Сряда, 24 Октомври 2018
Четвъртък, 29 Март 2018 11:50

Съдбата на Слави Трифонов ясна до месец, ако не направи своя партия, остава в БТВ

През май се очаква да стане ясно, дали Слави Трифонов влиза окончателно в политиката със своя формация. Ако и тогава не учреди движение или партия, шоуменът ще си остане в БТВ, за да участва в политиката със свои инициативи. Водещият и екипът му пазят в тайна имената, които обсъждат за евентуалната си бъдеща формация, която ще застраши бъдещето на Обединените патриоти.

Слави Трифонов, който през последните години смени концепцията на предаването си, решава до месец какво ще прави – дали ще остане на екрана като водещ, или ще влезе в ролята на политик. Източници на BIG5 споделиха, че ако шоуменът обмисля по-сериозни стъпки към властта, през май ще бъде учредена формация, с която Трифонов ще излезе на политическата сцена. Все още съмишлениците в екипа на Слави обмислят под каква форма ще се състезават и дали първоначално няма да бъде движение, с което да опипа почвата, след което евентуално да регистрират партия. Вариантите за името на бъдещия проект също се пазят в дълбока тайна в сградата на малкото НДК. Най-вероятно бъдещата формация ще изповядва консервативни и патриотични идеи, което я прави огромна заплаха най-вече за Обединените патриоти.

Същевременно актьорите от екипа на шоуто постоянно подхвърлят на Трифонов, че през септември трябва да си търсят нова работа. Именно тогава изтича и договорът на Слави Трифонов с БТВ и все още не е сигурно, дали ще бъде подновен. От телевизията също пазят гробно мълчание за бъдещето на „Шоуто на Слави“. За момента това е най-печелившият проект в медията, който вече почти 18 години се задържа на екран. Подмятанията за спирането на предаването обаче изглеждат по-скоро като пиар трик и гонене на рейтинг. Хора от шоуто са категорични, че ако политическият проект на Трифонов не се осъществи, в крайна сметка от БТВ ще продължат да си партнират с Трифонов, а Слави ще участва в политическия живот със свои инициативи.

Въпреки близките отношения между шоумена и историка проф. Божидар Димитров, бъдещите намерения на Трифонов не включват общи действия с движение „Кан Кубрат“, което учреди историкът. Според концепцията на екипа му, която поне засега е заявена, ще се търсят нови лица и разграничаване от старите физиономия в политиката. Слави ще разчита и на силна подкрепа от българите в чужбина. Именно поради тази причина не са случайни и концертите, които изнася зад граница пред сънародниците ни.

Политолози и социолози обаче са категорични, че колкото повече се бави със създаването на своя партия, толкова повече шоуменът губи инерцията, която набра с референдума си. Обмисля се и резервен вариант, който обаче е малко вероятен – паралелно участие в политиката и излъчване на „Шоуто на Слави“ с водещ Иво Сиромахов. Колкото и да е харесван от феновете, писателят едва ли ще може да замести присъствието на титуляра Трифонов на екрана. Поради тази причина от БТВ гледат скептично на подобен вариант. Освен това от медията не са съгласни да се пропагандират идеите на политик, тъй като има опасност телевизията да заприлича на партийните органи СКАТ и Алфа ТВ. Припомняме, че вече бившият шеф на БТВ Павел Станчев цензурира предаване на водещия, който прочете остра политическа декларация срещу властта. Бивши служители на Трифонов припомнят, че при него няма случайни неща и е способен да направи пиар от всичко. Росен Петров заподозря водещия и екипа му в тотална реклама с референдума, който инициираха преди година и половина. Именно поради тази причина не е изключено подготовката на Трифонов за политиката да е поредният пиар ход, който да закрепи рейтинга на предаването му.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  БТВ с нов Ленински съботник, пак вършим работата на държавата, докато гледаме политически пиар

  За осма поредна година БТВ прави кампанията "Да изчистим България". Тя повече обаче прилича на Ленински съботник от времето на соца, в който и тогава трудоваците трябваше да вършат работата на отговорните за чистотата на страната. 

  Единствената разлика е, че днес се включват политици, журналисти и загрижени общественици, които се надпреварват да застанат пред камерите и да покажат колко са загрижени за държавата и за екологията. Всички те слагат ръкавици и започват да се дупят в градинки, за да види народът после колко много работа са свършили, а някои от тях дори нямат съвестта да си признаят, че са оцапали много повече България, отколкото простака, който си хвърля фаса на земята и торбичката с боклук от терасата. 

  Тази година се засаждат и 12 000 дървета. Поредната фалшива пиар акция! Ако дори 5% от тях се хванат, ще бъде своеобразен рекорд. Всичко изглежда обаче много мило и филантропско - министри, депутати, кметове, общинари запретват ръкави, хващат метли и лопати, народът плаче пред телевизора, че все пак и те са хора, припознават се, казват си "е, крал е, ама виж, че и той е човек". Всъщност става въпрос за огромна демагогия и глупава реклама.

  България няма толкова спешна нужда да се чисти от такива боклуци, а от другите. Защото и другите европейски столици не са цвете (особено в метрото бием доста от тях). Не можем да се изчистим от демагозите, от фалшивите герои, от боклуците в политиката. Все още няма подобна кампания, но все повече анализатори споделят, че предстои. Още през 2019 г. 

  Васил Василев

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  Президентът Румен Радев отбелязва 2 години от старта на политическата си кариера

  Точно преди две години президентът Румен Радев влезе в политиката. На 9-ти септември през 2016 г. държавният глава беше представен от Корнелия Нинова като кандидат на изборите, когото БСП ще подкрепи. Двамата поднесоха венец на паметника на Незнайния воин. Лидерът на социалистите избра именно на емблематичната за БСП дата да представи пред журналистите официално избора, който е направила. 

  За решението Нинова беше улеснена от Георги Първанов, с когото преди това имаха договорка да се явят с общ кандидат на предстоящия вот. Самият Радев пък, който беше считан за аутсайдер от някои социолози, отнесе Цецка Цачева на втория тур с 2 063 032 срещу почти двойно по-малко гласове за ГЕРБ - 1 256 480. Преди да поднесат венците на 9-ти септември, Нинова и Радев се обявиха за единение на нацията. Президентът и днес призовава в речите си към каузата да се разграничим от цвета на партиите си и да започнем да работим в полза на държавата и държавността. Засега среща само стени. За времето, откакто е в "Дондуков" 2 обаче той успя да се наложи като един от най-сериозните корективи на властта. 

  Бойко Борисов, политици от ГЕРБ, политически анализатори, които подкрепят властта му се сърдят и го обвиняват, че няма право да им се меси. Негови защитници обаче са категорични, че е силен държавен глава, който изпълнява функциите си да "завръща" властта, когато започне да прекрачва граници. Обвиняван е често, че не е политик, защото не е бил в активната политика. Други обаче го защитават, че точно заради това е полезен за страната, тъй като не е обременен и е държавен глава на всички българи. 

  Вижте какво написа във фейсбука си президентът Румен Радев през 2016 година на 9-ти септември: 

  „В обществото ни 9-ти септември винаги е бил ползван като силна разделителна линия. Страните имат своите необорими мотиви. Хората, върху които тази дата е дала отражение, имат своята памет за нея. Безспорно, ако не беше паметта, животът ни щеше да е по-лек. Но нищожен. Какво е 9-ти септември - дата на революция или преврат?

  За мен е нито едно от двете. Тя е повод единствено за помирение. Повод да проявим мъдрост и най-сетне да направим крачката към едно съзидателно помирение с миналото. Дължим го на себе си. Да проявим уважение към паметта и на станалите жертва на преврата, и на загиналите за революцията. Дължим го на техните потомци.

  Нека днес превъзмогнем себе си. И вместо да продължим разделени, да се помирим и обединим. За да сме по-силни.“

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:50
  Марешки продава аптеките си, искал да се занимава само с политика

  Депутатът Веселин Марешки продава аптечния си бизнес - според няколко независими източника цената е започнала от 200 млн. лв., а сега е свалена на 170 млн. След като ги продадял, щял да се отдаде само на политика, пише “24 часа”. 

  Намеренията му за продажба били съвсем сериозни и бил в напреднали преговори с чешката верига “Д-р Макс”, която искала да стъпи и на нашия пазар, след като влезе в Румъния, Полша и Словакия. “Д-р Макс” управлява близо 1300 аптеки в Източна и Централна Европа с общи продажби за 1,25 млрд. евро и планира да разшири в бъдеще мрежата си в Италия, България, Македония, Хърватия, Босна и Черна гора.

  Чехите обаче се отказали заради българското законодателство, което позволява едно дружество да има максимум 4 аптеки. Веселин Марешки продава аптеките си, тъй като искал да се занимава само с политика. 

  Това означавало фактически да купят някоколко десетки фирми, които стоят зад близо 400 аптеки на Марешки. Това изискване в закона отблъсква сериозните стратагически инвеститори като германския търговец на лекарства “Фьоникс” и други международни компании.

Оставете коментар