Четвъртък, 20 Септември 2018
Четвъртък, 22 Март 2018 09:44

Вижте какво прави днес Калина Илиева - "калинката" на калинките

Скандалната бивша шефка на ДФ "Земеделие" става преподавателка. Дава ценни съвети на банкери, бизнесмени и икономисти в частна школа.

Около скандалната сделка с ЧЕЗ край името на Гинка се завъртя и това на Калинка. Анализатори припомниха горчивия опит на Бойко Борисов от преди с хора, които нямат никаква представя с какво се занимават. Припомняме ви, че след избирането на Илиева за изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", в 41 Народно събрание от опозицията на ГЕРБ е повдигнат въпроса, че тя не притежава ценз за заемане на длъжността. Въпреки това, едва на 28 години, Калина Илиева след спечелен конкурс е предложена за този пост от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и назначена на него след съгласуване от министър-председателя Бойко Борисов.

В края на месец ноември 2010 г. става ясно от изпратено съобщение до редакцията на вестник "168 часа" от Гизела Хютингер, пресаташе на Висшия институт по техника и икономика в Берлин, че дипломата на Калина Илиева е фалшива. От изнесеното в пресата става ясно, че германската прокуратура започва разследване за извършено криминално престъпление от Калина Илиева. Това изправя България пред международен скандал. В крайна сметка Илиева призна, че има фалшива диплома, за да избегне разследване. Името ѝ пък стана нарицателно на връзкари, които се назначават без значение, дали разбират от това, което вършат.

Днес Калина Илиева е забравила за властта и за срамния скандал, който предизвика. В момента тя, заедно с още двама души е собственик на Европейска банкова академия. Репортер на BIG5 реши да потърси в интернтет какви условия се предлагат, но сайт така и не намерихме. В крайна сметка един от съдружниците на Илиева ни обясни, че за момента дейността на академията е замразена. Всъщност става въпрос за своеобразно частно училище, което помагало на счетоводители, финансисти, икономисти и банкери. В дейността му в Търговския регистър е описано, че фирмата се занимава с финансови обучения, повишаване на нивото на финансови компетенции на български и чуждестранни лица и специализирани обучения в сферата на банкерството. От частното школо ни обясниха, че е филиал на македонска фирма, която се бавила със структурите си у нас, но в най-скоро време ни увериха, че академията ще заработи, а Калина Илиева ще дава ценните си съвети на бизнесмени и банкери. Все още обаче не е ясно дали има подобно образование, или отново си е намерила фалшива диплома от някой западноевропейски университет.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 22 Март 2018 09:44
  Нинова: Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата...

  "И какво стана сега? Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата". Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  Коментарът ѝ е във връзка с изявлението на премиера Борисов от Залцбург, в което той изненадващо подчертава, че "решението на Министерския съвет да бъде изготвена позиция срещу предложението на ЕП за започване на процедура за отнемане на гласа на Унгария, няма правна стойност, а позицията ще бъде изготвена за "някой ден", ако се стигне до такова решение".

  Ето целият пост на Корнелия Нинова във Фейсбук:

  "И какво стана сега?

  Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан.

  Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата. Браво, господин премиер. Последователен сте.

  Не за пръв път правите една външна политика вътре за електората, а друга - навън пред началниците.

  А коалиционните ви партньори са за украса.

  Горките патриоти. С какъв възторг обявиха днес защитата си за Виктор Орбан.

  А сега? Мислех, че това правителство не може вече да ме изненада с нищо. Но успя.

  То ще е първото, което официално и то пред Европейски партньори е делегитимирало институцията Министерски съвет с думите на премиер: “решението на Правителството няма правна стойност”. То е за "някой ден".

  Източник: "Епицентър"

  снимка: фейсбук профил на Бойко Борисов

 • Четвъртък, 22 Март 2018 09:44
  Рокадите на "Дондуков" 1 разсмяха до припадък Данаил Кирилов на трибуната в НС, бившият кмет на Пловдив го пита защо му чете траурни речи

  Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов не можа да спре смеха си една минута от трибуната на Народното събрание, докато представяше новите кандидатури в Министерски съвет. Припомняме ви, че трима министри си тръгват заради трагедията с автобуса край Своге. 

  Когато стигна до Валентин Радев и до дейността му като министър на МВР, Кирилов се разсмя от подвикванията на колегите му от БСП и от ГЕРБ. Той не можа да се спре, но след минута се стегна и продължи монотонната реч. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов му направи забележка, че не е направил експозиция, а е дръпнал траурна реч. Той защити старите министри и заяви, че от НФСБ няма да подкрепят промените.  

 • Четвъртък, 22 Март 2018 09:44
  Борисов прецаквал Станишев с контрабандни цигари

  "Разпространението на контрабандни цигари у нас за първи път падна под 5%". Това отчете властта по време на представянето на резултатите от второто тримесечие на 2018 г. за незаконната търговия. Най-разпространените марки контрабандни късове са били "Марлборо" и любимите на Сергей Станишев "Карелия". Оказва се, че от години бившият премиер е бил прецакан да пуши понякога нелегални цигари заради немърливостта на МВР. 

  За това тримесечие контрабандата в страната е 4,5%, в сравнение с първото, когато е почти 6%. Има градове, в които контрабандните цигари растат. В Хасково те са 15,3%, във Велико Търново – 13,3%, в Плевен – 10,7% и Перник – 10%. „Стотиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета са факт”, каза премиерът Бойко Борисов по време на представяне на резултатите. 

  „Не ме учудва, че вече сме под 10%. Мисля, че в следващите месеци ще ги задържим. Когато парите са вътре в бюджета, дори и най-добрите анализатори и критици не могат да не го отчетат. Това е директен удар срещу корупцията, защото тези пари десетилетия наред замърсяваха политическата среда”, коментира още Борисов.

Оставете коментар