Четвъртък, 19 Юли 2018
Сряда, 28 Март 2018 11:02

Собственикът на "Балканстрой" Йордан Каназирев и съпругът на Стефка Костадинова Николай Попвасилев са хората разпространили в мрежата скандалния клип с шампанското за 40 000 евро в Куршавел

Йордан Каназирев, който е собственик на "Балканстрой инженеринг груп", е един от хората разпространили скандалния клип с изцепки на сина на предприемача Цоло Вутов в интернет, научи ексклузивно BIG5.BG. Негов „съучастник“ е Николай Попвасилев, който е съпруг на Стефка Костадинова. 

Любопитно е, че семействата на Попвасилев и на Цоло Вутов се познават от години и са добри приятели. Стефка Костадинова и съпругът ѝ пък са превърнали в традиция почти всяка година да посещават един от най-скъпите зимни курорти в света - Куршавел.

 

Купонът на Владимир Вутов в Куршавел

Именно Попвасилев е един от първите, които качват скандалното видео в социалните мрежи. Нека припомним, че на него се вижда как синът на Цоло Вутов, Владимир Вутов, се къпе в шампанско в един от най-скъпите курорти в света Куршавел. След 30 минути обаче Попвасилев изтрива видеото от стената си във фейсбук, но вече е късно. Неговите приятели са го свалили и разпространили в мрежата.

 

Николай Попвасилев и шефката на БОК Стефка Костадинова на сватбата си

И до момента не е напълно ясно, кой точно е заснел купона, като според свидетели е имало поне двама души снимали с телефоните вакханалията. Възможно е съпругът на шефката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, да е един от тях. Двамата са редовни посетители на курорта Куршавел през зимата, като от страницата на Попвасилев във фейсбук се вижда, че той е бил в Куршавел на 9 януари, когато е публикувал и следната снимка:

Снимка от Куршавел, взета от личния профил на Николай Попвасилев, публикувана на 9 януари тази година

Както вече написахме Попвасилев пуска клипа във фейсбук само за 30 минути, след което веднага го маха. Не е ясно дали обаче самият Попвасилев е осъзнал грешката си, или е бил помолен от семейството на главния герой.

Любопитно е, че семействата на Попвасилев и на Цоло Вутов се познават от години и са добри приятели. Стефка Костадинова и съпругът ѝ пък са превърнали в традиция почти всяка година да посещават един от най-скъпите зимни курорти в света - Куршавел. Този път те отново се засекли с Владо Вутов, който реши да се изкъпе в шампанско под звуците на тоталния турбо чалга хит "Шушана" пред смаяните погледи на останалите гости в зимния курорт.

Друго основно лице виновно за избухването на скандала е пряк конкурент в бизнеса на Цоло Вутов от района на Благоевград. Става дума за Йордан Канарзиев собственик на "Балканстрой инженеринг груп".

Собственикът на "Балканстрой инженеринг груп" Йордан Канарзиев

Нека припомним, че през 2016 година, изпълнителят на множество обществени поръчки "Балканстрой инженеринг груп" е обявен от съда в неплатежоспособност заради просрочени плащания по облигационна емисия и невърнати банкови кредити за общо над 38.2 млн. евро.
Съвсем до скоро пред офисите на Канарзиев имаше опашки от кредитори.

Делото срещу строителната компания е образувано от пенсионни фондове на "Алианц", "ДСК Родина" и "Алианц банк България", които през 2006 г. са инвестирали средства, купувайки корпоративни облигации, издадени от "Балканстрой". Емисията е за 5 млн. евро, които следва да се издължат за срок от 60 месеца. Малко по-късно обаче започват проблемите в обслужване на това задължение, като кредиторите на няколко пъти се събират и дават отсрочки на дружеството.

Канарзиев минава за уникален фен на курорта Куршавел, като дори е направил заведение в района на Благоевград, което копира едно към едно оригинала си от Алпите.

Всъщност, ако ви е любопитно как изглежда Роман Абрамович, Наоми Кембъл, Дейвид Бекъм или Джордж Клуни в ски екип, посетете френския диамант Куршвел. Има една подробност, която да вземете предвид – курортът е диамант във всяко едно отношение, особено когато си плащате сметките.

Според класация на британско издание Куршвел е най-скъпият курорт в Европа. Квадратният метър там струва 36.9 хил евро, за влекове давате 216 евро седмично, а най-достъпната бира е 12.50 евро. Куршавел има репутацията и на най-добрия ски резорт в света. Можете да бъдете спокойни и уверени и да плачете от радост.

Вижте скандалния клип, който взриви мрежата

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 28 Март 2018 11:02
  Юнкер манията като огледало на скопената журналистика и фейсбук вицовете от бабини времена

  Или защо "свободните" медии се държат като ученички на кръжок, които чакат учителката първа да напише примера на дъската, за да го препишат в тетрадките

  Председателят на европейската комисия Жан-Клод Юнкер се появи клатушкайки се на срещата на върха на НАТО. Появиха се две версии - неофициалната, че е пиян, и тази на ЕК - че е страдал от спазми заради ишиаса.

  Веднага след случката, при която Жанк-Клод едва ходи и е подпиран от президентите на Финландия и Украйна, световните медии пуснаха кадрите. Коментарите им бяха сдържани и в сферата на вариациите и предположенията, дали председателят на ЕК е пиян. Ако за пръв път колегите констатират, че Юнкер обича да ходи почерпен и откриват Америка, значи са отразявали събития, на които е участвал друг човек. О, изненада, о, новина!

  Световните медии проявиха интерес, тъй като този път приятелят на Бойко Борисов действително едва ходеше за разлика от други изпълнения, когато само залита и се поклаща. В България обаче отново лъсна синдромът на скопените журналисти. Шест месеца национални телевизии, вестници и сайтове не обелиха дума. BIG5, както и още няколко свободни медии отразиха злополучната среща във Варна с Ердоган, когато Юнкер отново едва стоеше и приятелят му Доналд Туск, който се е превърнал в личната му астистентка по форумите, трябваше да го държи, за да не падне. Това е само един от многобройните случаи.

  Защо обаче стожерите на българската журналистика не казаха, че царят е гол? Той беше пред очите им 6 месеца?! Последното нещо, което бихме си помислили е, за да не обидят Бойко Борисов, който е приятел с Жан-Клод, както и с цената на цензура да не развалят доброто впечатление на европейците. Сега обаче, когато световните агенции отразяват пияния или болния Юнкер, всичко се променя и езиците се развързват.

  Включително и на плямпалата във фейсбук. За някои от потребителите, познавайки капацитета им, е нормално да измислят глупости, убедени, че са страшно оригинални. Вече не се казвало "да се напиеш", а "да се наюнкериш". Катаджиите не мерели в промили, а в "юнкери". И още куп каламбури и смешки от времето на баба ми, които през 40-те години сигурно са били много актуални. Като оставим, че откровените глупости се преписват и всеки се представя за автор на поредната тъпотия, в общия хор на плоските шеги се включиха уж топ журналисти и интелектуалци. Имената не могат да бъдат изброени, защото все някой ще бъде пропуснат и ще се обиди, но те са пред вас, във фейсбука ви.

  В същото време голяма част от редовните подигравчици са редовни клиенти на винпромите и на кварталните пивници. Дори когато се подиграват, че Юнкер се напил, някои от тях пишат с водка или бира пред компютъра.

  Преди Юнкер манията, свързана с алкохола, имаше около покойния Иван Славков. В един момент само в Сомалия не бяха чували за Батето. Когато си отиде от този свят, не вицовете за Славков секнаха. Започна лицемерно оплакване, спомени как било по негово време в БФС, за успехите, колкото и скромни да бяха, но ги имаше, на националния ни отбор и т.н. Шоута и дори сериозни уж предавания, които си правеха глупавите сценарии, изведнъж замлъкнаха, вероятно търсейки следващата си жертва. 

  Васил Василев

 • Сряда, 28 Март 2018 11:02
  Фирми на братя Домусчиеви и общинари прецакват Варна с десетки милиони с контейнери за боклук

  Компания на Румен Гайтанджиев - Вълка предлага с 40% по-евтини кофи за смет в общината, но кметът Иван Портних и "експертите" му по неясни причини подписват неизгодния договор, от който печелят Кирил и Георги Домусчиеви. За целия петгодишен период разликата е повече от 20 млн. лева, които са за сметка на данъкоплатците.

 • Сряда, 28 Март 2018 11:02
  От БСП отговориха на Миков: Не е редно бивш лидер с най-ниските изборни резултати да очерня партията

  Трима лидери на местни организации на БСП излязоха с открито писмо до съпартийците си от Националния съвет. В него те се обърнаха към онези, които критикуват ръководството в последните дни. Сред тях е и бившият шеф на социалистите, който в интервю заяви, че партията се управлява еднолично. 

  Днес председателите общинската и областната структура в Габрово и на тази в Дряново призоваха да се сложи край на критиките преди изборите. "Не намираме за редно, още по-малко отговорно, бивш председател на БСП да участва в очерняща партията и ръководството кампания, имайки предвид, че вече е имал възможност да покаже- как трябва да се "води” партията", написаха те.

  В отвореното си писмо тримата добавят и че стилът на управление на Миков е довел до най-ниските резултати на партията от последните години. "Само след няколко месеца предстоят избори за Европейски парламент и местна власт. Дълбоко се съмняваме, че с подобни изявления тези "другари” помагат за спечелването им. А може би не искат БСП да сложи край на хегемонията на ГЕРБ?!", пишат партийците.

  Те призовават "уважаемите другари", ако не помагат за изборите, поне да не пречат. "Вътрешнопартийните проблеми в БСП се решават на партийни форуми, а не през малкия екран. Политика и работа за партията се прави и когато не си на ръководен пост. Така доказваш, че си в БСП, заради идеи и каузи, а не за личен интерес, към днешна дата и за реваншизъм", завършват те.

Оставете коментар