Сряда, 21 Март 2018
Сряда, 07 Март 2018 08:28

Михаил Константинов и Кънчо Стойчев: Властта си отива, колкото повече дрънка за "успехите" си, толкова по-бързо ще подаде оставка

Партиите в България не са само ГЕРБ и БСП. На следващите избори ще се появи черен лебед, за когото хората ще гласуват наказателно. Премиерът направи голяма грешка с ЧЕЗ. Липсваше неговото най-добро качество - да реагира бързо в ситуацията. Вместо това, той се оплете в обясненията си. Ситуацията е взривоопасна, защото народът е като оголен нерв.

 

"Правителството закъсня с изтеглянето на Истанбулската конвенция. В ГЕРБ имаше хора, които заложиха името на България заради нея, а това е недопустимо. Хубавото в цялата работа е, че има народ. Властта трябва да знае, че идва краят. Не може група бюрократи, които са откъснати от хората, да взимат фатални решения. Ако сега властта не си вземе поука, както нея, така и нас не ни чака нищо добро. Българският наров е оголен нерв. В България няма само ГЕРБ и БСП. Нищо чудно да дойде нещо ново, черен лебед, което не е задължително да е по-добро, но хората биха гласували". Това заяви пред BGonAIR проф. Михаил Константинов.

"Имаме нарастващо напрежение при управляващите, което не е от днес. От началото на годината може да изброим скандали, които са повече от пръстите на двете ни ръце. Този път липсваше качеството на Бойко Борисов да действа много бързо. В случая с ЧЕЗ той се обърка. Възелът около кабитнета все повече се затяга. Цялата история смърди много. Не може никому неизвестна женица да преговаря за тока на 3 млн. българи. Всичко това най-вероятно ще доведе до падане на пративелството. Подобен беше случаят с малкия Пепи по времето на Иван Костов. В Пловдив се случва същото. Това е като един врящ чайник, може да му затиснеш капака, но в един момент кипва. Трябва да се преосмисли какви са отношенията с хората. Ситуацията е взривоопасна. Колкото повече управляващите дрънкат за своите постижения, толкова по-бързо ще си заминат", допълни политологът Кънчо Стойчев. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Владислав Горанов излъгал за задълженията на здравната каса

  Финансовият министър Владислав Горанов е знаел за точния размер на задълженията на здравната каса към европейските здравни фондове за лечение на български граждани към датата 22 февруари т.г., когато поиска НЗОК да не сключва договор с лекарския съюз, преди да се разбере размерът на дълговете. Това става ясно от обобщената справка за просрочените задължения на централното правителство, общините и осигурителните фондове към 31 декември 2017 г., която на всяко тримесечие се публикува на сайта на финансовото министерство, пише "Капитал".

  От справката става ясно, че към края на миналата година общите дългове в падеж са 308.2 млн. лв., а от тях само тези на здравна каса са 119.4 млн. лв. Последният път, в който документът с данните е бил модифициран, е на 3 януари 2018 г., което означава, че около тази дата той е бил представен на министъра и публикуван на сайта на ведомството. Същевременно в края на февруари финансовият министър обяви, че не знае колко са дълговете на здравната каса.

  В средата на февруари предишният зам.-министър на Горанов, а сега министър на здравеопазването - Кирил Ананиев, поиска оставката на управителя на здравната каса д-р Камен Плочев, защото е написал писмо до парламента, с което настоява депутатите да разгледат въпроса с дълговете на НЗОК. Ананиев беше получил писмо по темата две седмици по-рано. След писмото парламентарната здравна комисия проведе изслушване на Плочев, на което той обяви, че просрочията към края на януари са 134 млн. лв.

  В същото време председателят на надзорния съвет на касата и заместник-министър на здравеопазването Жени Начева съобщи, че разполага само със справка за 7 млн. лв. просрочия за януари.

  Горанов се намеси с искане за яснота колко са дълговете и надзорният съвет на касата заседава два пъти по въпроса. В крайна сметка се оказа, че Плочев е бил прав за размера на дълговете. Той не подаде оставка, влезе в болница и въпросът за оставката му все още стои.

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Премиерът промени дневния ред, остави европредседателството на втори план

  Премиерът Бойко Борисов смени дневния ред на правителството. След като през последните месеци се беше увлякъл да решава проблемите на Западна Европа и на Европейския съюз, министър-председателят се усети, че хората не се вълнуват от каузите му. Борисов събра извънредно министрите си, за да им постави задачи. Премиерът напоследък беше оставил държавата в ръцете на вижепремиерите си и беше започнал да изпуска положението, след като Обединените патриоти започнаха да се карат помежду си. Самият Борисов трябваше да влиза в ролята на възпитателка на родителска среща, за да припомни на коалиционните си партньори, че Министерският съвет не е детска градина.

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Петър Волгин: Със санкциите срещу Москва Западна Европа помогна на Путин и унищожи руската опозиция

  Михаил Константинов: Ако някой си мисли, че може да разбуни руснаците с ограничителни мерки, жестоко греши

  „Руснаците решиха, че са в ситуация на война и се мобилизираха. Санкциите срещу ресурсната икономика бяха полезни. Ако някой разчита, че ще се разбуни стандарта на руснаците с мерки, жестоко се бърка. Хората в Кремъл не трябва да се замайват и да си мислят, че всичко е вечно. На този свят не съществува само западната демокрация. И обратното – има страни, в които има формална демокрация, каквато е Япония, например“. Това заяви пред BGonAir проф. Михаил Константинов.
  „Изводите от изборите трябва да си направят силите извън Русия. Санкциите, които наложиха на Москва, целяха да свалят Владимир Путин от власт. През 2014 г. много умни хора на Запад предупредиха, че колкото повече удряш по руснаците, толкова повече се мобилизират. Една от грешките, която направиха от Кремъл е, че не допуснаха Навални до изборите. Той щеше да вземе не повече от 5%. Западът със силната си антируска политика помогна на Владимир Путин и съсипа опозицията. За Ксения Собчак още когато се кандидатира, се заговори, че е кандидатура на Кремъл. Самата тя дори не знаеше това. Опозицията в Русия е мъртва. Надявам се, че разумът в Запада ще надделее. Борис Джонсън напоследък се държа като пиян пощальон на велосипед, който ще падне всеки момент. Дано да са разбрали, че с Русия не трябва да се караш и да се биеш, а да говориш“, коментира Петър Волгин.

  „Направи впечатление, че във всички секции имаше камери. Не е лошо и при нас тази практика да се въведе и у нас. При Борис Елцин трагедията в това отношение беше налице. Аз бих посъветвал Русия да направи ефектни телефони и техника. Ако не се научат скоро, ще имат проблеми", предупреди Константинов.

Оставете коментар