Петък, 16 Ноември 2018
Петък, 13 Юли 2018 09:42

Поредната Гинка: Журналистка с офис в панелка иска да усвоява 200 млн. лева

Радиожурналистката от Хасково Росица Александрова е собственик на бургаската фирма "РОС БГ" ЕООД, която кандидатства за 200 млн. лева за модернизацията на жп линията от Пловдив до Бургас. Тя е главен редактор на Дарик радио за Хасково. Случаят с Александрова, чийто офис е в панелка в бургаския квартал "Меден рудник", по-скоро прилича на схемата Инерком и Гинка Върбакова.

Офисът на маститата бизнесдама се намира в панелка в бургаския квартал "Меден рудник", съобщава "Флагман". Александрова не се притеснява, че няма по-голямо помещение и дори отговаря, че ако иска, може да си направи фирма и на тротоара. Тя твърди, че има капацитета да изпълни поръчка от 200 млн. лева.

На въпрос, дали работи в Дарик, тя първоначално казва "да", след това се поправя, че в момента не била в медията и не можа да обясни защо в крайна сметка името ѝ стои в редакционното каре. В момента основно се занимавала със строителен бизнес. Фактите около Росица Александрова по-скоро напомнят за темета с Гинка и Инерком, които по същия начин се хвалеха с капацитета на фирмата, а след това се оказа, че не могат да намерят пари, за да купят ЧЕЗ.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 13 Юли 2018 09:42
  Бенчо Бенчев се завърна в Общинския съвет в Бургас , но като независим

  БСП се разграничи от него, Бенчев е убеден в невинноста

  Общинският съветник Бенчо Бенчев, който до август т.г. бе зам.-председател на местния парламент, се завърна в ОбС - Бургас, пише Флагман.бг. 
  След избухването на скандала през август, когато Бенчев бе задържан заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, той не участваше в заседанията на ОбС. 

  Колегите му от БСП се разграничиха от него, което доведе до неговото оттегляне от зам.-председателското място, което заемаше по квотен принцип.
  В последните два месеца Бенчев имаше известни здравословни проблеми, които му попречиха да присъства на заседанията на ОбС. През октомври той бе на едно от заседанията на постоянните комисии, което даде индикации, че ще се завърне и в заседателна зала. 

  Новото място на Бенчев е при общинските съветници без група – на последния ред до АБВ и ДПС, в непосредствена близост до групата на Реформаторския блок.

  Дълго време имаше съмнения, че Бенчев ще се оттегли от ОбС, но сега той разсея слуховете по категоричен начин.

  Бенчев е убеден в невинноста си и готов да изчисти името си.

 • Петък, 13 Юли 2018 09:42
  Криминалисти определят убиеца на Виктория като психопат

  Има ДНК материал на извършителя, но ДНК базата на МВР е малка

  „Националната ДНК база данни, която се намира в Института по криминалистика на МВР се запълва от около 18 години, проблемът е, че тя е малка – в нея има няколко хиляди профила. При регистрацията в районните управления на МВР в общия случай  не се снема ДНК поради липса на достатъчно средства за проби”, обясни в студиото на Нова ТВ криминалистът Иван Савов. Така на практика полицията разполага с голям регистриран контингент, но с малка възможност да събира безспорни доказателства, какъвто е ДНК –профилът.

  Фактът, че убиецът е оставил много и всякакви следи от себе си насочва полицията към версията, че нападението е по-скоро случайно от човек, който има сексуални мотиви или другият вариант – да има личен мотив и да е дебнал жената.

  Вариантите за разкриването оттук нататък са, ако ДНК-следите, намерени по жертвата, съвпаднат с данни в базата на МВР. Ако обаче такова съвпадение не се намери, е много важен психологическият профил, който ще се направи на извършителя, защото МВР трябва да събере широк кръг от заподозрени, които да бъдат проверени и да се потърси съвпадение на ДНК.

  Според криминалиста Ботьо Ботев убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова не е свързано нито с работата ѝ, нито с личния ѝ живот. Той коментира тежкото престъпление в сутрешния блок на bTV.

  Неговото предположение е, че става дума за инцидентен случай, а извършителят е психопат, който не за първи път посяга на жена.

  Работата по подобни престъпление е изключително трудна, търси се игла в купа сено, предупреди Ботьо Ботев.

 • Петък, 13 Юли 2018 09:42
  И в ООН осъдиха убийството на Виктория Маринова

  Все още няма заподозрян за убийството на журналистката, разследването продължава

  Четвърти ден все още няма заподозрян за  убийство на русенската журналистка Виктория Маринова.

  Вчера вечерта в няколко областни града  в страната хората организираха мълчаливо бдение в памет на Виктория, съобщава Нова ТВ.

  Председателят на 73-та сесия на Общото събрание на ООН Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъди убийството на българската журналистка Виктория Маринова. Това бе обявено на брифинг от официалния представител на председателя на сесията на Общото събрание на ООН Моника Грейли.

  "Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова и подчертава значението на свободата на печата и необходимостта журналистите да могат да изпълняват професионалните си задължения свободно и безопасно", заяви председателят на Общото събрание на ООН: "Тя осъди сексуалното насилие и подчерта необходимостта от безкомпромисно противодействие на актовете на сексуална агресия и насилие."

  Освен това, по думите на Грейли, "председателят на сесията на Общото събрание на ООН е много обезпокоен и от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги. Разбираме, че е в ход разследване", добави тя, цитирана от ТАСС.

  Тялото на 30-годишната журналистка беше намерено в събота следобед в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултатите, които ще покажат дали по тях има оставени чужди отпечатъци.  

   

  Свързано изображение

Оставете коментар