Сряда, 20 Март 2019
Петък, 20 Юли 2018 09:28

Андрей Райчев посочи трите възможности за очертаващите се предсрочни избори

Социологът Андрей Райчев е категоричен, че на фона на политическия хаос, който цари няма как да се разминем без предсрочни избори. Според него има три варианта за тяхното провеждане - през есента или по време на предстоящото гласуване за евродепутати и за кметове догодина.

Райчев коментира, че поведението на Валери Симеонов, който говори за себе си в трето лице става опасно. По думите му подобни хора се уволняват от работодателите. Според социолога, именно Симеонов ще разцепи управлението и първи ще напусне кораба. Той допълни, че в момента се играе мач, на който предстои полувреме с лятната ваканция на депутатите през август, когато ще се готвят нови стратегии.

"Безумно е вицепремиер да нарича единия си колегата страхливец, а на другия да казва – ти си дебел. Валери Симеонов наистина се прави на фюрер", каза още Райчев. 

И двамата с политолога Антоний Гълъбов бяха категорични, че проблемът с чумата по дребните преживни животни се употребява. Райчев препоръча винаги, когато има подобни скандали, да поглеждаме календара и напомни за случая с майките.

Гълъбов потвърди, че постоянно се играе със страховете на хората. Според него например изобщо не е трябвало да има пазарлъци заради чумата, а директно е било редно да се затварят селата. Той изрази и възмущението си, че в темата се е включил дори президентът Румен Радев. „В момента България няма президент, просто има още един председател на опозиционна партия. С Нинова ли се конкурира кой ще бъде по-близо до животните?“, попита политологът.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Приеха промените в Изборния кодекс на първо четене

  Данаил Кирилов: Народните представители от политическа партия ГЕРБ изразяваме и потвърждаваме и не се изменяме по никакъв начин, потвърждаваме волята си в този законопроект за възстановяване на преференциалните прагове такива, каквито бяха - за добро или за лошо

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Андрей Райчев: Група хора си вадят хляба, като ни плашат с Русия

  "Мнозинството българи не изпитват никакъв страх от Русия. Напротив, смятат я за дългосрочен приятел. А има една малка група, около 15 на сто, която има инстинктивен страх. Това не е само русофобство, но и антикомунизъм, една такава мешавица. А освен това има и една група хора, които си вадят парите, като ни плашат с Русия", коментира социологът Андрей Райчев в студиото на Нова телевизия.

  "При социализма имаше Комитет за българо-съветска дружба - там слагаха най-големите бездарници, мен ако питате, които за нищо не ставаха, викаха "Вечна дружба!" и прочие. Това беше смешно и всички му се подиграваха. Сега се образува точно същата група, само че не е толкова смешна. Тя се е образувала, те си вадят хляба с това, непрекъснато ни плашат. Само през последните две седмици на два пъти съобщиха, че Русия ще ни се бърка с изборите. Това е чиста глупост, мен ако питате", посочи социологът. По думите му, това е тип поведение "И наш Петко с мъжете".

  "В момента Русия за Запада и специално за Съединените щати не е външен, а вътрешен фактор, това е моята теза. Западът не реагира на Путин, Западът реагира на себе си и използва Путин. Това е малко ненормално и със сигурност е временно", отбеляза Андрей Райчев.

  Той подчерта, че самият въпрос за Русия е много голям и, ако говорим за него, трябва да излезем от провинциалната стилистика на русофили-русофоби.

  „Ние искахме газова тръба да мине през България. Парите там не са малко. Това не стана и не стана под натиска на Запада. Хилари Клинтън пристигна и каза: „Няма да правите никаква тръба”. България чакаше шанса си, а в тази визита не се видя никакъв шанс”, коментира още Андрей Райчев.

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Симеонов възмутен: Радев говорил на английски със Столтенберг

  НФСБ иска президентът да се извини и да не бъде допускан около Трети март в президентството

Оставете коментар