Понеделник, 06 Април 2020

Четвъртък, 10 Май 2018 10:23

Рашидов нахока медиите, заради тях не можел да си отпусне душата. Призова депутатите да не бесят СЕМ. Атака и социалисти се изпокараха и "разпънаха на кръст" Явор Нотев

Днес в парламента се провеждат дебати за свободата на словото и се прави отчет на Съвета за електронни медии за 2017 г. Депутатите "плуват в свои води" и започнаха с мъдрости и поучителни уроци. Припомняме, че по свобода на словото "Репортери без граници" ни класираха на 111 място след куп африкански държави. Вежди Рашидов излезе на трибуната и се скара на журналистите. Според него, медиите са подучили как да говорят колегите му, а той вече сам си правел цензура, защото изопачавали речите му. От "Атака" пък гонят Таско Ерменков от парламента, социалистът пита патриотите - "на другари или на господари се обръщате в партията". Народните представители подлудиха зам.-председателя Явор Нотев.

 "20 минути цикли, говори глупости и накрая не е каза нищо. Аз вече не мога да се изказвам, защото не говоря като другите, а казвам честно какво мисля. Дайте да не нападаме СЕМ. Законите му дават такива права. Да не ги бесим. Свободата на словото се превърна във въже, на което си играят медиите. Има политици, които изпитват страх да не ги питат нещо. Страх трябва да има от законите, които не спазваме, плашим се от хората около себе си. Кеворк Кеворкян имаше остри въпроси, но не бесеше гостите си", заяви Вежди Рашидов. Колежката Диана Саватева констатира, че най-опасни са електронните сайтове, които пишат полуфалшиви новини. Депутатката от ГЕРБ се възмути, че много се е писало за Първи май, а не за управляващите. Патриотите пък скочиха срещу Таско Ерменков и Славчо Велков, защото нямали право да говорят за свобода на словото, тъй като са взели микрофона на репортер от Алфа на Деня на победата. Ерменков се обърна към зам.-председателя Явор Нотев. "Вие сте виновен! Другари ли сте, господари ли сте, не знам как се обръщате в "Атака". Колеги, махнете мимикрията!", заяви Ерменков. Миглена Александрова, която беше пиарка на Волен Сидеров, а днес е депутат, призова социалиста да напусне Народното събрание. В крайна сметка отчетът на СЕМ за 2017 г. беше приет. Вместо темата за свободното слово, депутатите от "Атака" и от БСП "разпънаха на кръст" председателстващия Явор Нотев и се надпреварваха кой да вземе думата по начина на водене. Юристът обаче стоически издържа и търпеливо изслуша колегите си.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар