Четвъртък, 26 Април 2018
Вторник, 03 Април 2018 08:26

Евгений Дайнов: Управленският модел е гибелен, ако искаме да сме посредници между Запада и Русия, да излезем от Европейския съюз

България изглежда много лошо. Всички в ЕС знаят, че сме най-бедните и корумпираните и се колебаем в отношенията си с Русия. Не е хубаво да заемаме ролята на мост, защото по него само се преминава, но нищо повече. Моделът на Борисов е с тартори и подтартори. Уплашени и зависими хора не могат да пускат сигнали до своите управляващи.

 

„Има задълбочаващо се напрежение между Западния свят и Русия. Гибелно е да ходиш и да разправяш, че ще ставаш посредник между Европа и Москва. Как ще стане това, след като си част от едната част? Ако бях на Мария Захарова, щях да кажа: „Добре, Бойко, бъде посредник, но излез от ЕС, ще ни бъдеш най-добрият“. Това заяви пред BGonAIR политологът Евгений Дайнов. 

„Излизането на България от ЕС не е на дневен ред. При случката във Великобритания не е страшно, че няма информация, а че има прекалено много, която е като за детската градина. Четем „Патиланско царство“. Сегашните ни западни партньори ни спретнаха номер с покушението срещу папата. Като бяхме част от Варшавския договор, трябваше ли да поdкрепя танковете? Не, разбира се. Ние не трябва да имаме началници, а партньори. Росен Плевнелиев преувеличава, че сме поканили вълка в кошарата. В същото време не забравяйте, че големите играчи понякога лъжат повече от малките. Съгласен съм за солидарността с Великобритания, но не може да лепим етикети, а да се обединим и да хванем престъпника“, коментира социологът Кънчо Стойчев. 

"Аз съм много доволен, че имам принадлежност и че съм част от Запада. Промяната на информацията е част от западния живот, за разлика от тоталитарния режим. България изглежда много лошо. Всички на Запад знаят, че сме най-бедните и най-корумпираните. Те са наясно, че се колебаем спрямо отношенията с Русия. Не искам, когато пътувам в страни от ЕС, да ме гледат като част от бандюгите. Не е добре да си мост, защото по теб само преминават. Управленският модел е гибелен. Прави хората уплашени и зависими, захлупени от монопол и крадящи политици. Моделът на Борисов е с тартори и подтартори. Уплашени и зависими хора не могат да пускат сигнали до своите управляващи. Човешките същества са устроени така, че винаги имат алтернатива, както се говори и за Владимир Путин. Това мнозинство, което не иска да живее повече по този начин, трябва да намери своя алтернатива, но проблемът е, че те не са представени“, допълни Дайнов. 

„В България става въпрос за кражби, а не за корупция. Мисля, че има много повече страни, които ни бият по корумпирани чиновници, но политиците ни много крадат – от санирането до нагласените обществени поръчки. Това убива демокрацията – не можем да имаме условия за малък и среден бизнес. На кражбата винаги има алтернатива. В България имаме мнозинство от хора, което не е в подкрепа на това, което се случва в страната. Предпоставките за алтернатива ги има. Правителството в момента е подкрепяно от 25-30% от хората. Бойко Борисов взе своя политически завой. Трябва да знаем какво искаме от своите политици“, каза още Кънчо Стойчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Април 2018 08:26
  "Газпром" обяви: Ще строим и "Северен поток-3"

  Ако Европейският съюз потвърди своя интерес към руски природен газ и "Газпром" запази пазарния си дял от 60% на европейския пазар, то е възможно и построяването на нов газопровод- "Северен поток-3". Това каза вторият човек в "Газпром" Александър Медведев в интервю пред телевизия "Русия 24".

  "Пазарният ни дял от 60% на европейския пазар отразява нашата взаимна зависимост с европейските ни партньори. Смятаме да го запазим и в следващите години", каза още той. Медведев допълни, че при пускането в експлоатация до 2020 година на "Северен поток-2", "Турски поток" и "Силата на Сибир" общият износ на руски природен газ ще достигне 200 милиарда м3 годишно.

  " Две години подред доставяме на Европа рекордни количества. В момента също вървим по рекорден график на доставките. Но ще продължим да доставяме само ако ЕС заяви своите потребности, готови сме да подпишем и необходимите договори за това", каза още Медведев.

 • Вторник, 03 Април 2018 08:26
  Кола блъсна един от изобретателите на "Новичок"

  Кола удари един от учените, създавали нервно паралитичното вещество "Новичок", написа газета.ру. Владимир Углев вчера поиска медицинска помощ след катастрофа на кръстовище в руския черноморски град Анапа. Той бе приет в здравното заведение с травми по главата и крайниците, след като бе блъснат на пешеходна пътека. По думите на Углев лекият автомобил не е намалил скоростта. "Аз побягнах към тротоара, където колата ме настигна. За да не падна под колелата, скочих върху капака, но не успях да се задържа и паднах върху предния прозорец", каза Углев.

  Виновникът за инцидента е 70-годишен жител на курорта. Той пред полицията е посочил, че причината за пътнотранспортно произшествие е техническа неизправност на управляваното от него моторно превозно средство. Отговорният за удара мъж е предложил на пострадалия материално обезщетение, чийто размер не се съобщава. Самият Углев коментира, че инцидентът е случаен. Бившият сътрудник на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал бяха намерени в безсъзнание в югозападния английски град Солсбъри на 4 март след отравяне с "Новичок". Приблизително месец по-късно двамата дойдоха в съзнание.

 • Вторник, 03 Април 2018 08:26
  Цветанов скастри патриотите: Сидеров не е изразител на външната политика, с Радев спорът ми не е личен

  Волен Сидеров не е изразител на външната политика на правителството. Не приемаме посещението му за нормално, разграничаваме се от позицията му. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на лидера на "Атака" в Крим. В следващите дни предстои заседание на коалиционния съвет, на който и този въпрос ще бъде поставен. Цветанов вече го е коментирал вчера на разговори с "Обединени патриоти" като е заявил, че това, което се е случило, не е здравословно за държавата и не е добре за управлението. От малкия коалиционен партньор са обяснили, че визитата на Сидеров и Явор Нотев е била в лично качество, двамата се срещнали с българската общност в Крим.

  Имаме коалиционно споразумение и управленска програма, съгласувана, одобрена и изпълняваме четиригодишния си управленски мандат, подобни детайли в тези споразумения няма, но в коалиционното споразумение и програмата има много ясни сигнали и послания за безалтернативност на евроатлантическата ортиентация, членството в ЕС и НАТО, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Отношенията си с президента Румен Радев Цветанов определи като принципно политически, а не лични. Нормален диалог с Румен Радев може да имаме по всяко време, когато е по теми, по които имаме единомислие, добави той.

Оставете коментар