Понеделник, 22 Октомври 2018
Четвъртък, 10 Май 2018 10:23

Рашидов нахока медиите, заради тях не можел да си отпусне душата. Призова депутатите да не бесят СЕМ. Атака и социалисти се изпокараха и "разпънаха на кръст" Явор Нотев

Днес в парламента се провеждат дебати за свободата на словото и се прави отчет на Съвета за електронни медии за 2017 г. Депутатите "плуват в свои води" и започнаха с мъдрости и поучителни уроци. Припомняме, че по свобода на словото "Репортери без граници" ни класираха на 111 място след куп африкански държави. Вежди Рашидов излезе на трибуната и се скара на журналистите. Според него, медиите са подучили как да говорят колегите му, а той вече сам си правел цензура, защото изопачавали речите му. От "Атака" пък гонят Таско Ерменков от парламента, социалистът пита патриотите - "на другари или на господари се обръщате в партията". Народните представители подлудиха зам.-председателя Явор Нотев.

 "20 минути цикли, говори глупости и накрая не е каза нищо. Аз вече не мога да се изказвам, защото не говоря като другите, а казвам честно какво мисля. Дайте да не нападаме СЕМ. Законите му дават такива права. Да не ги бесим. Свободата на словото се превърна във въже, на което си играят медиите. Има политици, които изпитват страх да не ги питат нещо. Страх трябва да има от законите, които не спазваме, плашим се от хората около себе си. Кеворк Кеворкян имаше остри въпроси, но не бесеше гостите си", заяви Вежди Рашидов. Колежката Диана Саватева констатира, че най-опасни са електронните сайтове, които пишат полуфалшиви новини. Депутатката от ГЕРБ се възмути, че много се е писало за Първи май, а не за управляващите. Патриотите пък скочиха срещу Таско Ерменков и Славчо Велков, защото нямали право да говорят за свобода на словото, тъй като са взели микрофона на репортер от Алфа на Деня на победата. Ерменков се обърна към зам.-председателя Явор Нотев. "Вие сте виновен! Другари ли сте, господари ли сте, не знам как се обръщате в "Атака". Колеги, махнете мимикрията!", заяви Ерменков. Миглена Александрова, която беше пиарка на Волен Сидеров, а днес е депутат, призова социалиста да напусне Народното събрание. В крайна сметка отчетът на СЕМ за 2017 г. беше приет. Вместо темата за свободното слово, депутатите от "Атака" и от БСП "разпънаха на кръст" председателстващия Явор Нотев и се надпреварваха кой да вземе думата по начина на водене. Юристът обаче стоически издържа и търпеливо изслуша колегите си.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Май 2018 10:23
  Критериите за “свобода на словото” се базират само и единствено на доктрината на Сорос

  Ако досега не сте разбрали, България била на 111-то място по свобода на словото. Неприятната оценка ни е дадена от международната неправителствената организация “Репортери без граници” (РБГ).

  Базираната във Франция организация се финансира основно от фондация “Отворено общество”, подопечна на финансовия спекулант, милиардерът мизантроп Джордж Сорос; USAID – американската агенция за международно развитие и други, по думите на бившия генерален секретар и основател на “Репортери без граници” – Робер Менар - американски организации - “тясно свързани с външната политика на САЩ”.

  Много европейски и западни анализатори обвиняват РБГ в “прикрити геополитически цели” и “инструмент за прокарване на политиката на спонсорите си”.

  Организацията изготвя и списък със “злодеи” и врагове, досущ като родните грантоеди. В него присъстват световни или регионални лидери, които не се съобразяват с “демократичните ценности”, яростно проповядвани и натрапвани от пропагандно-политическата машина на Сорос.

  “Репортери без граници” черпят информация за индекса на свободата на словото само от партньорски организации, които обикновено се хранят от същото място откъдето и първите.

  В случая с България имаме няколко медии, на чиито уебстраници седи гордо логото на “Отворено Общество”, и които са пословични с безрезервното си плюене по родината.

  Критериите, по които се формира индексът им за “свобода на словото”, се базират само и единствено на това до каква степен дадена държава се съобразява с доктрината на Джордж Сорос и няма абсолютно нищо общо с реалната свобода на изразяване.

  Продължавам го долу (бел.ред.- линк към в. "Труд"), защото, ако продължа тук, джендърите моментално ще ме блокират.

  Петьо П. Блъсков, фейсбук

 • Четвъртък, 10 Май 2018 10:23
  Вижте пенсионерката Михнева! С 200 лв. пенсия прилича на майката на Грейс Кели!

  Журналистката Маргарита Михнева, която не спира да се оплаква, че е бедна и нещастна пенсионерка, втрещи с визия "гостите" на политическото събитие на евродепутата Николай Бареков.

  Нека припомним, че вчера на конференция в гранд-хотел "София" стана ясно, че Бареков и Сидеров си стискат ръцете за бъдеща политическа коалиция и че на ПП "Атака" ще подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформистите. Очаква се официално това да се случи следващата седмица на месечната среща, която ще се проведе в молдовската столица Кишинев.

  На конференцията в центъра на столицата, освен евродепутатът Николай Бареков и лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров, присъстваха още европейски консерватори, включително и Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ).

  Маргарита Михнева също бе сред гостите на Бареков и Сидеров, като прекара времето си задавайки провокативни въпроси на дясната ръка на Бареков, Димитър Байрактаров, който участваше в събитието в ролята си на журналист.

  Незнайно защо в продължение на 10-тина минути Михнева не спря да коментира различни марки скъпи часовници с бившия заместник-градски прокурор на София Роман Василев. 

  "Погледнете я, бе! Каква пенсионерка е Михнева?! Само мрънка, че пенсията й била 200 лева, а изглежда като майката на Грейс Кели!", коментираха зад гърба възмутени нейни приятели, добавяйки, че ако всяка българска пенсионерка изглеждаше така, стандартът на живот у нас трябваше да е по-висок от баровския квартал "Хемптънс" в Ню Йорк.

  Друг любопитен факт е, че Волен Сидеров се направи на "шест без десет", като дори не поздрави журналистката-пенсионер. В същото време обаче, Михнева прекара дълго време в смях и закачки с дясната ръка на лидера на "Атака", Явор Нотев. 

  BIG5.BG

 • Четвъртък, 10 Май 2018 10:23
  Цвета Караянчева към Таско Ерменков и Антон Кутев: Липсвахте ми!

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви колко много се е затъжила за някои депутати от БСП. „Липсвахте ми“, каза тя на Ерменков, а той й обеща, че ще се старае повече да не й се налага да изпитва тези чувства.

  Причината за думите на Караянчева са ангажиментите на Таско Ерменков и Антон Кутев по представянето на "Визия за България" из страната и по-рядкото им присъствие в парламента.

  Размяната на реплики започна от самото начало на днешното заседание при обсъждането на дневния ред на Народното събрание за седмицата и ГЕРБ и БСП влязоха в спор. Когато думата поиска и Антон Кутев, Караянчева и на него каза, че й е липсвал.

  Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева предложи в седмичната проектопрограма да влязат промените в Закона за младежта. „За пети пореден път ще представя на вашето внимание Закона за младежта. Цялата парламентарна група е тук, за да подкрепи това наше желание. Сигурна съм, че десетки младежки организации, стотици млади хора очакват от народните представители да подкрепят техните желания за тяхната легитимация пред местните и националните институции“, заяви още Лечева, цитирана от "Фокус". Предложението й бе отхвърлено. Последва прегласуване на предположението, но отново не бе прието от залата. 

  Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов поиска процедура по начина на водене и обърна внимание, че на два пъти е направен опит да се вкара този законопроект. „Учудвам се защо политическата партия - стара и опитна, не си вкара закона по правилника на Народното събрание. Вероятно вътре в партията нямате единомислие какъв точно законопроект искате да вкарате“, каза по адрес на БСП Иванов. 

  Секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов отвърна в процедура по начина на водене, че когато колегите му се изказват от трибуната трябва да познават правилника. Попов призова да бъде разгледан на комисии Законът за концесиите, внесен преди три месеца. „Три месеца той седи на трупчета и не може да се внесе в пленарна зала, защото председателите на комисиите просто отказват да го гледат“, каза Филип Попов.

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прикани председателите на комисиите да преразгледат дневния си ред. Въпреки това темата за работата на комисиите не приключи. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев на свой ред попита кога ще бъде разгледан Законът за личната помощ.

  На това председателят на парламента Цвета Караянчева отговори: „Имаше съгласуване трите закона наведнъж да влязат в комисиите. Очакваме останалите два законопроекта. Законопроектът за хората с увреждания всеки момент ще мине през МС, а другият Закон за социалните услуги го очакваме в края на ноември“, допълни още Караянчева.

Оставете коментар