Събота, 15 Декември 2018
Сряда, 18 Юли 2018 22:27

Богомил Бонев: Този, който е формулирал Наредбата за обществения ред в София, която предвижда глоби за шофьорите, които платят на рекетьорите по кръстовищата, е тъпак!

Наредбата за обществения ред в София, която предвижда глоби за шофьорите, които платят на рекетьрите по кръстовищата за принудителното миене на стъклата на автомобилите, изнасили стратегията за "Отворения прозорец" и "Нулева толерантност" на Рудолф Джулиани.
Циганите-чистофайници нападат беззащитни шофьори, та да им зацапат стъклата и да искат пари. Особено често жертвите са жени. И жените, само за да не им плюят по стъклата, дават по нещо.
Това е конструкцията на рекета.
Но тъпакът, формулирал в наредбата жертвата на рекет да се глобява, откъде да знае каква е била стратегията на Джулиани, направила Ню Йорк един по-спокоен град.
Работа на полицията е да гони мърлячите по кръстовищата. Това е стратегията, да не се оставя отворен прозорецът. Води се дребно правонарушение, но си е насилие.
Беше голям зор преди време да убедя полицаите, че това им е важно задължение. Да се грижат за спокойствието на хората по кръстовищата, нападнати от мърльовци с кофи. Не успях много.
Сега Фандъкова може да кандидатства с новата идея, да глобява жертвите на рекет, за кмет на Ню Йорк.

Богомил Бонев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 18 Юли 2018 22:27
  Ние кога ще се събудим?

  "Къде сте, бе, мишки патриотарски?", пита Богомил Бонев по повод предстоящото посещение на зам.-държавния секретар на САЩ Джон Съливан

 • Сряда, 18 Юли 2018 22:27
  Откога да разобличиш корупцията означава дискредитиране?

  Значи да уточним: искането за проверки на качеството не дискредитира строителния сектор. Напротив!

  Но демонстрацията с машините в София силно го дискредитира. Както и качеството, с което всички се сблъскваме.

  И откога, мамка ви строителна мафиотска, да разобличиш корупцията, в която сте заедно с правителството, означава дискредитиране?! Що за защитна реакция на строителната мафия! Всичко ни възмущава в герберастка България, но вашето нахалство е връх в наглостта на прехода. Бъдете абсолютно сигурни, че ще си го получите. И фадромите няма да ви спасят.

  Богомил Бонев

 • Сряда, 18 Юли 2018 22:27
  Румен Радев ще се окаже първият истински мъж в тази институция

  Президентът Румен Радев е в уникална позиция.

  Нито един от предишните не е бил в ситуацията на опит за тотална автокрация на управляващите. 

  И той уплътнява оскъдните президентски правомощия по безспорен начин. 

  Жельо, Бог да го прости, беше излъчен от колаборация между управляващи и опозиция, само мир да има. И звездният му миг са "Боянските ливади". Когато изпълни поръчката на ДПС.

  Пешо само за кратко беше опозиционен президент. После се запомни с "Иване, кажи си" и "разбитите авари". Запомни се и с едно безчестие, заради което загуби изборите.

  Първанов спечели неочаквано и беше колаборационист докрая. И с Царя, и с Бойко, и с Доган, но мишкувайки срещу БСП.

  Плевнелиев не го броим за президент, защото ни е срам.

  Румен Радев ще се окаже първият истински мъж в тази институция. Благодарение на малоумните защитници на Бойко от Пик, Блиц,... пеевските медии въобще, може да стигне рейтинг 100%, без да се стреми към това.

  И затова, притежаващите всички останали власти, са в огромен стрес. 

  Анушка вече разля олиото по "Граф Игнатиев"...

  Богомил Бонев, фейсбук

Оставете коментар