Четвъртък, 19 Юли 2018
Сряда, 04 Юли 2018 17:46

Борисов бесен на патриотите, нарече ги "бесни популисти"

Заради бездимните цигари отново прехвърчаха искри в управлението

Премиерът Бойко Борисов заяви, че оттегля законопроекта за акциз върху бездимните цигари. Обяви, че е бесен на патриотите, които се обявиха срещу предложението.

Нарече поведението им „зверски популизъм”. ГЕРБ планираше драстичен скок на цената на бездимните цигари с предложение за вдигане на акциза им от октомври.

От ВМРО и „Атака” – две от партиите в Обединени патриоти, обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението. От третата партия в коалицията – НФСБ на Валери Симеонов, подкрепиха идеята за по-висок акциз.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 04 Юли 2018 17:46
 • Сряда, 04 Юли 2018 17:46
  Премиерът признал пред Валери Симеонов, че е зависим от братя Домусчиеви и се страхува от тях

  "ГЕРБ продаде държавата за 58 милиона лева". Това заяви на брифинг в Народното събрание Валентин Касабов от НФСБ, а аргумент му са промени в Закона за обществените поръчки, свързани с БМФ и Кирил Домусчиев. Поправката спестявала на Домусчиев дълга от 58 млн.лв., които трябваше да плати на държавата според съдебното решение. Била е внесена от гербера Данаил Кирилов и позволява действие за минал период, като така спестява парите на Кирил Домусчиев.

 • Сряда, 04 Юли 2018 17:46
  Борисов освободи земеделски зам.-министър

  Премиерът Бойко Борисов освободи със своя заповед зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

  Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

  Оставките на тези служители бяха поискани по-рано от недоволни животновъди. Фермери протестират пред Министерския съвет. Освен за оставките на служители в земеделското министерство, те настояват за повече пари за сектора, и за промяна на политиката, водена до момента. На протеста пред правителствената сграда бяха излети около 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.

Оставете коментар