Понеделник, 21 Май 2018
Неделя, 06 Май 2018 13:39

Честит имен ден на Гинка и на ЧЕЗ! Бизнесменката е тъжна, празнува без Теменужка, никой не смее да я поздрави заради СРС-та

Днес бизнес дамата Гинка Върбакова празнува за първи път имения си ден в много тесен семеен и приятелски кръг. След като лъсна сделката ѝ с ЧЕЗ, тя остана без приятели. До нея е съпругът ѝ Славчо, който неотлъчно се грижи за своята Гинка, фризьорката ѝ, и няколко приятелки от ученическите години.

Днес почти никой не се сеща за Върбакова. Дори близката ѝ Теменужка Петкова няма да присъства на скромния банкет, който е спретнала Гинка. Обидно е, че дори партньорите ѝ от ЧЕЗ не са се обадили, тъй като дори може би не знаят за празника. Припомняме, че фирмата на Върбакова "Инерком" има подписана сделка с ЧЕЗ да купи компанията в България и да продава ток на 40% от хората и на половината бизнес в страната. Все още обаче, въпреки странно дългия срок от 9 месеца, който ѝ дадоха, Гинка не може да събере 1 млрд. за сделката, тъй като банките не ѝ се доверяват. Гинка е тъжна. Остана без приятели, защото се страхуват, че всяко обаждане може да е подслушвано и да се използва като СРС. Народът се стресна от последната ударна акция на МВР, в която 34 полицаи задържаха две жени - кметицата и зам.-кметицата на столичния квартал "Младост". Вече никой не смее да се обажда и се върна към стария трик от соца "не е за по телефона". Най-големият стоцер на подобни мероприятия беше Цветан Цветанов, заради когото днес не може да честитим дори един имен ден спокой на Гинка!  

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 06 Май 2018 13:39
  Трайков описа китайската схема за "Белене": Ще извадим от джоба милиард за по-спешно харчене

  Трайчо Трайков коментира сделката за строежа на АЕЦ "Белене". „Ако проектът за АЕЦ „Белене” беше корупционен, днес щеше да работи, за съжаление. Това каза БТВ председателят на „Булатом” Богомил Манчев. "Китайският инвеститор за АЕЦ „Белене” е изключително надеждна, голяма компания. Това е геополитически въпрос, ако той въобще се набърка в тази икономическа схема", допълни той.

  Трайков обаче контрира предсказанията му във фейсбука си: "Току-що стана ясна китайската схема за Белене - договор за разлика плюс още 1 млрд. евро от нас. Това означава, че ако стойността на произведената енергия надвишава пазарната цена, държавата ще компенсира инвеститора за разликата. Дори в доклада на БАН прогнозират, че такава ще е ситуацията години наред. Милиардът вероятно е за по-спешно харчене, че строежите на ядрени централи са прословути с надхвърлянето на бюджетни и времеви рамки. Добре че и Богомил Манчев дава интервюта".

 • Неделя, 06 Май 2018 13:39
  БСП внесе 200 000 подписа срещу сделката между Гинка и ЧЕЗ

  Депутати на БСП, водени от Жельо Бойчев, внесоха 200 хил. подписа в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Те искат разтрогване на сделката за продажбата на ЧЕЗ на дружеството "Инерком". Подписката бе внесена и с помощта на 20-ина представители на младежката организация на Левицата.

  Подписите са събрани са за около 2 месеца в цяла България. От БСП искат КЕВР да влезе в новите си правомощия и по чл. 21 и сделката да бъде прекратена.

  "Не мисля, че някой може да ограничи конституционните права на българските граждани да се подписват под която и да е подписка". Така Жельо Бойчев, който бе председател на временната комисия за ЧЕЗ в парламента, отговори на нападките на ГЕРБ за това, че подписите не са събирани сред клиенти на ЧЕЗ, а и в други области на страната. Подписката на БСП за ЧЕЗ е национална, заяви Бойчев.

 • Неделя, 06 Май 2018 13:39
  След като Гинка оправи тока, и Караянчева се захвана с енергетика

  След като оставихме тока на половината икономика на Гинка Върбакова, председателят на парламента Цвета Караянчева също се захвана с енергетиката на държавата. Депутатката от Кърджали обясни компетентно какво предстои за сектора.

Оставете коментар