Понеделник, 22 Април 2019
Понеделник, 09 Юли 2018 11:00

Само в BIG5: Готвят Роман Василев за шеф на затворите

Правосъдната министърка Цецка Цачева точи зъби за мястото на конституционен съдия. Заради новите си цели, тя нямала нищо против назначението, тъй като и без това най-вероятно друг министър ще работи с Василев. Бившият зам.-градски прокурор не отрече информацията пред репортер на BIG5, но не пожела да я коментира заради важни задачи в Москва. Наши източници твърдят, че вече са водени разговори с него за промените в системата. 

Бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев най-вероятно ще е новият шеф на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", която ръководи затворите, научи BIG5. Официалният коментар на правосъдното министерство е, че към момента няма стартирала процедура за назначаване на титулярен главен директор. 

Пред репортер на BIG5 Василев не отрече новината и коментира: "Не съм в България, а в Москва. Няма да коментирам каквото и да било, защото си имам достатъчно други задачи". До варианта бившият прокурор да оглави затворите се стигна след масовото бягство на пандизчии през последните месеци. Правосъдният министър Цецка Цачева нямала нищо против рокадите. Бившата председателка на парламента пък се готви да напуска потъващия кораб на правителството в сектор сигурност и да се "подслони" на сигурно като Конституционен съдия догодина. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 09 Юли 2018 11:00
  Съдът в Кърджали отмени паричната гаранция на Лютви Местан

  В сила са други две мерки - забрана да напуска страната и отнета шофьорска книжка

 • Понеделник, 09 Юли 2018 11:00
  Цецка Цачева в ново нарушение на закона: Още живее в служебен апартамент

   

  Цецка Цачева е извършила още едно грубо нарушение на закона покрай сагата с евтините имоти на властта, алармира Lupa.bg, позовавайки се на юрист от парламента.

  Правосъдният министър в оставка не е напуснала ведомственото жилище, което обитава срещу символичен наем. По закон, в момента, в който вече има собствен апартамент в столицата, обитателя на държавно жилище е длъжен да го напусне в 60-дневен срок. Това обаче не се е случило.

  Както се оказа, видната юристка си е взела огромен и луксозен апартамент от строителите Мирянови на преференциална цена от около 630 евро квадрата. Това е първото й закупено от нея жилище в столицата.

  Както се оказа, видната юристка си е взела огромен и луксозен апартамент от строителите Мирянови на преференциална цена от около 630 евро квадрата. Това е първото й закупено от нея жилище в столицата. В момента Цецка Цачева живее един етаж над ген. Любен Гоцев в разкошен служебен апартамент в кв. „Изток”, който преди Цачева се е обитавал от царската депутатка Антония Първанова.

 • Понеделник, 09 Юли 2018 11:00
  ВМРО дава Лютви Местан на главния прокурор за национално предателство (ОБНОВЕНА)

  Искането за признаване на каквото и да е малцинство на българска територия е  противоконституционно, категоричен e Джамбазки.

Оставете коментар