Събота, 23 Март 2019
Петък, 06 Юли 2018 08:20

Елена Йончева: Борисов ни направи зависими от Турция, Меркел ще ни върне 60 000 мигранти

Депутатът от БСП Елена Йончева предупреди, че кабинетът ни прави зависими от Ердоган и Турция и застрашава националната ни сигурност. Тя определи като успешно европредседателството ни, но подчерта, че няма държава която да се е провалила. Журналистката коментира, че в крайна сметка отново страната ни не е направила нищо по важния въпрос "Шенген".

"Концесията за летище „София“ се прави на тъмно. Тя беше спряна от президента Румен Радев, защото заплашва държавната ни сигурност. Накрая останаха две турски фирми. Летището има интереси да унищожи своята конкуренция, каквато е Турция, а се прави обратното. Защо се концесионира, след като е на печалба от 11 млн. лева през миналата година? По времето на управлението на БСП се концесионираха аеропортите във Варна и Бургас, защото там бяха останали бараки, но бяха дадени на германци, които откриха нов терминал. Те направиха нови летища. ГЕРБ нямат аргументи, затова казват, че БСП прави всичко напук", коментира Йончева.

"Германия ще ни върне 60 000 мигранти. Ангела Меркел даде сметката на Бойко Борисов, който твърди, че нямало нито един незаконен бежанец. Някой канализира каналите, защото няма разбит канал. Чужди служби имат тази информация. България признава, че контролира подобни практики. Истината ще излезе наяве. Борисов получи награда в Сараево за европейска личност на годината. Тя обаче се връчва в Босна и Херцеговина и не означава, че е признание от ЕС", каза още Йончева. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар