Петък, 16 Ноември 2018
Петък, 02 Февруари 2018 08:13

Валери Симеонов изригна: Борисов се занимава с глупотевини, Каракачанов истеряса

Премиерът е с добро сърце, но не му е работа да се занимава с лъвчетата от Разград. Ако слушаме Красимир Каракачанов, може да направим референдум за Масуд и за Терез. Корупцията е като вреден детски навик, който не може да се изкорени.

Вицепремиерът Валери Симеонов сравни корупцията с детските навици. Съпредседателят на Обединените патриоти заяви пред BGonAir, че борба с корупцията може да има, но тя не може да бъде изкоренена, както и вредните детски навици. Той отново обвини десните, които не са влезли в парламента за протестите срещу втория лифт в Банско, както и млади хора, които още не са ориентирани. "Напоследък много олекна политическият живот. Не е работа на Бойко Борисов да се занимава с глупотевини като лъвчетата в Разград. Този човек има такъв манталитет. Не мога да коментирам дали е правилна политиката му. Лифтът в Банско е много по-сериозен, отколкото с лъвчетата. Слава Богу, постигнахме съгласие. Това ни е хубавото на коалицията, че се караме и изяждаме хляба на опозицията", каза още Симеонов.

"ВМРО изтерясва, за да печели медийни дивиденти с Истанбулската конвенция. ГЕРБ са в тежка ситуация, защото Европейският съюз ги натиска да подпишат документа. Не е нужно обаче да стигаме до истерясване като Каракачанов. Не трябва да правим референдум за щяло и нещяло. Да направим референдум и за лъвчетата Масуд и Терез тогава. Бъларинът има ценностна система", коментира Симеонов идеята на военния министър за референдум за гей браковете.  

"Не сме се нанесли още в сградата на СДС на "Раковски" 134. Срещали сме се с Божидар Лукарски и се разбрахме кои етажи ще ползваме в сградата. Нямаме проблеми в това отношение", каза още вицепремиерът. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Оставката като фарс

  На мен от самото начало на сагата с Валери Симеонов ми е все тая ще подаде ли оставка тоя или не. И с оставката му, и без оставката му, едва ли нещо ще се промени към по-добро.

  Валери е подобен с останалите управници. Нали помните понятието „подобни триъгълници” от геометрията за 7-ми клас? Може и да е за 8-ми. Това няма значение.
  Валери ще се върне в събранието като депутат и ще продължи да е подобно вреден в качеството си на депутат, което е подобно на министър и вицепремиер.

  И няма никакво значение как изглежда и колко струва сделката за вицепремиерската му оставка между него и премиера. Никога няма да узнаем цената.
  Всички радости и щастия, предизвикани от тая предизвестена оставка, са напразни и безсмислени.

  Вицепремиерът Симеонов е мъртъв!

  Да живее депутатът и шеф на партия Валери!

  Със Симеонов, или без Симеонов, Борисов остава и си е същият.

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Хоро на Орлов мост след оставката на Валери Симеонов

  „Щастливи сме! Доказахме, че обществото може да се справи”, коментираха майките от инициативата „Системата ни убива”.

  Майките на деца с увреждания ликуват, след като вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че подава оставка. И днес, по станала вече традиция, майките излязоха на шествие в центъра на София. 

  Скандиранията им „оставка” обаче бяха сменени с радостни викове, след като разбраха новината. В пристъп на радост те се хванаха на хоро на Орлов мост. 
  „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат. Доказахме, че обществото може да се справи”, коментира една от майките от инициативата „Системата ни убива”. 

  Майките се заканиха, че ще продължат с протестите, докато парламентът не гласува окончателно оставката на Симеонов. 

  Протестите срещу оттеглилия се вицепремиер продължиха 26 дни подред.

 • Петък, 02 Февруари 2018 08:13
  Валери Симеонов подаде оставка! Не искал да тежи на кабинета. Борисов я прие

  След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си.

  В 19.55 часа Валери Симеонов лично съобщи пред медиите в Министерски съвет, че депозира оставката си: "Решението за оставката е лично - става въпрос за медийна кампания, която удря върху авторитета на правителството", заяви вицепремиерът. 

  По думите му тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. "Не става въпрос за моята личност, не става въпрос за партията, на която съм ръководител, а за управлението на България“, каза още той по време на извънредния брифинг.

  „Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, допълни той. 

Оставете коментар