Сряда, 15 Август 2018
Събота, 28 Април 2018 07:15

Борисов си тръгна с танк от Търговище. Подари го на Дончев, но вицепремиерът му го върна, защото бил командирски

Бойко Борисов, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов спретнаха шоу в стил "Тодор Живков в завод за полупроводници". Тримата разгледаха танковете във военния завод в Търговище. Почукаха върху тях, разпитаха за характеристиките като видни военни експерти, порадваха им се и дори си тръгнаха с макет на Т-55.

Бойко Борисов инспектира лично танковете във военния завод "ТЕРЕМ - Хан Крум" в Търговище. Той беше придружен от вицепремиерите си Томислав Дончев и Красимир Каракачанов. Докато военният министър логично има място по време на визитата, в града си задават въпроса какво търси Томислав Дончев. Въпреки това, бившият кмет на Габрово показа "познания" и заедно с премиера "вещо" задаваха въпроси за новото въоръжение. На изпроводяк Бойко Борисов получи подарък - макет на танк Т-55. Министър-председателят го подари на Томислав Дончев, който бил ценител и колекционер. Вицепремиерът обаче му го върна и констатира, че това бил командирски танк, който подхождал на Борисов. Директорът на завода, в стила на соца от времето на Тодор Живков побърза да се подмаже на "вождовете" и обеща следващия път, когато дойдат, да има не един, а два макета на танкове! В най-голямата група на Търговище във Фейсбук тръгнаха майтапи, че с право са подарили танк на властта, за да може да си тръгне спокойно от града заради лошите пътища. Други пък попитаха, дали премиерът е посетил пожарната, която от години е в окаяно състояние и недостигат пари за ремонти. Трети пък се радват, че общината е измила улиците.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Лятна политическа бутафория

  За някои политици в България думата "отпуск" явно е неприлична. И започва да кипи една имитация на дейност, в която приятното се съчетава с полезното.

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Волен Сидеров: Борисов да каже оторизирал ли е полицаи да тероризират българския туристически бизнес

  "Братя олигарси дават на всяка власт апартаменти. Там дъни музика цяла нощ, но никой не я спира". Това заяви на брифинг пред РЗИ-Бургас лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

  "Кой дава нареждания РЗИ да лепи незаконни бележки, кой нарежда части на полицията да действа като военна хунта и да вреди на бизнеса по морето", попита политикът и помоли утре на Министерски съвет Бойко Борисов да каже оторизирал ли е полицаи да тероризират българския туристически бизнес.

  "Ще се радвам и цялото правителство да си отговори трябва ли да се занимава на кой олигарх да се затвори заведението, за да намаже друг", заяви Сидеров.

  "Да не се окаже Бургас от най-добрия град за живеене, да стане най-корумпирания", чуди се депутатът. "Никой не познавам, но виждам, че се използват двойни стандарти. Използва се страхът на хората. РЗИ не може да затваря. Законът за шума не е влязъл в сила. Навсякъде има страх. Това е положението в слънчева България". В РЗИ всички са фантоми, каза той и покани журналистите да влязат заедно с него в сградата на РЗИ – Бургас.

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Жената на шефа на резерва и близък до Борисов с поръчка за над 3 млн. лв.

  Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана за 3 187 944 лв. с ДДС с "Мултифорс А.С" ЕООД. Управител на фирмата е Магдалена Пеева, която е съпруга на Станимир Пеев - председател на Държавния резерв и военновременни запаси. За това съобщи OFFNews. Според публикации в пресата Пеев е близък с премиера Бойко Борисов.

  От документацията на поръчката се вижда, че "Мултифорс" е единственият участник. Договорът за охрана е за 36 месеца, а сумата ще се плаща на равни месечни вноски от 73 795 лв. без ДДС. Срещу това трябва да се осигури физическа невъоръжена охрана, която да осъществява регламентиран пропускателен режим в обектите на агенцията и да реагира по всяко време с автопатрул при получен алармен сигнал. Фирмата трябва още да извършва профилактика, ремонт и поддръжка на вече изградените СОТ системи в административните сгради.

  Управител на "Мултифорс А.С" ЕООД е Магдалена Пеева, а собственик на дружеството е от 2013 г. е "МУЛТИФОРС ГЛОБЪЛ МЕНИДЖМЪНТ" АД. До тогава собственик на Мултифорс А.С" е била Пеева, според търсачката на "Биволъ", която работи с данни от Търговския регистър. Сайтът на регистъра в момента е недостъпен.

  Станимир Пеев е председател на агенция Държавен резерв и военновременни запаси 2009 г., а преди това е беше кмет на район "Панчарево" в Столичната община. Според offnews.bg през 2007 г. Пеев е прехвърлил създадената от него "Мултифорс" на своята съпруга.

  Има данни за участие на "Мултифорс А.С" в 162 обществени поръчки за над 34 млн. лв. Фирмата е сключвала договори за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на икономиката, НЕК, Софийската областна администрация, "Топлофикация София", Националния военноисторически музей, УНСС, и "Булгартрансгаз". Университетът за национално и световно стопанство е сключил договори с "Мултифорс" на обща стойност 7 138 000 лв. без ДДС.

Оставете коментар