Вторник, 22 Януари 2019
Сряда, 30 Май 2018 11:00

Кошлуков за гаврата с Вапцаров: Утре може да запише кючек по тефтерчето на Левски!

Не ми обяснявайте, че я каните, защото е новина!

"Свободата на словото ти дава право да поканиш тая чалгаджийка в ефир, но моралът те задължава да я размажеш, когато дойде. Щото утре ще запише кючек по тефтерчето на Левски. И не ми обяснявайте как я каните, щото е новина и актуално. Съществуването на тъпаци не е новина".

Това написа във фейсбука си Емил Кошлуков по повод телевизионната истерия около попфолк певицата Антонина, която изпя кючек с текст на поета Никола Вапцаров. Именно това беше и целта на никому неизвестната чалгаджийка - да потърси по евтин начин слава. Постигна го! От ранни зори сутрешни блокове се занимават с простотията на младото момиче, което обяснява как обичало от малко да чете поезия и искала да образова хората. Крайно време е наследниците на Вапцаров да си намерят адвокат и да осъдят певицата за кражбата. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 30 Май 2018 11:00
  Къде е Бог? А къде е Човекът? - От Вапцаров за Мария Ласкин.

  Такива като Мария Ласкин застреляха Таланта. Утре същите те могат да убият и вас.

 • Сряда, 30 Май 2018 11:00
  "Не ме оставяй ти отвън на пътя – вратите не залоствай"

  На днешния ден, 7 декември, преди 109 години се ражда поетът Никола Вапцаров

 • Сряда, 30 Май 2018 11:00
  Какво искате? Да вържем жената на президента за печката ли?!

  Просто илюстрация докъде стига истерията: Една госпожа ми праща гневно писмо в телевизията. Поводът е някаква моя публикация тук, госпожата е тежко възмутена и яростно, с бая удивителни, ми търси сметка като данъкоплатец, как така с нейните пари аз си позволявам да пиша такива неща и т.н.

  Казах на секретарката да отговори на госпожата, че моят фейсбук е безплатен, на нея ако ѝ искат пари, можем да я поканим в предаването, да разкаже за тоя Цукерберг какъв изедник е. Ми измамили са я явно, щом смята, че с нейните данъци ми плаща за профила.

  Подигравам се, естествено, жената просто е пример за поредното, но широко разпространено безумие напоследък - всеки истеричен злобар да смята, че може да те разпитва и съди, защото плащал данъци. Все едно останалите не плащат, само той издържа родината. И понеже плаща, това го превръща в енциклопедист и прокурор едновременно, разбира от всичко и може да те разпитва за каквото иска, ти трябва да козируваш и изпълняваш. 

  Отделна, макар и любопитна тема е колко данъци плащат най-вресливите от тези будни граждани, че аз знам няколко, дето последните години нямат и един трудоден. 

  И последно - гледам подобно хулене на Деси Радева, жената на президента. С какви пари била с него в Полша, с нашите данъци ли плащаме и така, знаете случая.

  Ми да, с нашите. Повече от един милион са го избрали, президент е. И тя му е жена, айде аман вече от сиромахомилство. Да я вържем вкъщи за печката ли? Протокол и добро възпитание има, семейството все още съществува, не е забранено. Отвратителни са тези нападки. 

  ПП. А някои от баш питащите са яко с офшорки, те трябва да се тревожат за президента на Кайманите, нали така?

  Емил Кошлуков, фейсбук

Оставете коментар