Понеделник, 16 Юли 2018
Вторник, 03 Април 2018 08:26

Евгений Дайнов: Управленският модел е гибелен, ако искаме да сме посредници между Запада и Русия, да излезем от Европейския съюз

България изглежда много лошо. Всички в ЕС знаят, че сме най-бедните и корумпираните и се колебаем в отношенията си с Русия. Не е хубаво да заемаме ролята на мост, защото по него само се преминава, но нищо повече. Моделът на Борисов е с тартори и подтартори. Уплашени и зависими хора не могат да пускат сигнали до своите управляващи.

 

„Има задълбочаващо се напрежение между Западния свят и Русия. Гибелно е да ходиш и да разправяш, че ще ставаш посредник между Европа и Москва. Как ще стане това, след като си част от едната част? Ако бях на Мария Захарова, щях да кажа: „Добре, Бойко, бъде посредник, но излез от ЕС, ще ни бъдеш най-добрият“. Това заяви пред BGonAIR политологът Евгений Дайнов. 

„Излизането на България от ЕС не е на дневен ред. При случката във Великобритания не е страшно, че няма информация, а че има прекалено много, която е като за детската градина. Четем „Патиланско царство“. Сегашните ни западни партньори ни спретнаха номер с покушението срещу папата. Като бяхме част от Варшавския договор, трябваше ли да поdкрепя танковете? Не, разбира се. Ние не трябва да имаме началници, а партньори. Росен Плевнелиев преувеличава, че сме поканили вълка в кошарата. В същото време не забравяйте, че големите играчи понякога лъжат повече от малките. Съгласен съм за солидарността с Великобритания, но не може да лепим етикети, а да се обединим и да хванем престъпника“, коментира социологът Кънчо Стойчев. 

"Аз съм много доволен, че имам принадлежност и че съм част от Запада. Промяната на информацията е част от западния живот, за разлика от тоталитарния режим. България изглежда много лошо. Всички на Запад знаят, че сме най-бедните и най-корумпираните. Те са наясно, че се колебаем спрямо отношенията с Русия. Не искам, когато пътувам в страни от ЕС, да ме гледат като част от бандюгите. Не е добре да си мост, защото по теб само преминават. Управленският модел е гибелен. Прави хората уплашени и зависими, захлупени от монопол и крадящи политици. Моделът на Борисов е с тартори и подтартори. Уплашени и зависими хора не могат да пускат сигнали до своите управляващи. Човешките същества са устроени така, че винаги имат алтернатива, както се говори и за Владимир Путин. Това мнозинство, което не иска да живее повече по този начин, трябва да намери своя алтернатива, но проблемът е, че те не са представени“, допълни Дайнов. 

„В България става въпрос за кражби, а не за корупция. Мисля, че има много повече страни, които ни бият по корумпирани чиновници, но политиците ни много крадат – от санирането до нагласените обществени поръчки. Това убива демокрацията – не можем да имаме условия за малък и среден бизнес. На кражбата винаги има алтернатива. В България имаме мнозинство от хора, което не е в подкрепа на това, което се случва в страната. Предпоставките за алтернатива ги има. Правителството в момента е подкрепяно от 25-30% от хората. Бойко Борисов взе своя политически завой. Трябва да знаем какво искаме от своите политици“, каза още Кънчо Стойчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Април 2018 08:26
  Корнелия Нинова: След нашето председателство Европа никога не е била толкова разединена

  Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със слабо политическо съдържание. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание по време на дебатите по доклада за българското европредседателство.

  Искаме да благодарим на администрацията, макар и зад камерите направиха възможна добрата организация на председателството, каза Нинова. По думите й консенсус, конкурентоспособност и кохезия са били три ключови думи за европредседателството.

  Но според Нинова Европа сега е по-разделена от всякога по ключови въпроси, като например миграцията и бюджета.
  Европа се раздели на различни групи - Източна срещу Западна, периферия срещу центъра.

  Българският премиер и правителството не можаха да осигурят консенсуса на българските институции, каза Нинова.

  Европейската икономика получи сериозен удар в областта на конкурентоспособноста, каза Нинова. Търговската война и спорове между САЩ и Европа ще намали конкурентоспособността на европейската икономика, коментира Нинова.

  Председателството започна с шесторно убийство и завърши с убийството на затворник, 72 протеста бяха проведени в цялата страна, каза Корнелия Нинова.

  Като заключение Нинова заяви, че председателството е било еднопартийно мероприятие, което не е могло да мобилизира енергията на българския народ.

  Това председателство беше голяма възможност, но тя беше пропиляна, каза Нинова.

 • Вторник, 03 Април 2018 08:26
  Антония Първанова пред BIG5: Държавата се управлява с подаяния. Мая Манолова и Бойко Борисов са сменили ролите си

  Докато продължаваме да живеем с милостиня, ще има гладни стачки и самозапалвания, а малкият бизнес трябва да си направи стрелбище и да се гръмне. Такава тежка форма на безхаберие и на унищожаване на държавността няма къде да видим в ЕС Обществото свикна, че който по-драматично се моли и самонаказва, получава внимание. В останалите страни в ЕС хората не действат по този начин и това ги озадачава. Те не могат да разберат защо се влага толкова много енергия в представянето на проблема, а не в неговото решаване.

 • Вторник, 03 Април 2018 08:26
  Русия обяви НАТО за безполезен военен блок

  Според Министерството на външните работи на Русия НАТО е "безполезен военен блок". Това написа. Обвинението е написано в профила на министерството в Twitter в отговор на обвиненията на Алианса, че по неговите граници с Русия се извършват провокативни действия.

Оставете коментар