Четвъртък, 19 Юли 2018
Понеделник, 02 Април 2018 09:51

Яне Янев пред BIG5: В България не се прави политика, не ми се занимава с бъркочи!

Лидерът на РЗС се занимава с фермерство в планината и запазва мълчание за актуалните теми в държавата. 

BIG5 потърси за интервю председателя на партия „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев. Борецът срещу корупцията и бивш шеф на парламентарната комисия, която отговаряше за ДАНС, отказа да говори. „Звънят ми постоянно от телевизии и от други медии за интервюта, но отказвам да давам. Не ми се ще да се намесвам във всичкия този бъркоч, който виждаме. В момента в България не се прави политика“, отговори Янев.

Председателят на РЗС в момента се занимава предимно с фермата си. Припомняме, че Янев отглежда крави в Пирин. „Спрял съм да се занимавам с политика, защото не си заслужава на фона на това, което виждаме. Работя и като консултант в две международни компании“, каза още бившият депутат. Припомняме, че последно в политиката Янев участва в периода 2015 – 2017 г. като съветник в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Април 2018 09:51
  Депутат от ГЕРБ празнува рождения си ден като на ромска сватба

  Депутатът от ГЕРБ Георги Станков отпразнува 55-ия си рожден ден с кичозна двуетажна торта, която по-скоро подхожда за сватба на децата на циганските барони. Върху златната глазура имаше рози и снимка в златна рамка. Отстрани - щедро посипани 500-еврови пачки от захарно тесто. Зрелищното сладкарско изделие не е от ромска сватба, а от рождения ден на депутата от ГЕРБ Георги Станков.

  С тортата с пачките той е отпразнувал 55-тия си рожден ден на 4 май.

  Тематично тя е посветена на депутатската дейност на рожденика - върху тортата стои парламентарният звънец, до нея депутатската му карта, с отстрани - снимка от негово изказване от трибуната. Пачките изглежда логично допълват естеството на дейността на народния представител, поне според идейния създател на изделието. Купонът е бил в заведение в избирателния район (Хасковски) на Станков.

  Депутатът Георги Станков не е особено познат в публичното пространство. Между оскъдните новини, в които името му се споменава, са посещения на два фестивала. Избран е от Хасковския избирателен район и това е първият му мандат в НС. Бил е областен координатор на ГЕРБ в Любимец и шеф на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Съпругата му е председател на общинския съвет в Любимец. Съгражданите му го знаят и с прякора Пъската, който на местния диалект означава Семката.

  По професия Георги Станков е ветеринарен лекар. Член е на комисиите по отбрана и земеделие.

 • Понеделник, 02 Април 2018 09:51
  Братът на депутат от ДПС замесен в мократа поръчка срещу убития данъчен

  Братът на депутата от ДПС от Монтана Димитър Аврамов - Борис е сред обвиняемите от групата за рекет, поръчала следене и побой на убития данъчен Иво Стаменов. Народният представител твърди, че не се е чувал с брат си скоро. 

  Припомняме, че днес специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.
  Трима от обвинените, в т.ч. ръководителят на групата, който е брат на народния представител, бяха задържани на 3 юли 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие, съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура.

  Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов. Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

 • Понеделник, 02 Април 2018 09:51
  Само в BIG5! Минчо Спасов пита ДАНС за теча на информация: От къде Антон Тодоров има секретни документи? Ще го съдя за обида и заплахи!

  Грандиозен скандал се вихри в службите, свързан с теч на квалифицирана информация. Бившият депутат Минчо Спасов подаде сигнали до ДАНС и до прокуратурата, за да пита кой е дал на Антон Тодоров информация с гриф "строго секретно". За скандалната информация, с която разполага, се похвали самият Тодоров в ТВ ефир. Спасов ще съди бившия депутат от ГЕРБ за обида. 

Оставете коментар