Неделя, 16 Декември 2018
Четвъртък, 01 Март 2018 09:39

Кънчо Стойчев: Има сценарий правителството да се самосвали

"На цялата ситуация има два начина да гледаме - като на трагедия или на виц. Сделка с ЧЕЗ няма да има", категоричен е политологът. "В момента в България се случиха няколко неща и ако управляващите не го разберат, си отиват до дни", коментира проф. Михаил Константинов.

"Има сценарий правителството само да се свали - до този момент няма нито едни данни, че някой иска нови избори". Така политологът Кънчо Стойчев отговори на въпроса има ли сценарий за сваляне на правителството чрез казуса ЧЕЗ пред БНТ. "На цялата ситуация има два начина да гледаме - като на трагедия или на виц", обясни той. "Няколко неща са ясни. Първото, което е, че или ще има сделка и няма да има правителство, или обратното - ще има правителство и няма да има сделка. Аз залагам на второто - правителството ще остане, но сделка няма да има.", каза още политологът. 

По думите му правителството е влязло в спирала от скандали през първите два месеца от 2018 година. "Скандалът с ЧЕЗ е очевиден. "В момента в България се случиха няколко неща и ако управляващите не го разберат, си отиват до дни. Първото май го разбраха - въпросната Конвенция, въпреки че и там има шикалкавене. Същата история става тук - ние даже вече не обсъждаме дали е възможно това прехвърляне и защо стана то с пробиви в закона. Край - това прехвърляне народа не го иска".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар