Събота, 25 Май 2019
Сряда, 27 Юни 2018 06:20

Приказката за Пепеляшка свърши: Росица Димитрова със златните командировки сменя Бродуей със Самоводската чаршия

Подалата оставка социална зам.-министърка Росица Димитрова се връща на работа в община Велико Търново. Тя ще заема поста директор на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в общината. Вместо да се разхожда по Бродуей в Ню Йорк, Пепеляшка ще трябва да се задоволи с обиколки на Самоводската чаршия в старопрестолната стоилица.

Преди да бъде назначена за заместник-министър на труда и социалната политика е заемала същата длъжност. След като вече не на работа в Министерството на труда и социалната политика, Димитрова може да се върне на предишната си длъжност, съобщава БНР. 

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на зам.-социалната министърка. Повод за скандала стана участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк. До САЩ тя пътува в бизнес класа за над 8000 лв. Това възмути не само протестиращите родители на деца с увреждания, а и цялата държава. Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че ще вземе Димитрова като своя съветничка, но явно плановете му са се променили. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар