Петък, 22 Февруари 2019
Понеделник, 14 Май 2018 15:18

Александър Симов за АЕЦ "Белене" и премиера: Гадно ядене, ама помага на мозъчните клетки и на доброто кръвообръщение

Знам, знам, че е досадно, но ще ви припомня малко хронология на романтичните отношения на Бойко Борисов с темата АЕЦ "Белене". Това е като спанака - гадно ядене, ама помага на мозъчните клетки и на доброто кръвообръщение.

2011 година: "Бойко Борисов: Ще строим "Белене", колкото и да струва". В дописката с това заглавие четем, че Борисов-1 поставил условие - 51 на сто държавно участие.

2012 година - Бойко Борисов: АЕЦ "Белене" е гьол...И под тази диктовка кабинетът наложи мораториум върху строежа на "Белене"

2015 година - Румяна Бъчварова: "Борисов спря три големи руски проекта

2016 година - Бойко Борисов ще преговаря с Иран за продажбата на беленските реактори

2018 година - Борисов иска отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене".

И само, за да не се заблуждавате - от това, което чета Борисов-3 е в опозиция на Борисов-1, защото сега на митологичният китайски инвеститор изобщо не му се поставя изискване за държавно участие. АЕЦ "Белене" като изцяло частен проект. Това доскоро щеше да звучи като пълен кошмар. През годините много слушах обвинения към Тройната коалиция, че не приключила проекта навреме и то така, че да го направи необратим. Да, ама братовчедите на Сатаната преговоряха до последно именно, защото не можеха да си представят "Белене" като частен проект и искаха държавата на всяка цена да има контрол върху него. Сега обаче времената вече излязоха от психически контрол и фармацевтичната индустрия просто не може да се справи със нуждата от все по-силни хапчета. Знам само едно - Борисов не заслужава да му се разписва празен чек. За около 8 години той е сменил позицията си три пъти. Ако е вярно, че на "лъжата краката са къси", то Борисов отдавна трябваше да е видим само с микроскоп...

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар