Събота, 15 Декември 2018
Четвъртък, 29 Март 2018 11:50

Съдбата на Слави Трифонов ясна до месец, ако не направи своя партия, остава в БТВ

През май се очаква да стане ясно, дали Слави Трифонов влиза окончателно в политиката със своя формация. Ако и тогава не учреди движение или партия, шоуменът ще си остане в БТВ, за да участва в политиката със свои инициативи. Водещият и екипът му пазят в тайна имената, които обсъждат за евентуалната си бъдеща формация, която ще застраши бъдещето на Обединените патриоти.

Слави Трифонов, който през последните години смени концепцията на предаването си, решава до месец какво ще прави – дали ще остане на екрана като водещ, или ще влезе в ролята на политик. Източници на BIG5 споделиха, че ако шоуменът обмисля по-сериозни стъпки към властта, през май ще бъде учредена формация, с която Трифонов ще излезе на политическата сцена. Все още съмишлениците в екипа на Слави обмислят под каква форма ще се състезават и дали първоначално няма да бъде движение, с което да опипа почвата, след което евентуално да регистрират партия. Вариантите за името на бъдещия проект също се пазят в дълбока тайна в сградата на малкото НДК. Най-вероятно бъдещата формация ще изповядва консервативни и патриотични идеи, което я прави огромна заплаха най-вече за Обединените патриоти.

Същевременно актьорите от екипа на шоуто постоянно подхвърлят на Трифонов, че през септември трябва да си търсят нова работа. Именно тогава изтича и договорът на Слави Трифонов с БТВ и все още не е сигурно, дали ще бъде подновен. От телевизията също пазят гробно мълчание за бъдещето на „Шоуто на Слави“. За момента това е най-печелившият проект в медията, който вече почти 18 години се задържа на екран. Подмятанията за спирането на предаването обаче изглеждат по-скоро като пиар трик и гонене на рейтинг. Хора от шоуто са категорични, че ако политическият проект на Трифонов не се осъществи, в крайна сметка от БТВ ще продължат да си партнират с Трифонов, а Слави ще участва в политическия живот със свои инициативи.

Въпреки близките отношения между шоумена и историка проф. Божидар Димитров, бъдещите намерения на Трифонов не включват общи действия с движение „Кан Кубрат“, което учреди историкът. Според концепцията на екипа му, която поне засега е заявена, ще се търсят нови лица и разграничаване от старите физиономия в политиката. Слави ще разчита и на силна подкрепа от българите в чужбина. Именно поради тази причина не са случайни и концертите, които изнася зад граница пред сънародниците ни.

Политолози и социолози обаче са категорични, че колкото повече се бави със създаването на своя партия, толкова повече шоуменът губи инерцията, която набра с референдума си. Обмисля се и резервен вариант, който обаче е малко вероятен – паралелно участие в политиката и излъчване на „Шоуто на Слави“ с водещ Иво Сиромахов. Колкото и да е харесван от феновете, писателят едва ли ще може да замести присъствието на титуляра Трифонов на екрана. Поради тази причина от БТВ гледат скептично на подобен вариант. Освен това от медията не са съгласни да се пропагандират идеите на политик, тъй като има опасност телевизията да заприлича на партийните органи СКАТ и Алфа ТВ. Припомняме, че вече бившият шеф на БТВ Павел Станчев цензурира предаване на водещия, който прочете остра политическа декларация срещу властта. Бивши служители на Трифонов припомнят, че при него няма случайни неща и е способен да направи пиар от всичко. Росен Петров заподозря водещия и екипа му в тотална реклама с референдума, който инициираха преди година и половина. Именно поради тази причина не е изключено подготовката на Трифонов за политиката да е поредният пиар ход, който да закрепи рейтинга на предаването му.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  40,45% готови с вот за президентска партия, рейтингът на Слави пада

  На въпрос „Бихте ли гласували за партия на президента Радев?”, 40,45% от запитаните софиянци отговарят утвърдително. За месец подкрепата е нараснала с 2%.

  Евентуалният вот за партия на Слави Трифонов от 22% е паднал на 19%. С такъв резултат е и подкрепата за евентуална партия на Мая Манолова.

  Резултатите са от представителното за София проучване на „Авенир”, направено в понеделник.

  Засега никой от тримата – Радев, Трифонов и Манолова – не е обявил категорично намерение за създаване на своя партия. Президентът дори ясно отхвърли тази идея в последното си интервю пред „Панорама”.

  Данните за официално цитираната като номинация за кмет Мая Манолова сочат нейния реален собствен процент одобрение извън резултата на БСП, което при сбор на двата електората (на Манолова и БСП) , би я превърнало в сериозен кандидат за спечелване на изборите или поне сигурен участник във втори тур, което червените не са постигали от 2005 г. 

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  Слави с лъжи ли си ще си вдига рейтинга?

  Сценаристите на Славчо пак неподготвени, пъхат неверни твърдения в устата на шефа си - Десислава Радева въобще не е присъствала на екофорума в Катовице, била е в Краков

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  Подсъдимият за ваксините Москов се готви за патерица на ГЕРБ, съюзявайки се с Валери Симеонов

  Най-верният на Борисов от реформаторите отново заявява подкрепа. Цената може би трябва да търсим в изхода на делата срещу него.

Оставете коментар