Вторник, 18 Декември 2018
Петък, 10 Ноември 2017 23:01

Иван Гешев: Преборихме се с много труден случай!

Намерени са 32 чувала с марихуана, каза още Гешев.

Двама служители на Районното полицейско управление в Стражица са в ареста като част от организирана престъпна група за разпространение на наркотици. В продължение на две години полицаите са осигурявали чадър и са предупреждавали местни дилърите кога ще има акция, каза ръководителят на спрецпрокуратурата Иван Гешев:

"В случаите, когато се работи със служители или на съдебната власт, или служители на МВР са характерни с това, че в крайна сметка това са хора, които много добре са запознати с методите на работа на правоохранителните органи и се работи изключително трудно и затова тези дела са чисто практически доста трудни. Отделно когато на местно ниво тези служители - дали са представители на съдебната власт, дали са служители на МВР, представляват, грубо казано на жаргон, фактори и е нормално свидетели, които знаят за какво става въпрос, те да искат да разказват какво се случва, но не искат да го заявяват официално."

Досега ГДБОП и спецпрокуратурата са претърсили 10 обекта.

Намерени са 32 чувала с марихуана, каза още Гешев. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 10 Ноември 2017 23:01
  Спецпрокуратурата разследва Агенцията за българите в чужбина

  ДАБЧ е в ресора на Валери Симеонов, а Харалампиев е предложен за шеф на агенцията от ВМРО. Образувано е досъдебно производство за подкуп, документни престъпления и ръководене на организирана престъпна група.

  Следователи на Специализирана прокуратура извършват тази сутрин процесуално-следствени действия на адреси в София, Кюстендил и Плевен - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели. Разследването е свързано с дейността на Държавната агенция за българите в чужбина, съобщиха от прокуратурата.

  Подозренията са за корупция. Образувано е досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 301 (за подкуп), чл. 308 (за документни престъпления) и чл. 321 (за образуване или ръководене на организирана престъпна група) от Наказателния кодекс.

  Задържани са близо 30 души във връзка с разследване за корупция и престъпления по служба, сред които и шефът на ДАБЧ Петър Харалампиев.

 • Петък, 10 Ноември 2017 23:01
  Фелдшерка от Стражица изроди близначета в линейката

  Фелдшерка от Филиала за спешна медицинска помощ в град Стражица успя благополучно да изроди близначета в линейка, съобщиха от Националната асоциация за спешна медицинска помощ.

  Екип на филиала се е отзовал на сигнал за раждаща жена. Родилката обаче не е знаела, че бременността й е многоплодна. В линейката жената започва да ражда, като фелдшерката успява да изроди двете бебета благополучно, съобщава Канал 3.

  "Един български спешен медик се справи извън болница с нелеката задача да даде живот на две деца. Това е четвъртото израждане на колегата ни за тази година. Браво на екипа, които предпочете да остане анонимен!", гласи съобщението на Асоциацията.

  Във Филиала за спешна медицинска помощ в Стражица работят по-малко от 20 лекари, фелдшери, санитари и шофьори. Те са разпределени в 6 екипа и обслужват населението на 22 селища в общината.

  Първата снимка на близначетата бързо обиколи социалните мрежи с коментари, че е чудесно, че въпреки трудните условия на работа и ниското заплащане, в България все още са останали медицински кадри, на които може да се разчита.

  Щастливият случай ни припомня и този, когато преди около месец медицинска сестра от спешна помощ в град Тервел спаси живота на родилка и бебето й.

  Тя била дежурна нощна смяна, когато бил получен сигнал за пациент с инсулт. Фелдшерът и шофьорът тръгнали с линейката, а медицинската сестрата останала сама. Тогава пристигнала бременна жена с болки. Веднага от Добрич била изпратена линейка с реанимационен екип - лекар педиатър и медицинска сестра. Докато те пристигнат в Тервел обаче жената започнала да ражда. Медицинската сестра е успяла само с инструкции по телефона от координационния екип в апаратната на ЦСМП сама да изроди бебето. Така жената, която само от година работи в спешната помощ, успяла да спаси живота на родилката и рожбата й. 

 • Петък, 10 Ноември 2017 23:01
  Прокуратурата разказа как е арестувана Иванчева. Сашо Диков: Говорите абсурди! Кой нормален човек взима толкова пари в центъра на София посред бял ден?!

  Ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев разказа подробностите за арестуваната кметица на "Младост" Десислава Иванчева в центъра на София. Той разкри как тя е насочвала свои клиенти само към една единствена фирма, без те да имат думата, ако искат да строят с друга фирма. Сигналът за корупция е подаден от строителен предприемач, който дълго време е живял в чужбина и имал европейско мислене и манталитет.

Оставете коментар