Събота, 18 Август 2018
Четвъртък, 10 Май 2018 10:23

Рашидов нахока медиите, заради тях не можел да си отпусне душата. Призова депутатите да не бесят СЕМ. Атака и социалисти се изпокараха и "разпънаха на кръст" Явор Нотев

Днес в парламента се провеждат дебати за свободата на словото и се прави отчет на Съвета за електронни медии за 2017 г. Депутатите "плуват в свои води" и започнаха с мъдрости и поучителни уроци. Припомняме, че по свобода на словото "Репортери без граници" ни класираха на 111 място след куп африкански държави. Вежди Рашидов излезе на трибуната и се скара на журналистите. Според него, медиите са подучили как да говорят колегите му, а той вече сам си правел цензура, защото изопачавали речите му. От "Атака" пък гонят Таско Ерменков от парламента, социалистът пита патриотите - "на другари или на господари се обръщате в партията". Народните представители подлудиха зам.-председателя Явор Нотев.

 "20 минути цикли, говори глупости и накрая не е каза нищо. Аз вече не мога да се изказвам, защото не говоря като другите, а казвам честно какво мисля. Дайте да не нападаме СЕМ. Законите му дават такива права. Да не ги бесим. Свободата на словото се превърна във въже, на което си играят медиите. Има политици, които изпитват страх да не ги питат нещо. Страх трябва да има от законите, които не спазваме, плашим се от хората около себе си. Кеворк Кеворкян имаше остри въпроси, но не бесеше гостите си", заяви Вежди Рашидов. Колежката Диана Саватева констатира, че най-опасни са електронните сайтове, които пишат полуфалшиви новини. Депутатката от ГЕРБ се възмути, че много се е писало за Първи май, а не за управляващите. Патриотите пък скочиха срещу Таско Ерменков и Славчо Велков, защото нямали право да говорят за свобода на словото, тъй като са взели микрофона на репортер от Алфа на Деня на победата. Ерменков се обърна към зам.-председателя Явор Нотев. "Вие сте виновен! Другари ли сте, господари ли сте, не знам как се обръщате в "Атака". Колеги, махнете мимикрията!", заяви Ерменков. Миглена Александрова, която беше пиарка на Волен Сидеров, а днес е депутат, призова социалиста да напусне Народното събрание. В крайна сметка отчетът на СЕМ за 2017 г. беше приет. Вместо темата за свободното слово, депутатите от "Атака" и от БСП "разпънаха на кръст" председателстващия Явор Нотев и се надпреварваха кой да вземе думата по начина на водене. Юристът обаче стоически издържа и търпеливо изслуша колегите си.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Май 2018 10:23
  Депутатите и министрите с по-високи заплати през новия политически сезон

  Заплатите на властта ще се увеличат през новия политически сезон. Причината е, че те се изчисляват на база възнагражденията в обществения сектор, които също са се увеличили, показва националната статистика. Заплатите в обществения сектор за второто тримесечие нарастват с два процента и половина. Тоест - от 1115 лева средното възнаграждение за този сегмент се е увеличило на 1143 лева. Така депутатите вече ще се разписват срещу 84 лева повече или 3429 лв. Министрите ще взимат със 109 лева отгоре или 4457 лв.

  Най-голямото увеличение е за премиера и президента. Първият вече ще получава 5300 лв., а вторият – 6858 лв. Според управляващите, проблемът не е в размера на дохода, а в това, че хората остават с грешни впечатления за труда им.

  „Това, което, за съжаление, хората виждат, е, че депутатите не работят, а получават големи заплати. Каквато и да е заплатата, тя ще е прекомерна според мнението на хората. Това, което виждаме ние, е различно от това, което виждат хората”, категоричен е националистът Александър Сиди. През май депутатите отхвърлиха идеята заплатите им да бъдат замразени под 3000 лева. Според партиите във властта, идеята на опозицията е била популистка.

  „Увеличаването на депутатските заплати да е свързано със средната работна заплата е неприемливо и дразнещо за хората. България е една от най-бедните страни в Европа и който взима според обществото несправедливо високи заплати, няма да бъде обичан от народа”, смята обаче социалистът Георги Гьоков.

  Към заплатата от 3500 лв., депутатите получават и така наречените „две трети” безотчетни пари за различни разходи, а също и процент надбавка за участие в комисии. Въпреки това, те са далеч от възнагражденията на европейските си колеги, които взимат няколко хиляди евро.

 • Четвъртък, 10 Май 2018 10:23
  Симеонов измисли как да отговори на Сидеров за случая с боя в парламента

  Лидерът на НФСБ демонстративно покани бияча на Волен - Валентин Касабов, да го придружи в Добрич.

 • Четвъртък, 10 Май 2018 10:23
  Златото скара отново Сидеров и Симеонов, вече общуват чрез Томислав Дончев

  От вчерашното сдобряване между Волен Сидеров и Валери Симеонов няма и спомен. Днес двамата отново намериха тема, за да се ритат по кокалчетата в пленарната зала. 

Оставете коментар