Вторник, 18 Септември 2018
Петък, 06 Юли 2018 08:20

Елена Йончева: Борисов ни направи зависими от Турция, Меркел ще ни върне 60 000 мигранти

Депутатът от БСП Елена Йончева предупреди, че кабинетът ни прави зависими от Ердоган и Турция и застрашава националната ни сигурност. Тя определи като успешно европредседателството ни, но подчерта, че няма държава която да се е провалила. Журналистката коментира, че в крайна сметка отново страната ни не е направила нищо по важния въпрос "Шенген".

"Концесията за летище „София“ се прави на тъмно. Тя беше спряна от президента Румен Радев, защото заплашва държавната ни сигурност. Накрая останаха две турски фирми. Летището има интереси да унищожи своята конкуренция, каквато е Турция, а се прави обратното. Защо се концесионира, след като е на печалба от 11 млн. лева през миналата година? По времето на управлението на БСП се концесионираха аеропортите във Варна и Бургас, защото там бяха останали бараки, но бяха дадени на германци, които откриха нов терминал. Те направиха нови летища. ГЕРБ нямат аргументи, затова казват, че БСП прави всичко напук", коментира Йончева.

"Германия ще ни върне 60 000 мигранти. Ангела Меркел даде сметката на Бойко Борисов, който твърди, че нямало нито един незаконен бежанец. Някой канализира каналите, защото няма разбит канал. Чужди служби имат тази информация. България признава, че контролира подобни практики. Истината ще излезе наяве. Борисов получи награда в Сараево за европейска личност на годината. Тя обаче се връчва в Босна и Херцеговина и не означава, че е признание от ЕС", каза още Йончева. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 06 Юли 2018 08:20
  Амбицията на Борисов била да станем финансов рай за инвестиции

  „Финансовата стабилност е нещо, което се оценява след време. Преди два месеца ние намалихме външния дълг на България. В първата двойка на Европа сме. Поколенията след нас имат 25% външен дълг. БВП расте и то трайно“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на бизнес-закуската на Американската търговска камара.

  Темата на срещата е „Трансатлантическите отношения между България и САЩ в контекста на глобалните икономически промени“.

  „Аз се радвам, когато се откриват заводи, производства. Това е полезно за България. В сферата на земеделието и на ИТ сектора нещата се развиват изключително добре“, обясни премиерът. Той напомни е, че безработицата в момента е на най-ниските си нива. „В момента тя е под 5%. И сега дори трудно намираме работници“, добави Борисов.

  „22 години България е във валутен борд. Ние сме се научили да живеем в него, 2 лева=1 евро. 10% е плоският данък. В България има най – добрите условия за правене на бизнес“, напомни премиерът.

  Борисов не пропусна и да коментира темата Западни Балкани. „Тя беше сложена от България на масата“, напомни той и добави: „Това е най – сложната тема. В Западните Балкани имаме 4 – 5 стратегически играча“.

 • Петък, 06 Юли 2018 08:20
  Провал: Борисов „открива“ училище, децата отиват в друга сграда за първия учебен ден

  Бойко Борисов отиде да инспектира училище, негов кмет и верен директор го убедиха, че днес първият учебен ден ще започне нормално. Оказа се обаче, че децата трябва да учат на километър по-далече, заради ремонти. 

 • Петък, 06 Юли 2018 08:20
  Антон Кутев: Борисов бяга от проблемите си, като прехвърля всичко към по-ниските слоеве

  "Кабинетът упорито се разпада, а Бойко Борисов се опитва да го задържи с всички сили и средства, което не знам дали му е необходимо чак толкова", заяви пред БТВ депутатът от БСП Антон Кутев. Поводът за коментара му беше отложеното гласуване на трите министерски оставки и отказът на номинирания за транспортен министър Александър Манолев да заеме поста.

  „Борисов панически се опитва да избяга от всички проблеми, които му излизат, като прехвърля всичко върху по-ниските слоеве. Важното е той да е „в бяло”, върхът да стои чист. Единствените, които не се сменят, са двамата вицепремиери, защото ако махне някой от тях, се разпада коалицията”, заяви Антон Кутев.

  „Борисов е безскрупулен, когато трябва да се сменят хора. Той винаги е знаел, че той е носителят на властта. Това играе през цялото време – цялата държава трябва да каже: „Докато не опре до Борисов, проблемът няма да се реши”, което означава, че всички, които пречат на тази теза, трябва да бъдат махани веднага, за да не нарушават този начин на мислене. Това му е играта от 10 години”, посочи зам.-шефът на ПГ на БСП.

  Според него няма българин, който да се съмнява, че правителството няма да изкара мандата си. „Лично аз не смятам, че тази година е възможно да се разпадне правителството, но съм сигурен, че ще стане следващата”, отбеляза Кутев.

  Той коментира и неподписания от президента Румен Радев указ за освобождаването на Младен Маринов, което се превърна в пречка за промените в кабинета. „Това е бил елегантен начин от страна на президента да им каже, че той участва в политическата система със своите функции и да не го използват само като пощенска кутия в дадени моменти”, смята Кутев.

Оставете коментар