Неделя, 16 Декември 2018
Петък, 02 Февруари 2018 12:51

Корнелия Нинова: Защо положителните примери САЩ и Великобритания също не са подписали конвенцията

"Благодаря на пловдивската организация на БСП за подкрепата им да не се ратифицира Истанбулската конвенция. Те бяха най-активни в кампанията против насилието над жените. Внасохме промени в Наказателния кодекс, с които домашното насилието става престъпление от общ характер и се увеличават наказанията, ще предложим и създаването на кризисни центрове за пострадалите. По-важно е да приемам законодателство и то да се изпълнява, за да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за превенция", написа във Фейсбука си лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Споделям притеснението на учителки от региона относно опитите в училищата да се прокарва обучение за нестереотипни роли на пола и това, че образователната реформа на ГЕРБ е катастрофа. Програмите са неадекватни, изтрива се паметта ни за история и българщина. На всяка цена трябва да защитим децата си, затова уверих присъстващите, че няма да отстъпя под натиска. На нашата позиция са президентът, Православната църква и другите вероизповедания, българската интелигенция от академици и уважавани общественици, хората, които защитават семейните ценности и морал. Държави, които често се дават за положителен пример като Великобритания, Унгария, САЩ и други, още не са ратифицирали конвенцията. Това е ценностен избор и българският народ показа, че може да бъде силен, когато пази ценностите си.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  Борисов се срещна със зам.-държавния секретар на САЩ. Увери го, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и работим активно по енергийната диверсификация

  Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област.

  Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан. Във фокуса на разговорите бяха сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

  Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване. 

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  Пентагонът трети ден игнорира предложенията на Шойгу за обсъждане на Договора за премахване на ракетите със среден и малък обсег

  Молбите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу до началника на Пентагона Джеймс Матис остават без отговор трети ден, заяви официалният представител на руското военно министерство Игор Конашенков, съобщава "Интерфакс".

  „В продължение на три дни дори няма официална реакция от американското ведомство на предложенията на руското министерство на отбраната“, съобщи Конашенков.

  „Всичко това говори за нежеланието на американската страна за аргументиран и професионален диалог с Русия в интерес на решаването на належащите проблеми за гарантиране на регионалната и глобалната сигурност“, подчерта той.

  По думите му,  в обръщението си Шойгу подчертава, че „руската страна е готова за открит и съществен диалог с Пентагона по всички неотложни въпроси от съвместната програма“.

 • Петък, 02 Февруари 2018 12:51
  БСП: Предстои кражбата на века - кабинетът ще преразпределя 10 млрд. лв. ГЕРБ отговоря: Правителството работи великолепно

   „Средствата, които се разпределят сега са 10% от приходната част. Това преразпределяне на средства ще остане в историята като кражбата на годината. Не казвам, че е кражбата на века, защото в началото на следващата година предстои преразпределянето на 10 млрд. лв. Кражбата на века предстои и мнозинството, със собствените си пръстчета, с които гласувате, носите отговорността.” 

Оставете коментар