Неделя, 19 Август 2018
Сряда, 18 Юли 2018 22:27

Богомил Бонев: Този, който е формулирал Наредбата за обществения ред в София, която предвижда глоби за шофьорите, които платят на рекетьорите по кръстовищата, е тъпак!

Наредбата за обществения ред в София, която предвижда глоби за шофьорите, които платят на рекетьрите по кръстовищата за принудителното миене на стъклата на автомобилите, изнасили стратегията за "Отворения прозорец" и "Нулева толерантност" на Рудолф Джулиани.
Циганите-чистофайници нападат беззащитни шофьори, та да им зацапат стъклата и да искат пари. Особено често жертвите са жени. И жените, само за да не им плюят по стъклата, дават по нещо.
Това е конструкцията на рекета.
Но тъпакът, формулирал в наредбата жертвата на рекет да се глобява, откъде да знае каква е била стратегията на Джулиани, направила Ню Йорк един по-спокоен град.
Работа на полицията е да гони мърлячите по кръстовищата. Това е стратегията, да не се оставя отворен прозорецът. Води се дребно правонарушение, но си е насилие.
Беше голям зор преди време да убедя полицаите, че това им е важно задължение. Да се грижат за спокойствието на хората по кръстовищата, нападнати от мърльовци с кофи. Не успях много.
Сега Фандъкова може да кандидатства с новата идея, да глобява жертвите на рекет, за кмет на Ню Йорк.

Богомил Бонев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 18 Юли 2018 22:27
  След материал на BIG5.BG министър Ангелкова глоби концесионера на плаж “Централен” в Слънчев бряг с 32 000 лв!

  Министър Ангелкова размаха пръст на концесионерите-нарушители! Закани се да скъса договори, ако не вземат мерки.

  След сигнал на сайтът BIG5.BG за серия от брутални нарушения от страна на концесионера на плаж "Централен" в Слънчев Бряг, министърът на туризма Николина Ангелкова взе драстични мерки и глоби консеционерът със 32 000лв.

  На концесионера на плажа "Слънчев бряг - Централен" Министерството на туризма е наложило неустойка в размер на 32 000 лева заради нарушения. Това съобщи пред журналисти днес в курортния комплекс министър Николина Ангелкова.

 • Сряда, 18 Юли 2018 22:27
  Мият ти стъклата на светофара - отнасяш глоба, ако платиш

  Столичните общинари ще гласуват новата наредба за обществения ред и сигурност на 26 юли

  Мият стъклата ви на светофара – отнасяте глоба. Това предвижда новата Наредба за обществения ред на Столичния общински съвет. Паричната санкция ще бъде нанесена, само ако водачът на превозното средство плати на мияча на стъкла. В противен случай контролният орган не може да докаже провинението.

  „Нашата цел беше да се опитаме максимално да изчистим кръстовището от тези хора, които мият коли. Шофьорите в София, които биха позволили и биха платили да им се измият стъклата, са може би съвсем малко. Въпреки това, искаме да предотвратим едно такова деяние”, коментира за Нова телевизия Иван Илиев - председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

  „Ако водачът даде пари, тогава той става съучастник и ще бъде наказан, ако контролният орган прецени, че има извършено нарушение”, поясни той.

  Работната комисия ще разгледа и проблема с шума в градска среда.

  „Проблемът с шума е сериозен. Ние го разглеждаме в две направления. Първо, това са домашни дейности и съседи, които извършват ремонтни дейности в жилищата си. От друга гледна точка, това са строежите, които също създават шум. Предвиждат се забрани в определени часови интервали”, съобщи Иван Илиев.

  Столичните общинари ще гласуват новата наредба за обществения ред и сигурност на 26 юли.

 • Сряда, 18 Юли 2018 22:27
  "Свежи пари": Държавата пълни хазната със стотици милиони от шофьорите с новите регистрационни номера

  Кабинетът измисли нов начин да събере "свежи пари" в бюджета. Нови 300 млн. лева ще влязат в хазната, ако кабинетът одобри смяната на регистрационните номера. За сравнение, в Гърция все още има коли с номера, които са на 50-60 години. Българските шофьори са бесни, че трябва да се изръсят с 64 лева за поредната иновация, за която няма особена причина и изглежда по-скоро като начин да се съберат пари за предизборни обещания. 

Оставете коментар