Събота, 15 Декември 2018
Сряда, 07 Февруари 2018 09:11

Татяна Дончева: Прокуратурата работи извън правилата, идват още по-неграмотни поколения

"У нас всичко става извън правилата. Прокуратурата работи извън правила или сама си създава такива. Не е работа на прокуратурата да се занимава с акция "Лукс". Това е шумолящо мероприятие. Такива акции правеха Богомил Бонев и Цветан Цветанов. При Цветанов се "продаваха" заради имената".

Това каза пред Татяна Дончева. "Последните промени за "престъпление по служба" са написани от неграмотни хора. С тези промени ще може да се вкара половината държава в затвора. Промените не отговарят на пазарната икономика и демократичната държава. Стана ми много смешно, като видях при акцията в Септември прокурори да ходят с бронежелетки. Аз си спомням, че Джовани Фалконе ходеше с костюми, защо нашите прокурори се разхождат така? Община Септември е малка. Там нещата се знаят от миналото лято и можеше да се решат неща. Проведе се една спецакция, нахлуха в кметсвото с качулки и жилетки, все едно атакуват международния тероризъм. Като адвокат мога да ви кажа, че щом още на първа инстанция кметът излезе под парична гаранция, значи доказателствата са афиф", разкри още Дончева. "Проблемът в държавата е, че идват неграмотни и необразовани поколения. Липсват кадри на всички нива. От САЩ и Западна Европа предпочитат да ни дундуркат такива. Истината е, че колкото по-необразовано е населението, толкова по-лесно се манипулира и ръководи", завърши тя.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:11
  Издирваният Голямата Бирма искал да се предаде, но съдът го върнал

   „Те се предават, ние ги пускаме” е новата версия на „Ние ги хващаме, те ги пускат”

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:11
  Прокуратурата повдига обвинение на Каракачанов до дни - заради търговията с български паспорти и за доставката на храна в армията

  Две са разследванията срещу министъра на отбраната Красимир Каракачанов, които към този момент провежда Главна прокуратура. Едното е за търговията с българско гражданство, а другото - за хранителните доставки в армията без обществени поръчки.

  Първото е в по-напреднала фаза заради натиска от партньорските натовски служби, съобщава Вnews, позовавайки се на свои достоверни източници, които разкриват, че бившият шеф на ДАБЧ Петър Хараламбиев, известен и като “бате Харо”, който е основен обвиняем, е проговорил пред следствието и е накиснал шефа си като бос на организираната престъпна група.

  По това тежко обвинение вицепремиерът е заплашен от тежка присъда, а именно затвор до 20 години. По второто разследване Каракачанов също може да очаква двадесет годишна присъда за корупция в особено големи размери, заявиха експерти.

  Към далаверите с храненето на войската прокурорите са открили и дело за същата далавера, само че в затворите.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:11
  Убиха по брутален начин 70-годишна жена в Бяла Черква

  Извършителят е задържан за 72 часа. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години

Оставете коментар