Събота, 18 Август 2018
Понеделник, 07 Май 2018 12:51

Премиерът с нова любимка, смени бившите със специалистка по тока, парното и водата

Премиерът Бойко Борисов сменя любимите си журналистки като носни кърпички. След като преди години Борисов първо си бе харесал журналистките Цвета Кирилова, Миролюба Бенатова и Диляна Гайтанджиева, днес министър-председателят има нови фаворитки.

 

Наскоро той намери нова "любов" в телевизионния ефир. Става дума за журналистката Биляна Гавазова от bTV.

Лидерът на ГЕРБ дори започна да ѝ прави реклами по интервюта в конкурентните телевизии и не спира да напомня колко редовно я гледа.

Пак наскоро Борисов за пореден път заяви в интервю за Нова ТВ, че любимото му предаване е "Чети етикета". Тъй като Гавазова обаче не води цяло и собствено предаване, а само част от сутрешния блок с Антон Хекимян, премиерът "подсети" шефовете на БТВ да отделят специално ТВ време на новата му любимка. Борисов индиректно намекна, че новата му фаворитка не трябва да стои на втори план в сутрешния блок, а трябва да се изявява в по-централен часови пояс.

Всъщност, в своята рубрика в сутрешния блок на bTV Гавазова преди всичко коментира битови проблеми, разследва цените на парното, на тока, на водата, на черешите, а най-често гост ѝ е омбудсманът и новата приятелка на Борисов - Мая Манолова.

Но всичко това далеч не е първата реклама, която Борисов прави на Гавазова. Преди няколко месеца премиерът заяви, че от всичко възможно сутрин, той гледал само своята Биляна. С което пък разказа играта на Георги Георгиев и на рубриката му "На твоя страна" по Нова ТВ, който също се опитва да помага с каквото може на хората.

Припомняме, че сред любимките на министър-председателя е и Цветанка Ризова. С нея дори двамата изиграха трогателна сцена в сериала "Забранена любов". Припомняме, че по време на тържество във филма, тя го разпитваше как е държавата, а премиерът отговаряше - благодаря, много е добре.

Незаменима в сърцето на премиера и до днес остава друга журналистка - фамозната Илиана Беновска. Нека припомним, че г-жа Беновска е най-редовния медиен придружител на Борисов във воаяжите му зад граница. 

След като премиерът каза, че гледа само Гавазова, от БТВ направиха отделна реклама в сутрешния блок.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 07 Май 2018 12:51
  Нинова прекъсва ваканцията на депутатите, извика Борисов и Горанов в НС на извънредно заседание

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска на извънредна пресконференция прекратяване на ваканцията на парламента и заседание още следващата седмица. На него тя настоя да присъстват премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. 

  Социалистите искат обяснения по въпросите, свързани със скандалното изчезване на Търговския регистър, на сайта на правосъдното министерство и за проблема с винетките около аферата "Олимпик". Нинова обясни, че властта трябва да каже по какъв начин могат да се решат проблемите с Търговския регистър, какви ще бъдат санкциите и по какъв начин ще бъдат компенсирани пострадалите от застрахователната компания. По думите на Крум Зарков е задача на правителството да помогне за обезщетенията, които трябва да получат от Кипър засегнатите от фалиралите застрахователи. Кирил Добрев допълни, че вече България е страната на ГЕРБ и поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Той посочи, че отдавна там се правят непрозрачни поръчки, за които вина носи самият началник на МВР. 

 • Понеделник, 07 Май 2018 12:51
  След Търговския регистър изчезна и сайтът на правосъдното министерство, Борисов привика Цецка Цачева

  Сайтът на Министерството на правосъдието временно не работи поради технически причини. Очаква се отново да заработи след 13:00 часа, а от ведомството обясниха пред 24 часа, че проблемът е незначителен. 

  В същото време Бойко Борисов е извикал спешно правосъдния министър Цецка Цачева. Най-вероятно двамата ще обсъдят създалата се кризисна ситуация около изчезването на Търговския регистър и евентуалната оставка на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Вчера тя заяви, че е готова да напусне, но първо искала да оправи регистъра. Премиерът също каза, че докато не се разреши проблема, няма да пипа Даскалова от поста ѝ. Тази сутрин Цецка Цачева също каза пред БТВ, че заради проблемите, които се появиха някой трябва да поеме отговорност, но също не се ангажира категорично, дали ще бъде сменена Даскалова. 

 • Понеделник, 07 Май 2018 12:51
  Държавата дава 5 млн. лв. за проект на каката на Борисов

  С 5 млн. лв. в следващите 2 години трябва да бъде въведена в България бързата и надеждна NAT технология за тестване на дарената кръв. За изработването на модел и въвеждането на тестовете, за което от години се бори д-р Красимира Иванова, сестра на премиера Бойко Борисов, е предвидена специална научна програма. За нея през тази година са отделени 3 млн. лева, а за следващата още 2 млн. лв.

  В проекта ще участват националният кръвен център, медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен, центърът по заразни болести, медицинският факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Само за втората половина на тази година е предвидено да бъдат направени по 700 изследвания на кръвни проби за ХИВ 1 и 2, хепатит В и С и сифилис. За следващата година трябва да бъдат направени по 1500 такива изследвания за всеки от вирусите. Това ще се случи в Националния кръвен център, но в периода до 2022 г. трябва да бъде закупена апаратура и за останалите кръвни центрове в страната.

  “Този метод е от жизненоважно значение за хората, на които се прелива кръв, и предотвратява всички болести, предавани по кръвен път, като хепатит В, за който има ваксина, и хепатит С, за който ваксина няма и който се обостря до хроничен и до цироза. Кръв се прелива и на бебета, и то все по-често заради раждането на все повече недоносени деца. В момента кръвопреливането не дава никаква сигурност за качеството на кръвта - дали тя е 100% проверена за трансмисивните болести”, обясни през април 2018 г. д-р Красимира Иванова в интервю за “24 часа”. Тя е шеф на отделението по неонатология в Първа АГ болница “Св. София” в столицата.

Оставете коментар