Петък, 22 Февруари 2019
Петък, 11 Май 2018 09:45

Христо Друмев пред BIG5: Отново ме търсят за НДК, след като уволниха Боршош

Бившият директор на двореца на културата отива да играе бридж в Австрия

Бившият директор на НДК Христо Друмев е на летището и отива да види дъщеря си двете си внучета в Австрия. Той припомни пред BIG5, че е живял там 5 години и става с австрийския отбор световен шампион на спортен бридж. Друмев, който през август прави 86 години, се оплака, че е нямало къде да практикува любимия си спорт, след като в НДК са закрили клуба. Той обаче се похвали, че заедно със съмишленици са отворили нов в центъра на София до ул. "Солунска". Похвали се дори, че дори французите могат да ни завидят за това, което е организирано. Друмев беше шеф на НДК 23 години, но беше освободен, за което обвинява бившия финансов министър Симеон Дянков. След като беше сменен и Мирослав Боршош, при чието управление изчезнаха пари, властта отново е започнала да търси Христо Друмев, сподели пред наш репортер. Той се похвали, че на тези години в Австрия отново са го поканили да разиграят няколко партии бридж и допълни, че не е загубил форма и няма да се даде на по-младите. Той остави без коментар изпотрошените плочки пред НДК, които по време на европредседателството ни "цъфнаха" след ремонт отпреди няколко месеца. Той сподели още, че не е мислил как ще отговори, ако го поканят отново за шеф, но по-скоро ще се отдаде на семейството си и ще помага само със съвети.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 11 Май 2018 09:45
  София под обсада. Мач, полумаратон и среща между Западните Балкани и ЕС парализират столицата за няколко дни, хората се молят на МВР да не прави показни арести

  Заради срещата между ЕС и Западните Балкани на 17-ти май май, затварят района около НДК. Заради поредния мач между Левски и ЦСКА във вторник, от днес се въвеждат ограничения и около националния стадион "Васил Левски". Столичани и гостите на София се молят да няма арести, за да не се парализира тотално градът.

 • Петък, 11 Май 2018 09:45
  Бояна Бозаджиева: Ако младите европейски гости ги водим на танци с полуголи мацки, то на възрастните европейци директно “консумация” ли им предлагаме?

  Вижте как коментира пиарката на Корнелия Нинова Бояна Бозаджиева нелепата среща на евромладежите в НДК, на която организаторите ги "шашнаха" с полуголи танцьорки и безплатен алкохол.   

  По принцип не е нормално да си зам.-министър и да оправдаваш гаф с нелепа интрига. Разбира се, всичко си идва на мястото, когато се казваш Георг ГЕРБ Георгиев. Та “Гошо обратното на острото” обясни гафа с Европейския младежки форум с някакви напъни на президента на форума да си спечели гласове за следващ мандат, а пък се оказа, че въпросният хич не се бори за поста, защото няма право повече да го заема. Всичко щеше да е забавно, ако Георг беше врачка в треторазрядна кабелна телевизия, но жестоката действителност е, че от него зависи външната ни политика...

  P.S. Ако младите европейски гости ги водим на танци с полуголи мацки, то възрастните европейски гости директно “консумация” ли им предлагаме?

  Бояна Бозаджиева, Фейсбук

 • Петък, 11 Май 2018 09:45
  Изумихме младежите от ЕС с полуголи танцьорки и безплатен алкохол в НДК

  "Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив вкус". Така описа в статия изданието Euroactiv, в която разказва за проведената миналата седмица конференция на Европейския младежки форум в НДК. Част от младежите са останали втрещени от програмата, която са им представили. На пъврво място са литрите безплатен алкохол, които са се изсипали пред смаяните погледи на чужденците. Не са останали незабелязани и танцьорките в бара на партито след конференцията. Събитието се проведе в София между 17-ти и 19-ти април. Такива форуми се правят по време на всяко председателство от различните държави, като у нас организационната част бе поета от министерството на младежта и спорта. На тях се обсъждат бъдещето на младите в Европа и тяхното участие в изграждането на устойчивите младежки политки.

  На събитието в НДК участие взеха премиерът Бойко Борисов, представители на ЕК, българското министерство на младежта и спорта, както и представители на ООН. От какво се оплакват европейските младежи?

Оставете коментар