Вторник, 22 Януари 2019
Понеделник, 05 Февруари 2018 11:28

Богомил Бонев: Гавра! Политици и журналисти опитват да спасят Московски и поста му за сметка на детски живот

Спрягат се версии за неравности, а не се търси родителската вина в Боровец, написа в социалната мрежа Фейсбук юристът и бившият министър Богомил Бонев. 

Транспортният министър кара моторна шейна, услужливо предоставена му от крупен бизнесмен в транспортния бизнес - с хиляди камиони. Който има нужда от услугите на министъра за ТИР карнетите. И те си знаят за още какви други услуги. Бизнесменът се вози с Ролс-Ройс, ей така. Защото е приятел на министъра и бизнесът му върви по масло. Няма лошо, ако е законно. Но е нечистоплътно. На Боровец се дават шейни под наем. С инструктаж и водачи. Е, не са толкова мощни, та да впечатлят министъра. Но досега не си спомням за инциденти.
Присъстват и други лица от управляващата коалиция (от Атака, примерно), които са свидетели в какво състояние водачът се е качил на шейната. И дали е имало каски и пр. Доста конфликти на интереси като сбирка ми звучи тази компания. Но само това да беше. С риск да ме намразят приятелите заради детето, за което искрено съчувствам на съпругата, но, ако министърът е бил пиян, а дори и да не е бил, такова дело не може да върви със заключението, че виновна е неравност по пътя.
За първи път в съдебната практика ще ни представите транспортно престъпление с причинена смърт за нещастен случай. Без да е установена повреда на машината. Това е гавра.
Засрамете се малко! И за журналистите важи. При нещастен случай няма виновни, затова го бутат делото натам. Този случай е нещастен от емоционална гледна точка заради съболезнованията към детето. Но от правна гледна точка е престъпление поради непредпазливост. При което е причинена смърт. Това пише в НК.
Всичко възможно се прави да не се търси истината, защото бащата бил министър и бил уязвим политически, а трябвало да уважим скръбта на семейството. Даже някои медии пишат, че е един от най-успешните министри. Какво означава?! Недосегаемост?! Демек, да го оневиним заради скръбта. И да остане министър.
Това ли са ви крокодилските сълзи за дете на четири години?! И неговите интереси, погубен живот заради бащино малоумие, кой ще защити?! За да оцелее баща му като министър?!
Егати и цената! Обществото трябва да се е побъркало: пренебрегвайки душата на това детенце за бащината кариера. На всеки може да се случи, казват някои. Да, на всеки. Но всеки ще си носи отговорност. Без подобни изключения. Разбира се, дълбоко съболезнование за детето. Но точно политическата корупция се опитва да прикрие истината. И поругава паметта му. Съболезнованията са едно, законът е ясен. Причинена е смърт по непредпазливост. Карано е с несъобразена скорост. Иначе, неравностите по горски път са обичайни. Какво друго да има на горски път?! Ако има алкохол, това е квалифициращ признак. Ако не е взета алкохолна проба, уволнение за следователя и ченгетата. И дори заради скръбта на виновния, няма начин да има оневиняване. Детето е негово, но това не означава, че може да разполага с живота му. Иначе правото е мъртво в тази държава. А сега нека започне плюенето. Утре, когато баща причини същото на семейството си с автомобил, но не е министър, ще го съсипете. Но няма разлика. Или има...?!

P.S. Май току що им дадох вариант да измислят повреда на шейната.
Ивайло, послушай ме. Министър не можеш да останеш. Спаси, ако можеш семейството. Ако ти простят.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 11:28
  Прокуратурата оневини Московски - смъртта на сина му е плод на случайност

  Делото е прекратено с аргумента, че бившият транспортен министър не бил длъжен да знае правилата за моторните шейни.

  След 11 месеца еквилибристики прокуратурата прекрати разследването срещу бившия транспортен министър Ивайло Московски. Инцидентът с моторната шейна, управлявана от него, при който на 2 февруари м.г. загина 3-годишният му син, е случайност и Московски не носи отговорност за катастрофата. Няма данни за престъпление, смята прокурор Емилия Варадинова от Софийската градска прокуратура. Постановлението е от 3 януари, но прокуратурата е укривала този факт и отговори, че няма нищо ново по делото, пише в. "Сега".

  Мълчанието е стратегията й още от самото начало на този случай. Първо на обществото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с мощната машина, управлявана от министъра. Прокуратурата мълча 5 дни по случая, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националното следствие. Казусът се прехвърляше между окръжната прокуратура и градската. Московски подаде оставка заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Правителството веднага го прати вицепрезидент на Черноморската банка.

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 11:28
  Пореден случай: Два погубени живота – отговорни и виновни няма

  Засяга ви, защото утре може и вие да не извадите късмет!

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 11:28
  Сделката за F-16 наистина ще ни излезе през носа

  Не знаем колко ще ни струва слагачеството на Цецко и сие за F-16, нито кога ще дойдат, но да не забравяме, че първоначално се опитаха да ни пробутат втора ръка щайги от Португалия. 

  Втора ръка, Цветанов! И ти пак беше срещу нов Грипен.

  Щеше да си против и делтапланери да ни бяха пробутали американците.

  Сега се променят параметрите на състезанието и се елиминира един участник. 

  Само и само да се снимате с Тръмп. 

  И не си давате сметка, че това е достатъчно да ни скъсат от осъждания, защото не сте предложили новите параметри на всички участници. 

  Тогава сделката наистина ще ни излезе през носа.

  Богомил Бонев, фейсбук

Оставете коментар