Неделя, 19 Август 2018
Четвъртък, 12 Април 2018 12:42

Людмил Стойков пред BIG5: Не стоя зад хранилището за радиоактивни материали, не се срещам с Борисов и Нинова, нямам нищо общо с хотел „Родина“

Соченият за един от основните спонсори на Георги Първанов Людмил Стойков отрече пред BIG5, че стои зад сделката с новото хранилище за радиоактивни отпадъци в Козлодуй. През смях се кълне, че не се среща едновременно с лидерите на ГЕРБ и на БСП, и отрича да има нещо общо с хотел „Родина“. Вече не се занимавал с политика и не иска да коментира приятелството си с Първанов.

„Всеки може да си пише каквото си иска. Какви са тези глупости? Кой ги коментира тези неща, има всякакви луди хора. Кога съм се срещал с Корнелия Нинова или с Бойко Борисов? Няма такова нещо. Нямам общо с хотел „Родина“. Предполагам, че там се извършва някакъв ремонт, но не мога да ви кажа кога ще приключи. Обърнете се към собствениците на „Дюни“ АД. В момента се занимавам с метали в „Еврометал“. Преди може и да съм се познавал с някои хора, но вече съм се разграничил. Не се занимавам с политика. Тя повече ми е навредила, отколкото ми е помогнала“, коментира пред репортер на BIG5 бизнесменът, който стана известен като един от основните спонсори на бившия държавен глава Георги Първанов, за когото днес не иска да се дава дума и да се коментират отношенията им, тъй като по думите му се е концентрирал в бизнеса си.

„Развеселихте ме. Да се смея ли, да плача ли? Това са глупости, които може да напише вестник „Стършел“. Някой може вече да каже, че съм се срещал с Доналд Тръмп или Владимир Путин в мой хотел в центъра на Лондон“, каза още олигархът, който не спираше да се смее на въпроси, които касаят сделки за десетки милиони.

BIG5 публикува информацията за строежа на новото хранилище за радиоактивни отпадъци и връзката между германската фирма NUKEM Technologies и Стойков. Наши източници твърдят, че милионерът се среща едновременно с лидери от управляващите и опозицията от БСП, което той отрича упорито.
Припомняме, че държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) официално стартира изграждането на Национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХРАО) още миналата година в Козлодуй. За изпълнител на проекта по изграждане на НХРАО по критериите на ЕБВР е избран германо-български консорциум от 5 фирми с главен изпълнител NUKEM Technologies. Източници на BIG5 разкриха, че зад проекта за 72 млн. евро стои небезизвестният милионер Людмил Стойков.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Април 2018 12:42
 • Четвъртък, 12 Април 2018 12:42
  Основният спонсор на Първанов Людмил Стойков строи хранилище за радиоактивни отпадъци, немски фирми вадят 72 млн. евро за проекта

  Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) официално стартира изграждането на Национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХРАО) още миналата година в Козлодуй. За изпълнител на проекта по изграждане на НХРАО по критериите на ЕБВР е избран германо-български консорциум от 5 фирми с главен изпълнител NUKEM Technologies. Източници на BIG5 разкриха, че зад проекта за 72 млн. евро стои небезизвестният милионер Людмил Стойков.

 • Четвъртък, 12 Април 2018 12:42
  Румен Петков стана рекламно лице на календар с ново летоброене, водещи се шегуват, че прилича на Юлий Цезар

  Румен Петков от АБВ не спира да залива телевизионните студия с нов календар, който е изработен от младежите във формацията. При всяко свое гостуване бившият министър на МВР подарява на водещите настолния патриотичен календар. За разлика от традиционните обаче началото на годината не започва от първи януари, а от 3-ти март.

  На страницата на всеки месец пък са отбелязани важни за страната ни исторически събития и дати, свързани с великите българи. Поредният подарък, който направи Петков, беше в студиото на Нова ТВ. Водещата на сутрешния блок "Здравей, България" Аделина Радева обаче не се сдържа на преиграването от страна на АБВ и директно подхвърли на Румен Петков, че смяната на календара е присъща на римските владетели, визирайки очевидно Юлий Цезар.

  Шегата не смути по никакъв начин дясната ръка на Георги Първанов, който демонстративно постави на видно място рекламния материал на АБВ на бюрото. От началото на март Румен Петков ни в клин, ни в ръкав разнася по всички телевизионни студиа гордостта на "азбукарите" и я афишира като нещо изключително, за което никой досега не се е досетил.

Оставете коментар