Събота, 18 Август 2018
Неделя, 06 Май 2018 13:39

Честит имен ден на Гинка и на ЧЕЗ! Бизнесменката е тъжна, празнува без Теменужка, никой не смее да я поздрави заради СРС-та

Днес бизнес дамата Гинка Върбакова празнува за първи път имения си ден в много тесен семеен и приятелски кръг. След като лъсна сделката ѝ с ЧЕЗ, тя остана без приятели. До нея е съпругът ѝ Славчо, който неотлъчно се грижи за своята Гинка, фризьорката ѝ, и няколко приятелки от ученическите години.

Днес почти никой не се сеща за Върбакова. Дори близката ѝ Теменужка Петкова няма да присъства на скромния банкет, който е спретнала Гинка. Обидно е, че дори партньорите ѝ от ЧЕЗ не са се обадили, тъй като дори може би не знаят за празника. Припомняме, че фирмата на Върбакова "Инерком" има подписана сделка с ЧЕЗ да купи компанията в България и да продава ток на 40% от хората и на половината бизнес в страната. Все още обаче, въпреки странно дългия срок от 9 месеца, който ѝ дадоха, Гинка не може да събере 1 млрд. за сделката, тъй като банките не ѝ се доверяват. Гинка е тъжна. Остана без приятели, защото се страхуват, че всяко обаждане може да е подслушвано и да се използва като СРС. Народът се стресна от последната ударна акция на МВР, в която 34 полицаи задържаха две жени - кметицата и зам.-кметицата на столичния квартал "Младост". Вече никой не смее да се обажда и се върна към стария трик от соца "не е за по телефона". Най-големият стоцер на подобни мероприятия беше Цветан Цветанов, заради когото днес не може да честитим дори един имен ден спокой на Гинка!  

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 06 Май 2018 13:39
  "Инерком" внесе жалба в съда срещу решението на КЗК

  Председателят на борда на директорите на "Инерком България" Милена Стоева внесе във Върховния административен съд жалба срещу решението на КЗК. Припомняме, че КЗК реши да не разрешава на фирмата "Инерком България" да придобие българските дружества на ЧЕЗ. Регулаторът посочи, че придобиващата контрол група като производител на електрическа енергия от фотоволтаици, ще има съществено предимство пред останалите. 

  В решението се посочва още: "...притеснителен общ пазарен дял на дружества – участници в концентрацията би могъл да бъде този, който надхвърля 40%, тъй като в този случай това може да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, в резултат на което да се създаде възможност за възпрепятстване или нарушаване на конкуренцията".

  КЗК отбелязва, че целта на концентрацията е декларирано разширяване дейността на "Инерком" посредством продължаване на извършваната от предприятията на ЧЕЗ дейност на територията на Република България". Сделката ще осигури на "Инерком" навлизане на продуктови пазари, на които в момента не участва, се посочва в решението.

 • Неделя, 06 Май 2018 13:39
  Целта на КЗК не е да спре сделката на Гинка с ЧЕЗ, а да я легитимира с помощта на съда

  Анализаторът Тихомир Безлов коментира решението на КЗК да спре сделката между Инерком и ЧЕЗ. Според него, става дума за маневра, чрез която всичко ще се легитимира политически с помощта на съда.

  "Целта на КЗК е друга. Трябва да се реши проблемът с банките. В момента банките се страхуват да дадат открито кредит на Гинка заради политическия риск. Съответно много от големите банкови централите може да спрат българския си клон, който се договори за пари (имам предвид Уникредит, най-вече). Ако КЗК спре продажбата, се дава възможност на Гинка (хората, които седят зад нея) да отиде в съда. Преди това няма как да го направи (няма причина). С тези тъпи мотиви на КЗК ВАС много лесно ще прасне решението. Съдът всъщност легитимира сделката. Щом съда е решил, че сделката е законна, няма политически риск. Съответно банките ще дадат пари", написа във фейсбук Безлов.

  "Има разбира се известен процент вероятност съдът по политически причини да остави решението на КЗК. За мен ВАС, вече за такива решения е силно политически обвързан точно толкова колкото КЗК.
  Тогава ще знаем, че действително има силно политическо нежелание за сделката. Всички индикации, обаче преди сделката показват обратното", коментира още анализаторът.

 • Неделя, 06 Май 2018 13:39
  Крум Зарков: Ако БСП беше на власт, президентът щеше да има абсолютно същото поведение

  Не трябва да очакваме обаче държавният глава да стои като пасивен наблюдател. Още когато Румен Радев стана президент, заявихме, че няма да му се бъркаме в работата. Когато беше избран, заяви, че ще посочва недъзите на управляващите, които и да са те. Целта ни е да спечелим доверието на хората, които държат парите си в банкови депозити и не вярват в това, че могат да ги инвестират.

Оставете коментар