Четвъртък, 24 Януари 2019
Събота, 28 Април 2018 07:15

Борисов си тръгна с танк от Търговище. Подари го на Дончев, но вицепремиерът му го върна, защото бил командирски

Бойко Борисов, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов спретнаха шоу в стил "Тодор Живков в завод за полупроводници". Тримата разгледаха танковете във военния завод в Търговище. Почукаха върху тях, разпитаха за характеристиките като видни военни експерти, порадваха им се и дори си тръгнаха с макет на Т-55.

Бойко Борисов инспектира лично танковете във военния завод "ТЕРЕМ - Хан Крум" в Търговище. Той беше придружен от вицепремиерите си Томислав Дончев и Красимир Каракачанов. Докато военният министър логично има място по време на визитата, в града си задават въпроса какво търси Томислав Дончев. Въпреки това, бившият кмет на Габрово показа "познания" и заедно с премиера "вещо" задаваха въпроси за новото въоръжение. На изпроводяк Бойко Борисов получи подарък - макет на танк Т-55. Министър-председателят го подари на Томислав Дончев, който бил ценител и колекционер. Вицепремиерът обаче му го върна и констатира, че това бил командирски танк, който подхождал на Борисов. Директорът на завода, в стила на соца от времето на Тодор Живков побърза да се подмаже на "вождовете" и обеща следващия път, когато дойдат, да има не един, а два макета на танкове! В най-голямата група на Търговище във Фейсбук тръгнаха майтапи, че с право са подарили танк на властта, за да може да си тръгне спокойно от града заради лошите пътища. Други пък попитаха, дали премиерът е посетил пожарната, която от години е в окаяно състояние и недостигат пари за ремонти. Трети пък се радват, че общината е измила улиците.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Антон Кутев: Обвинението срещу Елена Йончева цели тя да не води листата на БСП за евроизборите

  Защо, след като Делян Пеевски е успял да узакони стотици милиони последните 3-4 години, не е разследван за пране на пари, пита депутатът от БСП

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Елена Йончева с обвинение към правителството и премиера. Борисов: Крадецът казва дръжте крадеца. Нямам нищо общо с обвиненията

  "Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора (бел.ред. - БСП). Те за „добро утро“, за „добър ден“ и за „лека нощ“ трябва да кажат "Бойко Борисов". За всички свои неудачи - "Бойко Борисов"! Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било. Има специализирани органи. Нали всички говорят да има институционалност? В момента институциите работят. Какво общо имаме ние с тази работа?". Така пред журналисти Бойко Борисов възнегодува по повод твърдението на Елена Йончева и БСП, че правителството и премиерът използват Специализираната прокуратура за публично унижение на своите противници.

  Борисов продължи с възмущението си: „Когато повдигнаха обвинения на Делян Добрев, ние какво казахме? Нека си свършат работата, да се направят съответните проверки. Когато хванаха техния депутат, че купува гласове, те какво казаха? Когато обвиниха Цветанов по времето на мандата на БСП, помните ли какво казахме? Нека прокуратурата и службите си свършат работата, ако има виновни да бъдат наказани“, каза още той.

  „Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Отново се отнема вниманието от реалната политика – увеличаване на доходите“, възмути се Бойко Борисов.

  По-рано днес депутатката от БСП Елена Йончева определи обвиненията срещу нея за пране на пари като абсурдни и обвини управляващите в политическа репресии, а колегите й от парламентарната група на левицата застанаха зад нея и декларираха подкрепата си.

 • Събота, 28 Април 2018 07:15

Оставете коментар