Вторник, 20 Март 2018
Петък, 02 Февруари 2018 12:51

Корнелия Нинова: Защо положителните примери САЩ и Великобритания също не са подписали конвенцията

"Благодаря на пловдивската организация на БСП за подкрепата им да не се ратифицира Истанбулската конвенция. Те бяха най-активни в кампанията против насилието над жените. Внасохме промени в Наказателния кодекс, с които домашното насилието става престъпление от общ характер и се увеличават наказанията, ще предложим и създаването на кризисни центрове за пострадалите. По-важно е да приемам законодателство и то да се изпълнява, за да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за превенция", написа във Фейсбука си лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Споделям притеснението на учителки от региона относно опитите в училищата да се прокарва обучение за нестереотипни роли на пола и това, че образователната реформа на ГЕРБ е катастрофа. Програмите са неадекватни, изтрива се паметта ни за история и българщина. На всяка цена трябва да защитим децата си, затова уверих присъстващите, че няма да отстъпя под натиска. На нашата позиция са президентът, Православната църква и другите вероизповедания, българската интелигенция от академици и уважавани общественици, хората, които защитават семейните ценности и морал. Държави, които често се дават за положителен пример като Великобритания, Унгария, САЩ и други, още не са ратифицирали конвенцията. Това е ценностен избор и българският народ показа, че може да бъде силен, когато пази ценностите си.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  Нинова призова Борисов да отговори на Ердоган заради изказването му за Кърджали

  На пресконференция в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви категорично, че има достатъчно проблеми в страната и достатъчно големи теми, а не да се разделя народът, както се прави в този район.

  „Това работи само в полза на партиите, но не помага на хората“, заяви тя. Относно изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган за душевните граници и Кърджали, Нинова заяви, че Кърджали е в България. „Изказването на Ердоган е поредната провокация към България. Обявяваме се против намесата на чужди държави. Позицията на Еедоган е в разрез с международните норми. Настояваме на срещата на 26 март това да бъде заявено от премиера Бойко Борисов и той да защита териториалната цялост на страната ни. Призоваваме го да мисли на първо място за България“, каза соцлидерката. Тя призова на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  Жорж Ганчев: Бойко Борисов започна да се ревнува сам

  Преди да стане кмет на София настоящият премиер ме е молил да кажа някоя добра дума в медиите за него. 

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  БСП: Нападат пунктовете за подписката ни срещу сделката с ЧЕЗ

  Вчера са били нападнати доброволци на Националната гражданска инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Инцидентът е станал около 16.40 часа, на пункта на Инициативата пред метростанция „Западен парк“ в София. Били са унищожени нагледните материали и е направен опит да бъде скъсана и самата подписка. Нападателият е упражнил вербална и физическа агресия спрямо доброволците Екатерина Д. и Божидар Г. Само бързата намеса на граждани, които са повикали полиция, е предотвратила саморазправата с доброволците и унищожаването на подписката. Сигнал за случая е подаден в 9-о Раййонно управление-СДВР. Подобен инцидент се е случил и предишния ден на пунката на Гражданската инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“ пред метростанция „Люлин“. БСП осъжда подобна агресия, която цели да се осуети провеждането на една гражданска инициатива. Това е недопустимо и партията категорично ще се противопостави на посегателствата върху доброволците. Призоваваме МВР да влезе във функциите си и да осигури спокойното провеждане на подписката.

Оставете коментар