Събота, 17 Август 2019
Четвъртък, 12 Април 2018 12:42

Людмил Стойков пред BIG5: Не стоя зад хранилището за радиоактивни материали, не се срещам с Борисов и Нинова, нямам нищо общо с хотел „Родина“

Соченият за един от основните спонсори на Георги Първанов Людмил Стойков отрече пред BIG5, че стои зад сделката с новото хранилище за радиоактивни отпадъци в Козлодуй. През смях се кълне, че не се среща едновременно с лидерите на ГЕРБ и на БСП, и отрича да има нещо общо с хотел „Родина“. Вече не се занимавал с политика и не иска да коментира приятелството си с Първанов.

„Всеки може да си пише каквото си иска. Какви са тези глупости? Кой ги коментира тези неща, има всякакви луди хора. Кога съм се срещал с Корнелия Нинова или с Бойко Борисов? Няма такова нещо. Нямам общо с хотел „Родина“. Предполагам, че там се извършва някакъв ремонт, но не мога да ви кажа кога ще приключи. Обърнете се към собствениците на „Дюни“ АД. В момента се занимавам с метали в „Еврометал“. Преди може и да съм се познавал с някои хора, но вече съм се разграничил. Не се занимавам с политика. Тя повече ми е навредила, отколкото ми е помогнала“, коментира пред репортер на BIG5 бизнесменът, който стана известен като един от основните спонсори на бившия държавен глава Георги Първанов, за когото днес не иска да се дава дума и да се коментират отношенията им, тъй като по думите му се е концентрирал в бизнеса си.

„Развеселихте ме. Да се смея ли, да плача ли? Това са глупости, които може да напише вестник „Стършел“. Някой може вече да каже, че съм се срещал с Доналд Тръмп или Владимир Путин в мой хотел в центъра на Лондон“, каза още олигархът, който не спираше да се смее на въпроси, които касаят сделки за десетки милиони.

BIG5 публикува информацията за строежа на новото хранилище за радиоактивни отпадъци и връзката между германската фирма NUKEM Technologies и Стойков. Наши източници твърдят, че милионерът се среща едновременно с лидери от управляващите и опозицията от БСП, което той отрича упорито.
Припомняме, че държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) официално стартира изграждането на Национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХРАО) още миналата година в Козлодуй. За изпълнител на проекта по изграждане на НХРАО по критериите на ЕБВР е избран германо-български консорциум от 5 фирми с главен изпълнител NUKEM Technologies. Източници на BIG5 разкриха, че зад проекта за 72 млн. евро стои небезизвестният милионер Людмил Стойков.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Април 2018 12:42
  Вижте как се забавлява снощи в Монте Карло олигархът Ваньо Алексиев

  Собственикът на “Биомет” купонясва в един от най-луксозните клубове на Монако, паркирал своето Bugatti Chiron пред входа

 • Четвъртък, 12 Април 2018 12:42
 • Четвъртък, 12 Април 2018 12:42
  БСП внесе в ЦИК доказателства за собствеността на марката „Коалиция за България”

  АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на БСП.

  Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г, единствено и само с БСП, а търговската марка „Коалиция за България" е собственост и принадлежи на "Българска социалистическа партия". Съгласно закона, това  включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват. Това се посочва в отворено писмо на БСП до медиите. 

  Ето какво още заявяват от партията, чието бивше коалиционно име беше откраднато от отцепилите се съпартийци от АБВ:

  Желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено  да въведе в заблуждение и да доведе до объркване на избирателите, които ще гласуват в престоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс на страната, и следователно  не трябва  имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК.

Оставете коментар