Събота, 17 Ноември 2018
Сряда, 21 Март 2018 11:28

Вижте кой е Владо Вутов, пръснал шампанско за 40 000 евро в Алпите!

Клип с българи, които пилеят десетки хиляди евро насред френски курорт шашна туристите в Алпите. На видеото, което подлуди за часове социалните мрежи, се вижда, мъж, който излива литри от най-скъпото шампанско. Всъщност става въпрос за сина на мултуимилионера Цоло Вутов - Владо, който изпръска десетки бутилки за над 40 000 евро в баровския ски курорт Куршевел под звуците на култовото парче "Шушана".

Синът на Цоло беше уловен от сайта Nbox.bg преди 2 години в компанията на моделката Цеци Красимирова. Красавицата бе засечена от журналист на сайта скрита в малка и евтина кръчма в кв. Белите брези. "Двете халби" е квартално заведение в което се хранят основно хора от близките офиси и жители на махалата. На малка маса в дъното обаче Цеци Красимирова беше с мъж, който държала за ръка и гледала влюбено в очи. Източници на NBOX разказват, че бившата любима на убития в Амстердам Косьо Самоковеца е била с именно със сина на Цоло Вутов. Владо Вутов е известен с това, че обича показността. Той обича да се движи из София с 2 джипа, единият от които е наблъскан до тавана с охрана.

Д-р инж. Цоло Вутов е основател, управител и собственик (заедно със съпругата си Снежана Вутова) на 50% от „Геотехмин“ ООД - група, която включва над 26 дружества от различни сектори - миннодобивна индустрия, строителство, инфраструктура и екологичен инженеринг. Сред тях са „Елаците-Мед“ АД, „Хеликс“ ЕООД, „Експлозивпрогрес-ГТМ“ ЕООД. Негови съдружници в „Геотехмин“ са Eлена Стоянова и Виктория Тодорова - съпругата и дъщерята на Величко Стоянов, един от тримата основатели на дружеството. Вутов е председател и на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия в България и учредител на Балканската минна асоциация Балканмин. През 2010 г. Цоло Вутов е обявен за най-богатия българин от вестник „Пари“, след като оглавява ежегодната класация на изданието „100-те най-богати българи“. По това време състоянието му според вестник „Пари“ се изчислява на 438,2 млн. лв. 

През 1977 г. Цоло Вутов се жени за Снежана - негова колежка от Минно-геоложкия институт, а през 1978 г. се ражда синът им Владимир. В началото е назначен в Елаците като маркшайдер, след това става главен инженер, а през 1981 г. и зам.-директор на рудника. Същата година се ражда и по-малкият му син Иван. През 1982 г. се връща в София и започва работа в изследователския и проектантски институт в областта на рудодобива „Нипроруда“, където се занимава с научна дейност. През 1989 г. завършва „Мениджмънт и маркетинг“ към Българо-френския център „Марком“. Веднага след промените Цоло Вутов напуска „Нипроруда“ и създава фирма „Геотехмин“ заедно с професорите Димитър Субашки и Величко Стоянов. Отначало съсредоточават дейността си предимно в областта на минното дело, работят по търсене и проучване на бял мрамор и варовик, но през 1996 г. собствениците разширяват дейността на „Геотехмин“, като навлизат и в строителството.

През 1995 г. създават фирмата с държавно участие „Хеликс“ за минно-геоложки проучвания, а през 2006 г. – „Експлозив прогрес“ за взривни работи в рудниците. През 1999 г. съдружниците на Цоло Вутов - проф. Стоянов и проф. Субашки умират и той остава да управлява фирмите, в които по това време вече работят около 250 души. През 1999 г. правителството на Иван Костов обявява за приватизация мина „Елаците“ и Цоло Вутов я купува с помощта на собствениците на завода за преработка на руда - белгийската фирма „Юнион миниер“. „Юнион миниер“ кредитира покупката на Цоло Вутов срещу ангажимент през следващите 10 години „Елаците“ да доставя руда за преработка на „Юнион миниер“. В следващите години фирмата на Цоло Вутов успява да изплати дълговете си и да увеличи добива от 23 милиона тона минна маса годишно през 1999 г. на 58 милиона това през 2008 г. Персоналът на „Геотехмин“ нараства до над 4000 души.

Строителната дейност се развива паралелно с минното дело и фирми на Цоло Вутов участват в строителството на вецове в Искърското дефиле, на новата писта на аерогара София, на метростанции, на ветроенергийния парк край Камен бряг и Шабла, на пречиствателните станции на ТЕЦ „Марица Изток 3“ и др. За 2009 г. активите на „Геотехмин“ са оценени на 666 млн. лв., консолидираните приходи - на 390,2 млн. лв., а печалбата - на 92,7 млн. лв. Групата „Геотехмин“ управлява също два четиризвездни хотела - „Скалите“ в Белоградчик и „Глазне“ в Банско.

Чрез „Елаците Мед“ Цоло Вутов приватизира и общински фирми за пътно поддържане в България, сред които е и столичната компания „Пътно поддържане“. Негови са също и „Пътища и съоръжения“ - София, столичното „Улично осветление“ ЕАД и СКГТ „Трансремонтстрой“ АД - фирмата, която поддържа техническото състояние на трамваите, тролеите и автобусите в столицата. Собственик е и на фирмите, които поддържат инфраструктурата в Лом и Берковица. Цоло Вутов живее в триетажна къща близо до Киноцентъра. Синовете му работят в семейния бизнес - Владимир оглавява строителна фирма, а Иван - търговска. 

Цоло Вутов е приятел от казармата с ген. Румен Миланов (началник на Националната служба за охрана (НСО) от 2004 до 2007 г., а от 2009 до 2012 - съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов, секретар на Съвета по сигурността и шеф на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР). Когато напуска НСО, Миланов се връща на работа при Цоло Вутов, където е бил и през 2005 г., след като напуска НСБОП. Същата година Вутов назначава във фирмата си „Елаците мед“ и други висши антимафиоти - бившите заместник-директори на НСБОП Красимир Младенов и Иван Йовчев, както и началника на направление „Борба с терора“ Борил Кацаров.

Очаквайте много скоро още подробности за "шоуто" в Куршавел! Ще разберете кой още присъства на рожденния ден на Владо Вутов!

Вижте видео от празненството на Владо Вутов

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Март 2018 11:28
  Синът на Бисеров осъди прокуратурата за незаконно обвинение

  Дoвeдeният cин нa Xpиcтo Биcepoв Ивaйлo Глaвинĸoв e ocъдил пpoĸypaтypaтa зa нeзaĸoннo пoвдигнaтo oбвинeниe. Peшeниeтo e нa Coфийcĸия гpaдcĸи cъд пo Зaĸoнa зa oтгoвopнocттa нa дъpжaвaтa и идвa cлeд пpeĸpaтявaнe нa paзcлeдвaнeтo cpeщy Глaвинĸoв зa пpaнe нa пapи и yĸpивaнe нa дaнъци пopaди липca нa дoĸaзaтeлcтвa и зa нapyшeниe нa бaнĸoвoтo зaĸoнoдaтeлcтвo, зapaди влизaнe в cилa нa пo-блaгoпpиятнa peдaĸция нa HK, инфopмиpa Ceгa.

  Глaвинĸoв e пpeтeндиpaл зa 30 000 лв. oбeзщeтeниe, cъдия Kaлинa Aнacтacoвa e oцeнилa нaнeceнитe мy вpeди нa 8 000 лв. Peшeниeтo нe e oĸoнчaтeлнo.

  Дeлoтo cpeщy дoвeдeния cин нa бившия зaм.-пpeдceдaтeл нa пapлaмeнтa и нa ДΠC Биcepoв бe oбpaзyвaнo нa 7 нoeмвpи 2013 г., впocлeдcтвиe мy e нaлoжeнa зaбpaнa дa нaпycĸa cтpaнaтa и e нa cвoбoдa cpeщy гapaнция oт 25 000 лв. Paзcлeдвaнeтo e пpeĸpaтeнo нa 3 фeвpyapи 2016 г. Coфийcĸият oĸpъжeн cъд e пpeĸpaтил и дeлoтo зa гpaждaнcĸa ĸoнфиcĸaция cpeщy Глaвинĸoв и нeгoвaтa мaйĸa Mapия Биcepoвa пo иcĸ нa cтoйнocт 4 081 099 лв., aпeлaтивният cъд e пoтвъpдил пpeĸpaтявaнeтo, нo BKC e cпpял пpoизвoдcтвoтo в изчaĸвaнe нa тълĸyвaтeлнo peшeниe нa cъдa пo въпpoca дaли тeзи пpoизвoдcтвa мoгaт дa пpoдължaвaт пpи oтпaднaли oбвинeния, предаде Де Факто.

  Oбвинeниятa cpeщy Xpиcтo Биcepoв, oт cвoя cтpaнa, бяxa внeceни в cъдa, нo тoй e oпpaвдaн нa тpи инcтaнции пo твъpдeниятa зa нeплaтeни дaнъци зa близo 26 000 лв., нapyшeниe нa вaлyтния зaĸoн c нeдeĸлapиpaни cдeлĸи, ĸaĸтo и чe нe бил пocoчил пpeд Cмeтнaтa пaлaтa пapи пo cмeтĸи в Швeйцapия. Дeлoтo зa гpaждaнcĸa ĸoнфиcĸaция cpeщy нeгo нe e пpeĸpaтeнo, нacpoчeнo e в CГC. Taм въpви и дpyг пpoцec зa ĸoнфиcĸaция cpeщy Биcepoв, cъпpyгaтa мy и дoвeдeния мy cин.

 • Сряда, 21 Март 2018 11:28
  Експертизи бавели разследването около трагедията със сина на Московски

  Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на детето на транспортния министър Ивайло Московски. Това стана ясно от думите на директора на националното следствие Борис Сарафов. Инцидентът при който загина 4-годишният Кристиан след катастрофа с моторна шейна в Боровец стана в началото на февруари.

  Оттогава насам разследването потъна в пълна мъгла. Никой не каза взета ли е проба за алкохол на Московски, откъде са взети супер мощните шейни, кой е виновен за трагедията. Пет месеца по-късно Сарафов заяви, че се чакат експертизите на екип от следователи, ръководени от заместник-директора на следствието Магдален Маринов.

 • Сряда, 21 Март 2018 11:28
  Ахмед Доган ще става дядо

  Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще става дядо. Синът му Демир, който през декември прави 33 години, се очаква в близките месеци да се сдобие с наследник. 

  Приятелката на Доган-младши, с която живее на семейни начала, е бременна и двамата с бащата били изключително щастливи, пише "24 часа". Преди дни Демир Доган бе кум на своя дългогодишен приятел - кмета на община Белица Радослав Ревански. Кметът се ожени за красивата Саня Чаталбашева на приказна сватба, а свидетели на подписването бяха Демир Доган и сестрата на булката - Ани. Двамата младоженци вече са на почивка в турския курорт Бодрум, където ще останат една седмица. ,

  На сватбеното тържество Демир заведе половинката си Памела, а тя пък пусна снимка от събитието в профила си в инстаграм. Бременността ѝ е съвсем в началото, от вталената по тялото рокля изобщо не личи коремче. В края на юни красивата брюнетка се е дипломирала със специалност спортен мениджмънт в НСА.

Оставете коментар