Сряда, 18 Юли 2018
Понеделник, 14 Май 2018 15:18

Александър Симов за АЕЦ "Белене" и премиера: Гадно ядене, ама помага на мозъчните клетки и на доброто кръвообръщение

Знам, знам, че е досадно, но ще ви припомня малко хронология на романтичните отношения на Бойко Борисов с темата АЕЦ "Белене". Това е като спанака - гадно ядене, ама помага на мозъчните клетки и на доброто кръвообръщение.

2011 година: "Бойко Борисов: Ще строим "Белене", колкото и да струва". В дописката с това заглавие четем, че Борисов-1 поставил условие - 51 на сто държавно участие.

2012 година - Бойко Борисов: АЕЦ "Белене" е гьол...И под тази диктовка кабинетът наложи мораториум върху строежа на "Белене"

2015 година - Румяна Бъчварова: "Борисов спря три големи руски проекта

2016 година - Бойко Борисов ще преговаря с Иран за продажбата на беленските реактори

2018 година - Борисов иска отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене".

И само, за да не се заблуждавате - от това, което чета Борисов-3 е в опозиция на Борисов-1, защото сега на митологичният китайски инвеститор изобщо не му се поставя изискване за държавно участие. АЕЦ "Белене" като изцяло частен проект. Това доскоро щеше да звучи като пълен кошмар. През годините много слушах обвинения към Тройната коалиция, че не приключила проекта навреме и то така, че да го направи необратим. Да, ама братовчедите на Сатаната преговоряха до последно именно, защото не можеха да си представят "Белене" като частен проект и искаха държавата на всяка цена да има контрол върху него. Сега обаче времената вече излязоха от психически контрол и фармацевтичната индустрия просто не може да се справи със нуждата от все по-силни хапчета. Знам само едно - Борисов не заслужава да му се разписва празен чек. За около 8 години той е сменил позицията си три пъти. Ако е вярно, че на "лъжата краката са къси", то Борисов отдавна трябваше да е видим само с микроскоп...

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:18
  Наградиха любимата водеща на премиера, Борисов връчи приз на Валери Симеонов за борба със сивата икономика

  Наградите на Асоциацията на индустриалния капитал в България се превърнаха в другарска вечеринка, на която бяха наградени все хора, които са близки или любими по някакъв начин на властта. Водещата на рубриката „Чети етикета” на bTV Биляна Гавазова беше отличена с наградата „Икономика на светло” от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Тя получи приза от вицепремиера Валери Симеонов. Той пък беше награден от премиера Бойко Борисов в категория "За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата".

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:18
  Михаил Константинов пред BIG5: Докато не се смени начинът за избор на ръководство в ЕС, ще виждаме пияния Юнкер и деградиращата Европа

  Надявам се бившите социалистически държави да спасят ЕС от собствената му глупост. Потъването идва от там, че администрацията в Брюксел не носи отговорност пред никого. Ако премиер на някоя страна се появи в подобно състояние като Юнкер, ще бъде разкъсан от народа си. Доналд Тръмп беше прав със забележките си към Европа, която иска безплатно да им се охраняват границите. От срещата му с Путин няма да се реши нищо съществено. Американският президент е от хората, които днес говорят едно, а утре - друго. 

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:18
  СКАНДАЛ! Съветник от ГЕРБ се изгаври с протеста на животновъдите

  Цинизмът на Николай Малев потресе обществото във фейсбук

  Цинична гавра с мъката на хората, заради избиването на здравите им животни и с протестите на животновъдите си направи на стената си във фейсбук общинският съветник от ГЕРБ във Варна Николай Малев.

  Вижте какво написа Малев, може би без въобще да осъзнава трагедията на хората загубили животните си днес.

Оставете коментар