Неделя, 21 Октомври 2018
Събота, 30 Декември 2017 08:54

Петьо Блъсков: Заради швейцарски интереси една шайка се правят на еколози и крещят по улиците срещу туризма

След като многократно саботираха старта на строежа се стигна до реален риск да загубим еврофинансирането и да трябва да връщаме парите. Наложи се да се променя закон, заради постояните саботажи на шайката. След като многократно саботираха старта на строежа на лифта в Банско, се стигна до реален риск да загубим еврофинансирането и да трябва да връщаме парите.

Приятели, предполагам много от вас са видели в новините или са били лично засегнати от една групичка от около 50 човека наричащи себе си “еколози”, които от два дни крещят из центъра на София и пречат на движението. Те наричат тези действия “протест”. “Протестът” им е срещу изграждане на втори кабинков лифт в ски зоната на Банско по всички еко изисквания. Знам, че много от вас се чудят - как така еколози ще протестират срещу най-екологичния транспорт, познат на човечеството? Нали в момента хиляди автобуси и леки автомобили бълват пушеци по баирите към Бъндеришка поляна, нима един лифт няма да спре отровите, попита Петьо П. Блъсков в социалната мрежа Фейсбук.

 

Разбира се, че ще ги спре. На никой от тях обаче не му пука за природа, въздух и подобни глупости. За да разберем защо тези хора крещят по улиците, е важно да знаем кои са те и кой им плаща. Тази групичка най-близко се доближава до речниковата дефиниция на думата “мафия”. Тя представлява семеен, агресивен политически лобизъм в полза на чужди интереси. На чело на шайката стои мултимилионерско семейство, което от около 15 години яростно брани интересите на швейцарски туристически организации и държавни агенции. Главата на това семейство дори изготвя първия план за парк Пирин, в който се забранява изграждане на всякакви спортни съоръжения. На титулната страница на плана пише “с финансовата подкепа на швейцарската агенция за развитие и сътрудничество”. Съпругата, като председател на българския филиал на швейцарското офшорно дружество за защита на дивата природа, осигурява парите и контактите.

 

Казано простичко, ако в България зимният туризъм се развива, това ще отклони туристи и парични потоци от едно от основните финансови пера на Швейцария, а това не може да бъде допуснато. Те са там, на улицата, всяка вечер, рамо до рамо, двете семейства, превърнали екологията в личен монопол, супер бизнес и в мръсна дума. Ще направят всичко по силите си в България да няма нито един лифт, нито един влек, нито една писта за ски.

Да сте чули някога тези “еколози” да говорят за отровите, които дишаме в София, най-замърсеният град в ЕС? За поголовната сеч в Странджа и в Средна гора? Където се сече в хиляди кубици без залесяване? За отровите от полигона в Русе? За киселините които редовно текат от хвостохранилищата на МДК и разни такива ужаси? Проблеми, който погубват животи! Не, не сте! Няма и да чуете. Важно е да не се строи лифт! Някой наскоро си беше направил труда да направи справка за медиините изяви на тези хора за последната година. Имаше десетина за това как щели да броят някакви свраки срещу 10 милиона лева, стотина публикации за това как трябвало наследствените земи на хората от Балчик, Каварна и някакви села да се отнемат и да се вкарат в Натура и 1900 публикации за лифта в Банско!
1900!

 

 

Цялата енергия, ресурс и време на шайката е концентрирана там! Мои приятели сравняват екобандитите с други крайно анти-български организации като Хелзинския комитет.
Аз не съм съгласен. Комитетът е от организациите, които работят за трайно разрушаване на българските традиции, промяна на историята ни, очерняне на националните ни герои и доминация на всякакви малцинства над държавноста. Докато техните мизантропски доктрини бавно тровят българщината и носят дивиденти по сложни начини, при екомафията всичо е много просто - взехме едни пари да свършим една единствена работа. И докато я вършат ще продължават да взимат. Там е и цялата работа! Скоро парите ще спрат! Тази година това с лифта им е втори сериозен провал. Първият беше с проекта за АМ Струма през кресненското дефиле.
Швейцарски консорциум участваше с най-скъпата, сложна, бавна и пагубна за екологията в района оферта. Въпреки яростните напъни на “зелените” за всички беше ясно, че швейцарската оферта е безумие.


След като многократно саботираха старта на строежа се стигна до реален риск да загубим еврофинансирането и да трябва да връщаме парите. Наложи се да се променя закон, заради постояните саботажи на шайката. Та ето затова се крещи по улицата, приятели. Защото чергата се изплъзва под крачетата на екобандитите, а те не са готови да загубят милиони евро. За щастие вече хората започнаха да разбират, че тази групировка няма нищо общо с екологията, а само и единствено с далаверата.
Както са казали старите българи: Който, каквото и да ти говори - става дума за пари!
ПП. Главатаря на екошайката е оня дето обясняваше по телевизора, че оградата по границата незабавно трябва да се разруши, защото някакви червеи не могли да минават спокойно. И тогава тръгна да протестира, ама се уплаши, че хората ще му оскубят пършивата брада.

Оставете коментар