Понеделник, 26 Февруари 2018
Сряда, 07 Февруари 2018 09:11

Татяна Дончева: Прокуратурата работи извън правилата, идват още по-неграмотни поколения

"У нас всичко става извън правилата. Прокуратурата работи извън правила или сама си създава такива. Не е работа на прокуратурата да се занимава с акция "Лукс". Това е шумолящо мероприятие. Такива акции правеха Богомил Бонев и Цветан Цветанов. При Цветанов се "продаваха" заради имената".

Това каза пред Татяна Дончева. "Последните промени за "престъпление по служба" са написани от неграмотни хора. С тези промени ще може да се вкара половината държава в затвора. Промените не отговарят на пазарната икономика и демократичната държава. Стана ми много смешно, като видях при акцията в Септември прокурори да ходят с бронежелетки. Аз си спомням, че Джовани Фалконе ходеше с костюми, защо нашите прокурори се разхождат така? Община Септември е малка. Там нещата се знаят от миналото лято и можеше да се решат неща. Проведе се една спецакция, нахлуха в кметсвото с качулки и жилетки, все едно атакуват международния тероризъм. Като адвокат мога да ви кажа, че щом още на първа инстанция кметът излезе под парична гаранция, значи доказателствата са афиф", разкри още Дончева. "Проблемът в държавата е, че идват неграмотни и необразовани поколения. Липсват кадри на всички нива. От САЩ и Западна Европа предпочитат да ни дундуркат такива. Истината е, че колкото по-необразовано е населението, толкова по-лесно се манипулира и ръководи", завърши тя.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:11
  Прокуратурата обвини бившия финансов министър Стоян Александров

  Бившият финансов министър Стоян Александров в правителството на Любен Беров от 1992 г. до 1994 г. е привлечен днес като обвиняем за упражняване на банкова дейност без разрешение, съобщи БНР като се позова на източници от Софийската градска прокуратура.

  Проверката срещу него е и по сигнали за лихварска дейност.

  Тя започна на 8 септември 2016 година и обхващаше периода 2002 - 2016 година, когато Александров е директор на банка. Той обаче е проверяван като физическо лице.

  Стоян Александров е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 100 000 лева.

  Разследването срещу него започва, след като беше обвинен от клиенти, че им е давал заеми като физическо лице със скрити лихви.

  Поне трима души разказаха, че са вземали заеми от Александров с лихви, включително и скрити.

  Наказанието за лихварска дейност е от три до пет години затвор и конфискация до 1/2 от имуществото.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:11
  Нинова пита Цацаров: Използва ли се прокуратурата за атака срещу БСП?

  БСП се възмути срещу писмо на Икономическата комисия в Шумен, което изисква всичката документация на партията и нейните членове с аргумента, че тече прокурорска проверка. Не може държавна машина да бъде използвана за мачкане на партията, заяви в парламента Нинова.

  Поискани са всички документи на общопартийната контролна комисия, данни за проведените партийни събрания, за членовете на БСП и всичко това било по повод проверка на уволнен служител на клона на Комисията за конфликта на интереси в града през лятото.

  Писмото е от 23 януари и Нинова му отвръща със сезиране на главния прокурор Сотир Цацаров. Днес го сезираме, изпращаме му тези документи от вътрешна проверка на прокуратурата в Шумен, каза Нинова. Тя ще пита Сотир Цацаров използвана ли е прокуратурата за политическа поръчка. Нинова изрази недоумение също така, че с това е натоварена специално икономическа полиция.

  "От нищо не се притесняваме, това не заплашва БСП, заплашва правовия ред и демокрацията в държавата, това е опасност за нормалния правов ред и е прецедент - да се изискват списъците на членовете на една партия, възмути се соцлидерката. Тя заяви, че въпросният служител на поделението на комисията за конфликта на интереси не е член на ръководството на партията и с поста си там не е нарушил закона.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:11
  Росен Плевнелиев става свидетел срещу бившия военен министър Николай Ненчев

  От Софийския градски съд съобщиха, че Росен Плевнелиев ще бъде разпитан като свидетел по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев. Делото, по което ще свидетелства бившият държавен глава е за договора с Полша за ремонт на самолетите МиГ-29. Ненчев е подсъдим по два отделни случая, в които според прокуратурата е извършил служебно престъпление, предизвикало значителни негативни последици. Договорите за ремонт на руските изтребители с фирмата производител РСК МИГ не бяха изпълнени и по този начин не е била осигурена необходимата авиационна безопасност и летателната годност на авиацията на Военновъздушните сили.

Оставете коментар