Неделя, 16 Декември 2018
Сряда, 28 Март 2018 09:12

Румен Петков стана рекламно лице на календар с ново летоброене, водещи се шегуват, че прилича на Юлий Цезар

Румен Петков от АБВ не спира да залива телевизионните студия с нов календар, който е изработен от младежите във формацията. При всяко свое гостуване бившият министър на МВР подарява на водещите настолния патриотичен календар. За разлика от традиционните обаче началото на годината не започва от първи януари, а от 3-ти март.

На страницата на всеки месец пък са отбелязани важни за страната ни исторически събития и дати, свързани с великите българи. Поредният подарък, който направи Петков, беше в студиото на Нова ТВ. Водещата на сутрешния блок "Здравей, България" Аделина Радева обаче не се сдържа на преиграването от страна на АБВ и директно подхвърли на Румен Петков, че смяната на календара е присъща на римските владетели, визирайки очевидно Юлий Цезар.

Шегата не смути по никакъв начин дясната ръка на Георги Първанов, който демонстративно постави на видно място рекламния материал на АБВ на бюрото. От началото на март Румен Петков ни в клин, ни в ръкав разнася по всички телевизионни студиа гордостта на "азбукарите" и я афишира като нещо изключително, за което никой досега не се е досетил.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 28 Март 2018 09:12
  АБВ настоява за оставката на Екатерина Захариева

  Искането е поради неадекватната ѝ политика и своеволно поведение, които са опасни за България, уточняват от партията

 • Сряда, 28 Март 2018 09:12
  Когато и да затворят посолствата, които се произнесоха за бруталното престъпление, все ще е късно

  Едно брутално престъпление направи България център на вниманието на европейските и световни институции, но не с друго, а с опитите за грозна политическа спекулация на несъстоятелни общественици и политици.

  Подобни прояви водят до насаждането на отвращение към обединена Европа и нейните институции. По темата с това брутално престъпление, тази човешка трагедия, се произнесоха и някой посолства на чужди държави в България.

  Мнението ми е, че когато и да бъдат затворени те, все ще сме закъснели.

  Напред с майка България!

  Румен Петков, фейсбук

 • Сряда, 28 Март 2018 09:12
  Румен Петков: Сигурността на пътя не може да стане с постоянни кръпки в закона

  Най-лошият показател, който ясно говори за неспособността на институциите да намират решение на проблема с войната на пътя е, че само тази година шест пъти вече е променян Законът за движение по пътищата. Това каза председателят на АБВ Румен Петков по време на Международната конференция на тема: „Пътната безопасност – елемент от националната сигурност“, организирана от Института за пътна безопасност, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

  „Практиката в цяла Европа показва, че първо трябва да се направи сериозен и цялостен анализ на причините, които водят до толкова много леки и тежки пътнотранспортни произшествия у нас. След това вече трябва да се предприемат и мерки по въвеждането на съответните нормативни и поднормативни актове и чак след това да се преминава към структурни промени. За това силно препоръчвам на българските институции да не тичат пред вятъра и да не спекулираме с човешката трагедия, а да търсим трайно решение, което няма да има конюнктурен характер. Решение, което няма да бъде подлагано на непрекъснати допълнителни промени, които създават усещането за несигурност у хората и недоверие към възможностите на държавата да се справя с проблемите, които са на дневен ред за обществото в България“, заяви още Петков.

  Дебатът за повишаване на пътната безопасност тече повече от една година, a активната му работа за намаляване на пътно-транспортните произшествия и жертвите на пътя започва през 2003 г.

Оставете коментар