Вторник, 20 Март 2018
Петък, 02 Февруари 2018 08:13

Валери Симеонов изригна: Борисов се занимава с глупотевини, Каракачанов истеряса

Премиерът е с добро сърце, но не му е работа да се занимава с лъвчетата от Разград. Ако слушаме Красимир Каракачанов, може да направим референдум за Масуд и за Терез. Корупцията е като вреден детски навик, който не може да се изкорени.

Вицепремиерът Валери Симеонов сравни корупцията с детските навици. Съпредседателят на Обединените патриоти заяви пред BGonAir, че борба с корупцията може да има, но тя не може да бъде изкоренена, както и вредните детски навици. Той отново обвини десните, които не са влезли в парламента за протестите срещу втория лифт в Банско, както и млади хора, които още не са ориентирани. "Напоследък много олекна политическият живот. Не е работа на Бойко Борисов да се занимава с глупотевини като лъвчетата в Разград. Този човек има такъв манталитет. Не мога да коментирам дали е правилна политиката му. Лифтът в Банско е много по-сериозен, отколкото с лъвчетата. Слава Богу, постигнахме съгласие. Това ни е хубавото на коалицията, че се караме и изяждаме хляба на опозицията", каза още Симеонов.

"ВМРО изтерясва, за да печели медийни дивиденти с Истанбулската конвенция. ГЕРБ са в тежка ситуация, защото Европейският съюз ги натиска да подпишат документа. Не е нужно обаче да стигаме до истерясване като Каракачанов. Не трябва да правим референдум за щяло и нещяло. Да направим референдум и за лъвчетата Масуд и Терез тогава. Бъларинът има ценностна система", коментира Симеонов идеята на военния министър за референдум за гей браковете.  

"Не сме се нанесли още в сградата на СДС на "Раковски" 134. Срещали сме се с Божидар Лукарски и се разбрахме кои етажи ще ползваме в сградата. Нямаме проблеми в това отношение", каза още вицепремиерът. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Владислав Горанов излъгал за задълженията на здравната каса

  Финансовият министър Владислав Горанов е знаел за точния размер на задълженията на здравната каса към европейските здравни фондове за лечение на български граждани към датата 22 февруари т.г., когато поиска НЗОК да не сключва договор с лекарския съюз, преди да се разбере размерът на дълговете. Това става ясно от обобщената справка за просрочените задължения на централното правителство, общините и осигурителните фондове към 31 декември 2017 г., която на всяко тримесечие се публикува на сайта на финансовото министерство, пише "Капитал".

  От справката става ясно, че към края на миналата година общите дългове в падеж са 308.2 млн. лв., а от тях само тези на здравна каса са 119.4 млн. лв. Последният път, в който документът с данните е бил модифициран, е на 3 януари 2018 г., което означава, че около тази дата той е бил представен на министъра и публикуван на сайта на ведомството. Същевременно в края на февруари финансовият министър обяви, че не знае колко са дълговете на здравната каса.

  В средата на февруари предишният зам.-министър на Горанов, а сега министър на здравеопазването - Кирил Ананиев, поиска оставката на управителя на здравната каса д-р Камен Плочев, защото е написал писмо до парламента, с което настоява депутатите да разгледат въпроса с дълговете на НЗОК. Ананиев беше получил писмо по темата две седмици по-рано. След писмото парламентарната здравна комисия проведе изслушване на Плочев, на което той обяви, че просрочията към края на януари са 134 млн. лв.

  В същото време председателят на надзорния съвет на касата и заместник-министър на здравеопазването Жени Начева съобщи, че разполага само със справка за 7 млн. лв. просрочия за януари.

  Горанов се намеси с искане за яснота колко са дълговете и надзорният съвет на касата заседава два пъти по въпроса. В крайна сметка се оказа, че Плочев е бил прав за размера на дълговете. Той не подаде оставка, влезе в болница и въпросът за оставката му все още стои.

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Премиерът промени дневния ред, остави европредседателството на втори план

  Премиерът Бойко Борисов смени дневния ред на правителството. След като през последните месеци се беше увлякъл да решава проблемите на Западна Европа и на Европейския съюз, министър-председателят се усети, че хората не се вълнуват от каузите му. Борисов събра извънредно министрите си, за да им постави задачи. Премиерът напоследък беше оставил държавата в ръцете на вижепремиерите си и беше започнал да изпуска положението, след като Обединените патриоти започнаха да се карат помежду си. Самият Борисов трябваше да влиза в ролята на възпитателка на родителска среща, за да припомни на коалиционните си партньори, че Министерският съвет не е детска градина.

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Нинова призова Борисов да отговори на Ердоган заради изказването му за Кърджали

  На пресконференция в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви категорично, че има достатъчно проблеми в страната и достатъчно големи теми, а не да се разделя народът, както се прави в този район.

  „Това работи само в полза на партиите, но не помага на хората“, заяви тя. Относно изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган за душевните граници и Кърджали, Нинова заяви, че Кърджали е в България. „Изказването на Ердоган е поредната провокация към България. Обявяваме се против намесата на чужди държави. Позицията на Еедоган е в разрез с международните норми. Настояваме на срещата на 26 март това да бъде заявено от премиера Бойко Борисов и той да защита териториалната цялост на страната ни. Призоваваме го да мисли на първо място за България“, каза соцлидерката. Тя призова на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

Оставете коментар