Петък, 17 Януари 2020
Вторник, 27 Февруари 2018 08:01

Татяна Дончева: Ако сделката с ЧЕЗ се провали, ще последва тежък конфликт между Борисов, Доган и Пеевски, СИК никога не е излизала от енергетиката

Когато енергетиката ни се е поверявала на невежи хора, сме виждали до какво води - до режим на тока. Бойко Борисов е дал благословията си за сделката с ЧЕЗ, колкото и да иска да ни убеди в обратното. Въпрос на време е премиерът да получи нещо от продажбата. 

 

"Има юридически средства за прекратяване на сделката с ЧЕЗ, която е голямо безобразие, извършено от хора, които овладяха държавата в много по-голяма степен, отколкото народът си представя. Това е задкулисие, но се знае кой стои в него. Подобни сделки се извършват с участието на държавата, въпреки че много му се иска на Бойко Борисов да ни убеди, че не било така". Това заяви пред BGonAir Татяна Дончева.

"Приватизацията на електроразпределителните дружества беше измислена от царчетата на Симеон Сакскобургготски. 15 години по-късно трябва да си направим равносметка – трябва ли държавата да си ги върне? Според мен е нужно да си вземем отново тези дружества. Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов. Друг е въпросът какво и кога ще получи от нея. Развалянето на сделката обаче ще предизвика тежък конфликт между Ахмед Доган, Делян Пеевски и Бойко Борисов", констатира Дончева.

"Появи се Митко Каратиста от хората на Пашата в борда на ЧЕЗ. Представяте ли си това как е изглеждало в очите на чехите? Присъствието на СИК в енергетиката не е от сега. Когато излезе името на Славчо Върбаков (съпруг на Гинка Върбакова - б.р.), Жени Калканджиева призна, че имали обща фирма за конкурси за красота. Върбаков да не е от Холивуд? Какво разбира от конкурси за красота? Вчера чух, че Гинка знаела за бедност по времето на комунизма. Първо - тя не е от Пазарджик, а от Стамболийски. Второ - била е на 14 години през 1989 г., а баща ѝ е бил щатен работник на комсомола и нищо лошо не е видяла от онова време. Какво образование има тя, майка ѝ и сестрата на мъжа ѝ, които управляват фирмите? От вчера вървят емисари по медиите, които обясняват, че нищо нямало да стане, че нямали образованието за това, с което ще се занимават. Преди режимът на тока беше заради това, че енергийният сектор беше поверен на невежо лице от политбюро. Назначаването на невежи хора води до забатачване", предупреди Дончева и не изключи зад Гинка да стоят руско-грузински пари.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар