Сряда, 20 Март 2019
Сряда, 18 Юли 2018 22:27

Богомил Бонев: Този, който е формулирал Наредбата за обществения ред в София, която предвижда глоби за шофьорите, които платят на рекетьорите по кръстовищата, е тъпак!

Наредбата за обществения ред в София, която предвижда глоби за шофьорите, които платят на рекетьрите по кръстовищата за принудителното миене на стъклата на автомобилите, изнасили стратегията за "Отворения прозорец" и "Нулева толерантност" на Рудолф Джулиани.
Циганите-чистофайници нападат беззащитни шофьори, та да им зацапат стъклата и да искат пари. Особено често жертвите са жени. И жените, само за да не им плюят по стъклата, дават по нещо.
Това е конструкцията на рекета.
Но тъпакът, формулирал в наредбата жертвата на рекет да се глобява, откъде да знае каква е била стратегията на Джулиани, направила Ню Йорк един по-спокоен град.
Работа на полицията е да гони мърлячите по кръстовищата. Това е стратегията, да не се оставя отворен прозорецът. Води се дребно правонарушение, но си е насилие.
Беше голям зор преди време да убедя полицаите, че това им е важно задължение. Да се грижат за спокойствието на хората по кръстовищата, нападнати от мърльовци с кофи. Не успях много.
Сега Фандъкова може да кандидатства с новата идея, да глобява жертвите на рекет, за кмет на Ню Йорк.

Богомил Бонев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар