Сряда, 24 Януари 2018
Събота, 30 Декември 2017 12:50

Само пресата в Непал не е отразила ноухау-то на българския преход!

Прави ми впечатление, че само пресата в Непал не е отразила ноухау-то на българския преход.

Прави ми също впечатление, че и Северна Корея мълчи по въпроса. Вместо да ни похвали.

Въобще прави ми впечатление, че журналистиката самонадеяно лежи върху идеята, че след смъртта няма живот. Ами ако има? И главен редактор на "отвъдното издание" е Митко Каратиста? Какво правим тогава?

Ето затова, Непал мълчи. Щото е в сомати. И вижда бъдещето. Докато англосаксонската клика оплюва г-н Борисов, Хималаите мълчат.

Готвят се за 2018.

Бойко ще им пуска лифт.

Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 30 Декември 2017 12:50
  Румен Радев скастри Борисов и Меркел: Действат срещу конституцията ни и зад гърба ми!

  Президентът Румен Радев направи своя отчет за изминалата година от мандата си. Държавният глава коментира и актуални теми като гостуването на Ангела Меркел в България и идеята ѝ с Бойко Борисов да канят Реджеп Ердодаг. Радев направи забележка, че по този начи министър-председателят и германският канцлер са действали зад гърба му и срещу конституцията ни, а новината е трябвало да научи от медиите. По повод вота на недоверие и неявяването на Борисов в пленарната зала, той предупреди, че европредседателството ни не трябва да е алиби за бездействието по болните теми в държавата.

 • Събота, 30 Декември 2017 12:50
  Първан Симеонов предупреди: 51% от хората смятат, че демокрацията е застрашена

  "В политически аспект България отбелязва точки, но на домашната ни сцена общественото напрежение остава. Външнополитическите ни успехи се приемат нееднозначно". Това са част от изводите от последното проучване на „Галъп”, посочени от политолога Първан Симеонов пред БТВ. "51 на сто смятат, че демокрацията е застрашена и най-вероятно тук роля има усещането за концентриране на влияние и протестите от последните седмици”, заяви той.
  По думите му важен е процентът хора, които смятат, че демокрацията у нас е застрашена. „България има две реалности – една за председателството и една – корумпираната. 51 на сто смятат, че демокрацията е застрашена и най-вероятно тук роля има усещането за концентриране на влияние и протестите от последните седмици”, заяви той.

  Политологът добави, че успехите на властта не се приемат еднозначно. По повод разделеното обществено мнение за приемане на еврото Симеонов посочи, че опасенията ги има и са високи, но и личи, че властта е положила усилия да покаже и ползите от това. „Корупцията се приема като фон, тиктакане на часовник. Не е и нов обществен проблем. Други данни показват, че общественото напрежение расте не само по темата корупция. За някои хора корупцията понякога е единственият начин нещо да се случи”, посочи още политологът.

 • Събота, 30 Декември 2017 12:50
  Караянчева опра пешкира на премиера, министрите се скриха зад Лъчо Иванов и Павел Шопов

  Председателят на парламента Цвета Караянчева опра пешкира по време на вота на недоверие в парламента, който БСП внесе. Тон даде лидерът на БСП Корнелия Нинова, която резонно попита къде е министър-председателят Бойко Борисов и защо е пратил вицепремиера си Валери Симеонов, както и зам.-министри. 

  Караянчева се опита да оправдае премиера и отсъствието му с важни международни срещи. Депутатът от БСП Георги Свиленски обаче излезе на парламентарната трибуна и потърси сметка от председателя на парламента, защо, след като знае за тези ангажименти, не е отменила заседанието за ден, в който Бойко Борисов е свободен. Той определи като обида от страна на премиера поведението му. Павел Шопов от Обединените патриоти се опита да спаси коалиционната си партньорка, но Антон Кутев и Георги Гьоков поискаха директно тя да прекрати заседанието и да отложи дебатите по вота, докато Бойко Борисов не се появи в пленарната зала. Кутев дори започна да задава въпросите си към Цвета Караянчева и я помоли да му отговаря, щом не може да осигури присъствието на министър-председателя. Лъчезар Иванов, който е известен в някои медийни среди с прякора си Мозъка, също се опита да вдигне настроението, но получи само смях в залата с констатации за корупция от 1989 г. Преди това Караянчева се принуди да прекъсне заседанието и да даде 15 мин. почивка, за да се увери, дали Бойко Борисов няма да дойде. 

Оставете коментар