Петък, 21 Септември 2018
Петък, 02 Февруари 2018 08:13

Валери Симеонов изригна: Борисов се занимава с глупотевини, Каракачанов истеряса

Премиерът е с добро сърце, но не му е работа да се занимава с лъвчетата от Разград. Ако слушаме Красимир Каракачанов, може да направим референдум за Масуд и за Терез. Корупцията е като вреден детски навик, който не може да се изкорени.

Вицепремиерът Валери Симеонов сравни корупцията с детските навици. Съпредседателят на Обединените патриоти заяви пред BGonAir, че борба с корупцията може да има, но тя не може да бъде изкоренена, както и вредните детски навици. Той отново обвини десните, които не са влезли в парламента за протестите срещу втория лифт в Банско, както и млади хора, които още не са ориентирани. "Напоследък много олекна политическият живот. Не е работа на Бойко Борисов да се занимава с глупотевини като лъвчетата в Разград. Този човек има такъв манталитет. Не мога да коментирам дали е правилна политиката му. Лифтът в Банско е много по-сериозен, отколкото с лъвчетата. Слава Богу, постигнахме съгласие. Това ни е хубавото на коалицията, че се караме и изяждаме хляба на опозицията", каза още Симеонов.

"ВМРО изтерясва, за да печели медийни дивиденти с Истанбулската конвенция. ГЕРБ са в тежка ситуация, защото Европейският съюз ги натиска да подпишат документа. Не е нужно обаче да стигаме до истерясване като Каракачанов. Не трябва да правим референдум за щяло и нещяло. Да направим референдум и за лъвчетата Масуд и Терез тогава. Бъларинът има ценностна система", коментира Симеонов идеята на военния министър за референдум за гей браковете.  

"Не сме се нанесли още в сградата на СДС на "Раковски" 134. Срещали сме се с Божидар Лукарски и се разбрахме кои етажи ще ползваме в сградата. Нямаме проблеми в това отношение", каза още вицепремиерът. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Нинова: Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата...

  "И какво стана сега? Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата". Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  Коментарът ѝ е във връзка с изявлението на премиера Борисов от Залцбург, в което той изненадващо подчертава, че "решението на Министерския съвет да бъде изготвена позиция срещу предложението на ЕП за започване на процедура за отнемане на гласа на Унгария, няма правна стойност, а позицията ще бъде изготвена за "някой ден", ако се стигне до такова решение".

  Ето целият пост на Корнелия Нинова във Фейсбук:

  "И какво стана сега?

  Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан.

  Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата. Браво, господин премиер. Последователен сте.

  Не за пръв път правите една външна политика вътре за електората, а друга - навън пред началниците.

  А коалиционните ви партньори са за украса.

  Горките патриоти. С какъв възторг обявиха днес защитата си за Виктор Орбан.

  А сега? Мислех, че това правителство не може вече да ме изненада с нищо. Но успя.

  То ще е първото, което официално и то пред Европейски партньори е делегитимирало институцията Министерски съвет с думите на премиер: “решението на Правителството няма правна стойност”. То е за "някой ден".

  Източник: "Епицентър"

  снимка: фейсбук профил на Бойко Борисов

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Рокадите на "Дондуков" 1 разсмяха до припадък Данаил Кирилов на трибуната в НС, бившият кмет на Пловдив го пита защо му чете траурни речи

  Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов не можа да спре смеха си една минута от трибуната на Народното събрание, докато представяше новите кандидатури в Министерски съвет. Припомняме ви, че трима министри си тръгват заради трагедията с автобуса край Своге. 

  Когато стигна до Валентин Радев и до дейността му като министър на МВР, Кирилов се разсмя от подвикванията на колегите му от БСП и от ГЕРБ. Той не можа да се спре, но след минута се стегна и продължи монотонната реч. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов му направи забележка, че не е направил експозиция, а е дръпнал траурна реч. Той защити старите министри и заяви, че от НФСБ няма да подкрепят промените.  

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Борисов прецаквал Станишев с контрабандни цигари

  "Разпространението на контрабандни цигари у нас за първи път падна под 5%". Това отчете властта по време на представянето на резултатите от второто тримесечие на 2018 г. за незаконната търговия. Най-разпространените марки контрабандни късове са били "Марлборо" и любимите на Сергей Станишев "Карелия". Оказва се, че от години бившият премиер е бил прецакан да пуши понякога нелегални цигари заради немърливостта на МВР. 

  За това тримесечие контрабандата в страната е 4,5%, в сравнение с първото, когато е почти 6%. Има градове, в които контрабандните цигари растат. В Хасково те са 15,3%, във Велико Търново – 13,3%, в Плевен – 10,7% и Перник – 10%. „Стотиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета са факт”, каза премиерът Бойко Борисов по време на представяне на резултатите. 

  „Не ме учудва, че вече сме под 10%. Мисля, че в следващите месеци ще ги задържим. Когато парите са вътре в бюджета, дори и най-добрите анализатори и критици не могат да не го отчетат. Това е директен удар срещу корупцията, защото тези пари десетилетия наред замърсяваха политическата среда”, коментира още Борисов.

Оставете коментар