десислава Иванчева в центъра на София. Той разкри как тя е насочвала свои клиенти само към една единствена фирма, без те да имат думата, ако искат да строят с друга фирма. Сигналът за корупция е подаден от строителен предприемач, който дълго време е живял в чужбина и имал европейско мислене и манталитет.

 • Петък, 10 Ноември 2017 23:01
  Спецпрокуратурата разследва кмета на Поморие за злоупотреби с общинска собственост

  Специализираната прокуратура разследва кмета на община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев за продажбата на публична общинска собственост под паметника на Яворов в черноморския град.

  Казусът „Яворов“ се превърна в общонационална кауза след разследванията на Биволъ за незаконната продажба.
  Окръжна прокуратура – Бургас е на мнение, че има извършени множество престъпления от общ характер.
  Установява се наличието на достатъчно данни за извършени престъпления от кмета на Община Поморие по чл.282, чл. 219 и чл. 220 от НК, с оглед множеството нарушения от негова страна на Закона за общинската собственост.

  Обект на разследване от прокуратурата е и наличието на нарушения, констатирани от АДФИ при проверка на Община Поморие за законосъобразност. Проверката на Окръжна прокуратура-Бургас бе започната по независимите един от друг сигнали на вицепремира Валери Симеонов и кореспондента на „Бивол“ от Поморие Стоян Тончев.

Оставете коментар