Неделя, 16 Декември 2018
Сряда, 07 Март 2018 08:28

Михаил Константинов и Кънчо Стойчев: Властта си отива, колкото повече дрънка за "успехите" си, толкова по-бързо ще подаде оставка

Партиите в България не са само ГЕРБ и БСП. На следващите избори ще се появи черен лебед, за когото хората ще гласуват наказателно. Премиерът направи голяма грешка с ЧЕЗ. Липсваше неговото най-добро качество - да реагира бързо в ситуацията. Вместо това, той се оплете в обясненията си. Ситуацията е взривоопасна, защото народът е като оголен нерв.

 

"Правителството закъсня с изтеглянето на Истанбулската конвенция. В ГЕРБ имаше хора, които заложиха името на България заради нея, а това е недопустимо. Хубавото в цялата работа е, че има народ. Властта трябва да знае, че идва краят. Не може група бюрократи, които са откъснати от хората, да взимат фатални решения. Ако сега властта не си вземе поука, както нея, така и нас не ни чака нищо добро. Българският наров е оголен нерв. В България няма само ГЕРБ и БСП. Нищо чудно да дойде нещо ново, черен лебед, което не е задължително да е по-добро, но хората биха гласували". Това заяви пред BGonAIR проф. Михаил Константинов.

"Имаме нарастващо напрежение при управляващите, което не е от днес. От началото на годината може да изброим скандали, които са повече от пръстите на двете ни ръце. Този път липсваше качеството на Бойко Борисов да действа много бързо. В случая с ЧЕЗ той се обърка. Възелът около кабитнета все повече се затяга. Цялата история смърди много. Не може никому неизвестна женица да преговаря за тока на 3 млн. българи. Всичко това най-вероятно ще доведе до падане на пративелството. Подобен беше случаят с малкия Пепи по времето на Иван Костов. В Пловдив се случва същото. Това е като един врящ чайник, може да му затиснеш капака, но в един момент кипва. Трябва да се преосмисли какви са отношенията с хората. Ситуацията е взривоопасна. Колкото повече управляващите дрънкат за своите постижения, толкова по-бързо ще си заминат", допълни политологът Кънчо Стойчев. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  БСП: Предстои кражбата на века - кабинетът ще преразпределя 10 млрд. лв. ГЕРБ отговоря: Правителството работи великолепно

   „Средствата, които се разпределят сега са 10% от приходната част. Това преразпределяне на средства ще остане в историята като кражбата на годината. Не казвам, че е кражбата на века, защото в началото на следващата година предстои преразпределянето на 10 млрд. лв. Кражбата на века предстои и мнозинството, със собствените си пръстчета, с които гласувате, носите отговорността.” 

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Христина Вучева: Кабинетът нарушава принципите на бюджетиране като разпределя по свое усмотрение бюджетния излишък

  Знае ли народът за какво ще се харчи над 1,5 млрд. лева от бюджетния излишък, попита риторично тя.

  За тази година към ноември излишъкът е 2,8 млрд. лв. На последното си заседание Министерският съвет ударно разпредели за час над 1,5 млрд. лв. от бюджетния излишък. Най-много пари – 1,3 млрд. лв., бяха заделени за строителството на АМ „Хемус”.

  Разпределението по този начин на излишъка е нарушение на принципите на бюджетиране, заяви в студиото на bTV проф. Христина Вучева - икономист, финансов министър в служебния кабинет на Рeнета Инджова.

  Знае ли народът за какво ще се харчи над 1,5 млрд. лева от бюджетния излишък, попита риторично проф. Вучева. По думите ѝ имаме излишък от 2,8 млрд. лева до края на октомври, което означава, че са събрани повече приходи или са извършени по-малко разходи. Според нея в нашия случай са направени по-малко разходи.

  Проф. Вучева поясни, че от този излишък над 1 млрд. лева отиват в една сметка със странно название и не се знае за какво ще се използват. Тя напомни, че по принцип излишъкът се използва само за погасяване на дългове и финансиране на дефицити.

 • Сряда, 07 Март 2018 08:28
  Борисов: Оправете казармите, да добият нормален вид!

  Правителството отпусна още 33,4 милиона предимно за ремонт на сградния фонд на армията

Оставете коментар