Неделя, 16 Юни 2019
Четвъртък, 29 Март 2018 11:50

Съдбата на Слави Трифонов ясна до месец, ако не направи своя партия, остава в БТВ

През май се очаква да стане ясно, дали Слави Трифонов влиза окончателно в политиката със своя формация. Ако и тогава не учреди движение или партия, шоуменът ще си остане в БТВ, за да участва в политиката със свои инициативи. Водещият и екипът му пазят в тайна имената, които обсъждат за евентуалната си бъдеща формация, която ще застраши бъдещето на Обединените патриоти.

Слави Трифонов, който през последните години смени концепцията на предаването си, решава до месец какво ще прави – дали ще остане на екрана като водещ, или ще влезе в ролята на политик. Източници на BIG5 споделиха, че ако шоуменът обмисля по-сериозни стъпки към властта, през май ще бъде учредена формация, с която Трифонов ще излезе на политическата сцена. Все още съмишлениците в екипа на Слави обмислят под каква форма ще се състезават и дали първоначално няма да бъде движение, с което да опипа почвата, след което евентуално да регистрират партия. Вариантите за името на бъдещия проект също се пазят в дълбока тайна в сградата на малкото НДК. Най-вероятно бъдещата формация ще изповядва консервативни и патриотични идеи, което я прави огромна заплаха най-вече за Обединените патриоти.

Същевременно актьорите от екипа на шоуто постоянно подхвърлят на Трифонов, че през септември трябва да си търсят нова работа. Именно тогава изтича и договорът на Слави Трифонов с БТВ и все още не е сигурно, дали ще бъде подновен. От телевизията също пазят гробно мълчание за бъдещето на „Шоуто на Слави“. За момента това е най-печелившият проект в медията, който вече почти 18 години се задържа на екран. Подмятанията за спирането на предаването обаче изглеждат по-скоро като пиар трик и гонене на рейтинг. Хора от шоуто са категорични, че ако политическият проект на Трифонов не се осъществи, в крайна сметка от БТВ ще продължат да си партнират с Трифонов, а Слави ще участва в политическия живот със свои инициативи.

Въпреки близките отношения между шоумена и историка проф. Божидар Димитров, бъдещите намерения на Трифонов не включват общи действия с движение „Кан Кубрат“, което учреди историкът. Според концепцията на екипа му, която поне засега е заявена, ще се търсят нови лица и разграничаване от старите физиономия в политиката. Слави ще разчита и на силна подкрепа от българите в чужбина. Именно поради тази причина не са случайни и концертите, които изнася зад граница пред сънародниците ни.

Политолози и социолози обаче са категорични, че колкото повече се бави със създаването на своя партия, толкова повече шоуменът губи инерцията, която набра с референдума си. Обмисля се и резервен вариант, който обаче е малко вероятен – паралелно участие в политиката и излъчване на „Шоуто на Слави“ с водещ Иво Сиромахов. Колкото и да е харесван от феновете, писателят едва ли ще може да замести присъствието на титуляра Трифонов на екрана. Поради тази причина от БТВ гледат скептично на подобен вариант. Освен това от медията не са съгласни да се пропагандират идеите на политик, тъй като има опасност телевизията да заприлича на партийните органи СКАТ и Алфа ТВ. Припомняме, че вече бившият шеф на БТВ Павел Станчев цензурира предаване на водещия, който прочете остра политическа декларация срещу властта. Бивши служители на Трифонов припомнят, че при него няма случайни неща и е способен да направи пиар от всичко. Росен Петров заподозря водещия и екипа му в тотална реклама с референдума, който инициираха преди година и половина. Именно поради тази причина не е изключено подготовката на Трифонов за политиката да е поредният пиар ход, който да закрепи рейтинга на предаването му.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  Светлана Шаренкова: За смисъла на политиката и на един конгрес

  В БСП през последните три години имаме не просто нов лидер, а нов тип лидерство – с доктрина за връщане на партията към традициите й, но и за подмладяване

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  Слави Трифонов ще направи като Борисов? Скоро ще разберем

  Да помислим над тази хипотеза: какво, ако Слави Трифонов е решил да превзема политиката през кметския пост в столицата, както направи навремето Бойко Борисов? Паралели между двамата определено има, пише Емилия Милчева в коментар за "Дойче веле".

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  След разпоредената от главния прокурор проверка за нарушения на Закона за политическите партии при определяне на партийната субсидия за 2018 г., ВАП сезира министъра на финансите, Сметната палата и ВКП

  Прокуратура установи, че информацията в „Шоуто на Слави“ отговаря на действителността.

   

  На 22.05.2019 г. главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната административна прокуратура проверка по реда на надзора за законност след сезиране от информация в телевизионното предаване „Шоуто на Слави“ /телевизия bTV/, излъчено на 20.05.2019 г., за допуснати нарушения на Закона за политическите партии при определяне на партийната субсидия за 2018 г. Според оповестеното от редакционния екип на предаването, тази субсидия е следвало да бъде в размер на 32 128 844 лв., но вместо това е била предоставена /предвидена в бюджета и реално изплатена/ субсидия от 38 684 384 лв. т. е. с 6 519 540 лв. повече. В резултат на тези нарушения, „цената“ на действително получен глас, като размер на партийната субсидия, вместо определените в бюджета 11 лв., незаконосъобразно е увеличена на 13,23 лв.

  Предметът на проверката бе изясняване дали държавната субсидия за политическите партии през 2018 г. е била определена и изплатена при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за политическите партии /чл. 25 – чл. 27/ и дали е налице неправилно определяне и изплащане на суми в размер, по-висок от този по закон.

Оставете коментар