Четвъртък, 21 Юни 2018
Петък, 02 Февруари 2018 12:51

Корнелия Нинова: Защо положителните примери САЩ и Великобритания също не са подписали конвенцията

"Благодаря на пловдивската организация на БСП за подкрепата им да не се ратифицира Истанбулската конвенция. Те бяха най-активни в кампанията против насилието над жените. Внасохме промени в Наказателния кодекс, с които домашното насилието става престъпление от общ характер и се увеличават наказанията, ще предложим и създаването на кризисни центрове за пострадалите. По-важно е да приемам законодателство и то да се изпълнява, за да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за превенция", написа във Фейсбука си лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Споделям притеснението на учителки от региона относно опитите в училищата да се прокарва обучение за нестереотипни роли на пола и това, че образователната реформа на ГЕРБ е катастрофа. Програмите са неадекватни, изтрива се паметта ни за история и българщина. На всяка цена трябва да защитим децата си, затова уверих присъстващите, че няма да отстъпя под натиска. На нашата позиция са президентът, Православната църква и другите вероизповедания, българската интелигенция от академици и уважавани общественици, хората, които защитават семейните ценности и морал. Държави, които често се дават за положителен пример като Великобритания, Унгария, САЩ и други, още не са ратифицирали конвенцията. Това е ценностен избор и българският народ показа, че може да бъде силен, когато пази ценностите си.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  Премиерът прие оставката на скандалната зам.-министърка с тузарската екскурзията в САЩ

  Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Докато родителите на деца с увреждания протестират, тя се разходи за 16 000 лева до Ню Йорк. Скадналното в случая е, че парите са държавни, а Димитрова не си направила труда да си купи по-рано евтин билет и действала като милионерка, която може да си позволи да хване самолет до щатите, когато си иска. 

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  БСП предлага депутатите да не излизат в лятна ваканция, социалистите ще искат и оставката на Фандъкова

  На днешното си заседание в централата на "Позитано" 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще внесе в парламента предложение да отпадне лятната депутатска ваканция, за да могат народните представители да разрешат проблемите на протестиращите родители на деца с увреждания. Червени общинари пък готвят да поискат оставката на Йорданка Фандъкова заради лошата инфраструктура, заради която се е новодинла столицата в понеделник.

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  Корнелия Нинова: Борисов си противоречи. Иска да затваря границите, а подкрепя повече средства за интеграция на бежанци

  Борисов си прoтиворечи, хем е за затваряне е на външните граници, хем подкрепя повече средства за интеграция, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

  Тя обяснява, че правителството е приело постановление 208, с което се задължават българските общини да осигуряват на бежанците жилища, социални услуги, училища и лечение.

  "Борисов призовал да се затворят външните граници на Европа за мигранти. Но иначе подкрепя бюджета за следващия период, който увеличава средствата за интеграция на бежанци в Европейския съюз", допълва соцлидерът.

  "Сега иска да ги връща обратно. Има леко противоречие, нали. Когато обещахме, че ако спечелим изборите, ще отменим това постановление, ни посочиха като антиевропейска партия. Даже платени социолози и политолози обясняваха как сме загубили заради антиевропейско говорене. Днес, най-големите европейци се обявяват против мигрантите", пише още лидерът на левицата.

  Нинова коментира, че преди две седмици, на срещата й с лидери на партии от Вишеградската четворка, се е обявила против увеличаването на средствата за интеграция на мигранти, за сметка на социалния стълб за бедни, болни и слаби.

  "Отново ме нарочиха за антиевропеец, който се среща с антиевропейски лидери. Какво стана сега. Просто Сенека се оказа прав: "Времето показва истината". И БСП се оказа права. Времето показа и това", пише Нинова в социалната мрежа.

Оставете коментар