Сряда, 18 Септември 2019
Вторник, 03 Април 2018 08:26

Евгений Дайнов: Управленският модел е гибелен, ако искаме да сме посредници между Запада и Русия, да излезем от Европейския съюз

България изглежда много лошо. Всички в ЕС знаят, че сме най-бедните и корумпираните и се колебаем в отношенията си с Русия. Не е хубаво да заемаме ролята на мост, защото по него само се преминава, но нищо повече. Моделът на Борисов е с тартори и подтартори. Уплашени и зависими хора не могат да пускат сигнали до своите управляващи.

 

„Има задълбочаващо се напрежение между Западния свят и Русия. Гибелно е да ходиш и да разправяш, че ще ставаш посредник между Европа и Москва. Как ще стане това, след като си част от едната част? Ако бях на Мария Захарова, щях да кажа: „Добре, Бойко, бъде посредник, но излез от ЕС, ще ни бъдеш най-добрият“. Това заяви пред BGonAIR политологът Евгений Дайнов. 

„Излизането на България от ЕС не е на дневен ред. При случката във Великобритания не е страшно, че няма информация, а че има прекалено много, която е като за детската градина. Четем „Патиланско царство“. Сегашните ни западни партньори ни спретнаха номер с покушението срещу папата. Като бяхме част от Варшавския договор, трябваше ли да поdкрепя танковете? Не, разбира се. Ние не трябва да имаме началници, а партньори. Росен Плевнелиев преувеличава, че сме поканили вълка в кошарата. В същото време не забравяйте, че големите играчи понякога лъжат повече от малките. Съгласен съм за солидарността с Великобритания, но не може да лепим етикети, а да се обединим и да хванем престъпника“, коментира социологът Кънчо Стойчев. 

"Аз съм много доволен, че имам принадлежност и че съм част от Запада. Промяната на информацията е част от западния живот, за разлика от тоталитарния режим. България изглежда много лошо. Всички на Запад знаят, че сме най-бедните и най-корумпираните. Те са наясно, че се колебаем спрямо отношенията с Русия. Не искам, когато пътувам в страни от ЕС, да ме гледат като част от бандюгите. Не е добре да си мост, защото по теб само преминават. Управленският модел е гибелен. Прави хората уплашени и зависими, захлупени от монопол и крадящи политици. Моделът на Борисов е с тартори и подтартори. Уплашени и зависими хора не могат да пускат сигнали до своите управляващи. Човешките същества са устроени така, че винаги имат алтернатива, както се говори и за Владимир Путин. Това мнозинство, което не иска да живее повече по този начин, трябва да намери своя алтернатива, но проблемът е, че те не са представени“, допълни Дайнов. 

„В България става въпрос за кражби, а не за корупция. Мисля, че има много повече страни, които ни бият по корумпирани чиновници, но политиците ни много крадат – от санирането до нагласените обществени поръчки. Това убива демокрацията – не можем да имаме условия за малък и среден бизнес. На кражбата винаги има алтернатива. В България имаме мнозинство от хора, което не е в подкрепа на това, което се случва в страната. Предпоставките за алтернатива ги има. Правителството в момента е подкрепяно от 25-30% от хората. Бойко Борисов взе своя политически завой. Трябва да знаем какво искаме от своите политици“, каза още Кънчо Стойчев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар