Събота, 23 Юни 2018
Сряда, 07 Март 2018 08:28

Михаил Константинов и Кънчо Стойчев: Властта си отива, колкото повече дрънка за "успехите" си, толкова по-бързо ще подаде оставка

Партиите в България не са само ГЕРБ и БСП. На следващите избори ще се появи черен лебед, за когото хората ще гласуват наказателно. Премиерът направи голяма грешка с ЧЕЗ. Липсваше неговото най-добро качество - да реагира бързо в ситуацията. Вместо това, той се оплете в обясненията си. Ситуацията е взривоопасна, защото народът е като оголен нерв.

 

"Правителството закъсня с изтеглянето на Истанбулската конвенция. В ГЕРБ имаше хора, които заложиха името на България заради нея, а това е недопустимо. Хубавото в цялата работа е, че има народ. Властта трябва да знае, че идва краят. Не може група бюрократи, които са откъснати от хората, да взимат фатални решения. Ако сега властта не си вземе поука, както нея, така и нас не ни чака нищо добро. Българският наров е оголен нерв. В България няма само ГЕРБ и БСП. Нищо чудно да дойде нещо ново, черен лебед, което не е задължително да е по-добро, но хората биха гласували". Това заяви пред BGonAIR проф. Михаил Константинов.

"Имаме нарастващо напрежение при управляващите, което не е от днес. От началото на годината може да изброим скандали, които са повече от пръстите на двете ни ръце. Този път липсваше качеството на Бойко Борисов да действа много бързо. В случая с ЧЕЗ той се обърка. Възелът около кабитнета все повече се затяга. Цялата история смърди много. Не може никому неизвестна женица да преговаря за тока на 3 млн. българи. Всичко това най-вероятно ще доведе до падане на пративелството. Подобен беше случаят с малкия Пепи по времето на Иван Костов. В Пловдив се случва същото. Това е като един врящ чайник, може да му затиснеш капака, но в един момент кипва. Трябва да се преосмисли какви са отношенията с хората. Ситуацията е взривоопасна. Колкото повече управляващите дрънкат за своите постижения, толкова по-бързо ще си заминат", допълни политологът Кънчо Стойчев. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Онзи, който вози с правителствения самолет футболисти, уволнява чиновничка, защото си купила скъп билет

  "Нещо не схващам: значи този, който разхожда на държавни разноски за стотици хиляди левове със самолет селски футболисти и чалгаджийки-к**ви, уволнява оня, който е пътувал със самолет, защото билетът му бил скъп? Тъпо!". 

  Това написа във фейсбука си акад. Петър Иванов. Той припомни случая от 2012 г. Тогава отборите на Витоша Бистрица и Чавдар Етрополе се возиха с правителствения самолет. Отборът на бистришките тигри показа фактура, че е платил 20 хил. лв. Премиерът Бойко Борисов, който рита с момчетата от Витоша се ядоса на репортерски въпроси и издаде, че отпускал Еърбъса поне 20 пъти на други отбори като Левски и ЦСКА. Дори и с платено гориво обаче, едва ли клубовете са плащали за поддръжката на машината. 

  От правителствения Авиоотряд 28 бяха раздразнени и възмутени. Служителите намекнаха, че ги занимават с глупости. Борисов в свой стил пък заяви, че не било станало нищо кой знае какво. Някои от момчетата никога не се били качвали на самолет, и решил да ги повози, с което още повече предизвика народния гняв. Започнаха майтапи, че "Еърбъс 319" се е превърнал в панаирджийски атракцион, пред който остава само премиерът да застане и да къса билетчета. 

  Венцислав Лаков, който през 2013 г. беше председател на временната парламентарна комисия, която разследва полетите на Авиоотряд 28, заяви, че фолкпевицата Преслава също се е возила в Еърбъса. Владислав Горанов отрече, а случаят се потули. Така и не се разбра каква е истината.

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Симеонов бесен на Борисов, прескочили го за оставката на Росица Димитрова. Не било работа на майките да питат колко струва билетът й до Ню Йорк

  „На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката”. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред по повод случая с Росица Димитрова, която пътува за 8 300 лв. до САЩ. Днес оставката ѝ беше приета от премиера. Симеонов обясни, че не е съгласен с напускането й и, че тя е пожертвана от Бойко Борисов. 

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Премиерът прие оставката на скандалната зам.-министърка с тузарската екскурзията в САЩ

  Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Докато родителите на деца с увреждания протестират, тя се разходи за 16 000 лева до Ню Йорк. Скадналното в случая е, че парите са държавни, а Димитрова не си направила труда да си купи по-рано евтин билет и действала като милионерка, която може да си позволи да хване самолет до щатите, когато си иска. 

Оставете коментар