Четвъртък, 24 Септември 2020

Сряда, 28 Март 2018 15:45

Бившата шефка на "Инерком" Екатерина Марчокова се прави на палячо пред журналисти по телефона

Бившата собственичка на "Инерком" ЕООД Екатерина Марчокова - Стоянова се държа, като палячо пред BIG5.

Репортер на медията се свърза с бизнес дамата, която първо се представи като човек, който приема обажданията на Гинка Върбакова, но по нейни думи, не била оторизирана да дава обяснения за скандалната сделка между ЧЕЗ и "Инерком". При това обаждане, Екатерина Марчокова, съвсем умишлено спести своето име. 

При втората ни връзка с нея, тя все пак призна, коя е. Когато попитахме какви са били причините, за да се раздели с фирмата си, за да бъде превърната в основен играч на пазара с електроенергия, Марчокова се опита несполучливо да изиграе холивудска актриса, на която изведнъж телефонът ѝ прекъсва. "Какво общо има фирмата... Ало, ало, ало, да, ало, не ви чувам, ало...", бяха последните думи на Стоянова, след което отново затвори телефона си.

Опитахме се отново, за трети път, да се свържем с изживяващата се като секретарка на Гинка Върбакова, която я прикрива от медиите, но Марчокова спря да вдига телефона си.

По време на краткия ни разговор по-рано тя ни обясни, че няма информация от къде ще се намерят милионите за сделката с електроразпределителното дружество, но ни увери, че имало начин, а медиите щели да разберат чрез прессъобщение. В крайна сметка очевидно отново ще чакаме в писмо от арменския поп в кухия сайт на "Инерком", в който няма никаква актуална информация от сделката с ЧЕЗ и срещите на бизнес дамата Гинка Върбакова. 

Припомняме, че най-старото дружество – „Инерком“ ЕООД е учредено през 2011 г. като Грийн парк БГ с първоначален собственик Екатерина Марчокова-Стоянова от Асеновград. Премества се на столичния бул. „България“ № 111, ет.2, ап.З и се преименува на Грийн Билд БГ. Под това име възлага строителството на сграда с магазини в Пазарджик. През 2013 г. дружеството се прехвърля на Солар Къмпани, представлявано от Върбакова. Още тогава Върбакова е жител на София, става ясно от документите. Но нотариалните заверки се правят в Пазарджик. Собственик на Солар Къмпани е била Петрана Пайтакова.

През 2016 г. „Солар“ преименува дружеството на „Новел” и премества адреса на Околовръстен път. В кореспонденцията с ТР по този повод е посочен имейл, който прави връзка с домейна newgreenenergy-bg.com. Оттук могат да се видят и свързаните фирми на „Инерком” ЕООД, както дружеството е преименувано през 2016 г. Същата година „Солар” прехвърля дела си от „Инерком” ЕООД на „Инерком Груп”, а през 2017 г. едноличен собственик на „Инерком“ ЕООД става Гинка Върбакова.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар