Вторник, 16 Октомври 2018
Събота, 28 Април 2018 07:15

Борисов си тръгна с танк от Търговище. Подари го на Дончев, но вицепремиерът му го върна, защото бил командирски

Бойко Борисов, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов спретнаха шоу в стил "Тодор Живков в завод за полупроводници". Тримата разгледаха танковете във военния завод в Търговище. Почукаха върху тях, разпитаха за характеристиките като видни военни експерти, порадваха им се и дори си тръгнаха с макет на Т-55.

Бойко Борисов инспектира лично танковете във военния завод "ТЕРЕМ - Хан Крум" в Търговище. Той беше придружен от вицепремиерите си Томислав Дончев и Красимир Каракачанов. Докато военният министър логично има място по време на визитата, в града си задават въпроса какво търси Томислав Дончев. Въпреки това, бившият кмет на Габрово показа "познания" и заедно с премиера "вещо" задаваха въпроси за новото въоръжение. На изпроводяк Бойко Борисов получи подарък - макет на танк Т-55. Министър-председателят го подари на Томислав Дончев, който бил ценител и колекционер. Вицепремиерът обаче му го върна и констатира, че това бил командирски танк, който подхождал на Борисов. Директорът на завода, в стила на соца от времето на Тодор Живков побърза да се подмаже на "вождовете" и обеща следващия път, когато дойдат, да има не един, а два макета на танкове! В най-голямата група на Търговище във Фейсбук тръгнаха майтапи, че с право са подарили танк на властта, за да може да си тръгне спокойно от града заради лошите пътища. Други пък попитаха, дали премиерът е посетил пожарната, която от години е в окаяно състояние и недостигат пари за ремонти. Трети пък се радват, че общината е измила улиците.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Президентът Румен Радев за „Джи Пи Груп“: Къде са държавните институции? Къде е съдебната система?

  Проблемът с „Джи Пи Груп“ поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система? Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със започналите проверки на пътните ремонти на „Джи Пи Груп“ и спирането на европейско и държавно финансиране на проектите, по които работят.

  „Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори.

  Такъв тип подход поражда и много други въпроси.

  Къде са държавните и обществени институции? Къде е съдебната система?”, пита Радев.

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Продават на търг къщата на Яворов заради финансови неуредици, Фандъкова иска да се одържави

  Предлагат на търг къщата на Яворов! С продажбата на паметника на културата се е заел частен съдебен изпълнител.

  Къщата на столичната улица "Г.С. Раковски"става музей през 1963 г. В този дом Яворов и Лора Каравелова са живели малко повече от година до фаталната нощ, в която тя се самоубива, а той се прострелва и ослепява.

  „Няма такова място в София, което да пази по този начин паметта на Яворов”, каза уредникът на къщата-музей Иво Милтенов пред bTV.

  Домът е паметник на културата, но в момента е частна собственост. 

  През 2015 г. я придобива Васил Панчев. Оказва се, че я наследява със задължения, защото имотът е ипотекиран няколко пъти от предишните собственици.

  „Ние нямахме представа, че има задължения по имота. Ние останахме с впечатлението, че имотът е изплатен напълно. В последвие се оказа, че не сме знаели всичко по отношение на този кредит”, посочи Васил Панчев – управител на фирмата-собственик.

  Вследствие на необлсужване на кредита, са се натрупали лихви.

 • Събота, 28 Април 2018 07:15
  Борисов разпореди спиране финансирането на „Джи Пи Груп“ и проверки на извършените от тях пътни ремонти

  Започват проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп“, съобщи пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

  „Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски. Единствените ми претенции към строителите са били качество и срок“, заяви Борисов.

  Той каза, че вече е възложил на Агенция „Пътна инфраструктура“ да намери законов начин и още днес да извади от проектите с европейско и държавно финансиране фирма „Джи Пи Груп“.

  „Моята политическа воля стига до там, че всеки, който е заподозрян и срещу когото тече разследване, да бъде изваден от конкурсите до доказване на правотата и невинността му“, уточни Борисов.

  Премиерът припомни случаите, при които 19 км от АМ „ракия“ при Ямбол са били ремонтирани отново заради спестен асфалт, както и подобен случай при Ябланица. Според него всеки трябва да си носи отговорността, вместо да се петни името на правителството.

  Председателят на АПИ Светослав Глосов обясни, че ще бъде направена стриктна проверка на качеството на строителството на пътната отсечка от Кърджали до границата, която в момента се строи от същата фирма за 9 млн. лв. 

Оставете коментар