Понеделник, 18 Март 2019
Сряда, 28 Март 2018 11:02

Собственикът на "Балканстрой" Йордан Каназирев и съпругът на Стефка Костадинова Николай Попвасилев са хората разпространили в мрежата скандалния клип с шампанското за 40 000 евро в Куршавел

Йордан Каназирев, който е собственик на "Балканстрой инженеринг груп", е един от хората разпространили скандалния клип с изцепки на сина на предприемача Цоло Вутов в интернет, научи ексклузивно BIG5.BG. Негов „съучастник“ е Николай Попвасилев, който е съпруг на Стефка Костадинова. 

Любопитно е, че семействата на Попвасилев и на Цоло Вутов се познават от години и са добри приятели. Стефка Костадинова и съпругът ѝ пък са превърнали в традиция почти всяка година да посещават един от най-скъпите зимни курорти в света - Куршавел.

 

Купонът на Владимир Вутов в Куршавел

Именно Попвасилев е един от първите, които качват скандалното видео в социалните мрежи. Нека припомним, че на него се вижда как синът на Цоло Вутов, Владимир Вутов, се къпе в шампанско в един от най-скъпите курорти в света Куршавел. След 30 минути обаче Попвасилев изтрива видеото от стената си във фейсбук, но вече е късно. Неговите приятели са го свалили и разпространили в мрежата.

 

Николай Попвасилев и шефката на БОК Стефка Костадинова на сватбата си

И до момента не е напълно ясно, кой точно е заснел купона, като според свидетели е имало поне двама души снимали с телефоните вакханалията. Възможно е съпругът на шефката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, да е един от тях. Двамата са редовни посетители на курорта Куршавел през зимата, като от страницата на Попвасилев във фейсбук се вижда, че той е бил в Куршавел на 9 януари, когато е публикувал и следната снимка:

Снимка от Куршавел, взета от личния профил на Николай Попвасилев, публикувана на 9 януари тази година

Както вече написахме Попвасилев пуска клипа във фейсбук само за 30 минути, след което веднага го маха. Не е ясно дали обаче самият Попвасилев е осъзнал грешката си, или е бил помолен от семейството на главния герой.

Любопитно е, че семействата на Попвасилев и на Цоло Вутов се познават от години и са добри приятели. Стефка Костадинова и съпругът ѝ пък са превърнали в традиция почти всяка година да посещават един от най-скъпите зимни курорти в света - Куршавел. Този път те отново се засекли с Владо Вутов, който реши да се изкъпе в шампанско под звуците на тоталния турбо чалга хит "Шушана" пред смаяните погледи на останалите гости в зимния курорт.

Друго основно лице виновно за избухването на скандала е пряк конкурент в бизнеса на Цоло Вутов от района на Благоевград. Става дума за Йордан Канарзиев собственик на "Балканстрой инженеринг груп".

Собственикът на "Балканстрой инженеринг груп" Йордан Канарзиев

Нека припомним, че през 2016 година, изпълнителят на множество обществени поръчки "Балканстрой инженеринг груп" е обявен от съда в неплатежоспособност заради просрочени плащания по облигационна емисия и невърнати банкови кредити за общо над 38.2 млн. евро.
Съвсем до скоро пред офисите на Канарзиев имаше опашки от кредитори.

Делото срещу строителната компания е образувано от пенсионни фондове на "Алианц", "ДСК Родина" и "Алианц банк България", които през 2006 г. са инвестирали средства, купувайки корпоративни облигации, издадени от "Балканстрой". Емисията е за 5 млн. евро, които следва да се издължат за срок от 60 месеца. Малко по-късно обаче започват проблемите в обслужване на това задължение, като кредиторите на няколко пъти се събират и дават отсрочки на дружеството.

Канарзиев минава за уникален фен на курорта Куршавел, като дори е направил заведение в района на Благоевград, което копира едно към едно оригинала си от Алпите.

Всъщност, ако ви е любопитно как изглежда Роман Абрамович, Наоми Кембъл, Дейвид Бекъм или Джордж Клуни в ски екип, посетете френския диамант Куршвел. Има една подробност, която да вземете предвид – курортът е диамант във всяко едно отношение, особено когато си плащате сметките.

Според класация на британско издание Куршвел е най-скъпият курорт в Европа. Квадратният метър там струва 36.9 хил евро, за влекове давате 216 евро седмично, а най-достъпната бира е 12.50 евро. Куршавел има репутацията и на най-добрия ски резорт в света. Можете да бъдете спокойни и уверени и да плачете от радост.

Вижте скандалния клип, който взриви мрежата

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар