Събота, 15 Декември 2018
Петък, 20 Юли 2018 09:28

Андрей Райчев посочи трите възможности за очертаващите се предсрочни избори

Социологът Андрей Райчев е категоричен, че на фона на политическия хаос, който цари няма как да се разминем без предсрочни избори. Според него има три варианта за тяхното провеждане - през есента или по време на предстоящото гласуване за евродепутати и за кметове догодина.

Райчев коментира, че поведението на Валери Симеонов, който говори за себе си в трето лице става опасно. По думите му подобни хора се уволняват от работодателите. Според социолога, именно Симеонов ще разцепи управлението и първи ще напусне кораба. Той допълни, че в момента се играе мач, на който предстои полувреме с лятната ваканция на депутатите през август, когато ще се готвят нови стратегии.

"Безумно е вицепремиер да нарича единия си колегата страхливец, а на другия да казва – ти си дебел. Валери Симеонов наистина се прави на фюрер", каза още Райчев. 

И двамата с политолога Антоний Гълъбов бяха категорични, че проблемът с чумата по дребните преживни животни се употребява. Райчев препоръча винаги, когато има подобни скандали, да поглеждаме календара и напомни за случая с майките.

Гълъбов потвърди, че постоянно се играе със страховете на хората. Според него например изобщо не е трябвало да има пазарлъци заради чумата, а директно е било редно да се затварят селата. Той изрази и възмущението си, че в темата се е включил дори президентът Румен Радев. „В момента България няма президент, просто има още един председател на опозиционна партия. С Нинова ли се конкурира кой ще бъде по-близо до животните?“, попита политологът.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Парадокс: Симеонов номиниран за „Човек на годината – 2018“ от българите в Украйна

  Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов е номиниран за наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината-2018“, информират с официално писмо от българската общност.

  Той е предложен от Одеското областно българско дружество от името на българските културно-просветни дружества в Бесарабия, съобщават от пресцентъра на НФСБ.

  С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември Валери Симеонов е утвърден за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „за голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България, за личен принос в културно-образователния процес на българската общност”.

  Церемонията по награждаването е днес във Всеукраинския център за българска култура в Одеса.

  Общоукраинският конкурс „Човек на годината“ е учреден през 2002 г. от Асоциацията на българите в Украйна и цели стимулиране и поощряване инициативите и действията по запазването на историческите ценности, съдействие за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна, задоволяване на културните, етнически, социално-икономически интереси, развитие на дружески и делови връзки между Украйна и България.

  Напомняме, че за „Човек на годината” в България пък приза взеха протестиращите майки на деца с увреждания, които Валери Симеонов нарече „кресливи жени” с „уж болни деца”, за което подаде оставка като вицепремиер по демографските въпроси.

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Първан Симеонов: Отхвърлянето на машинното гласуване е политически срам

  Това, което стана с машинното гласуване, е политически срам. Аз съм анализатор, но мога да изразя и гражданска позиция. Това каза политологът Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“, по време на дискусия "Избори-прозрачност и доверие", организирана от президента.

  „Срам – от политическа гледна точка. Невъзможно е това нещо да се замита под килима всяка година, изборен цикъл след изборен цикъл. Ясно е, че това не може да стане сега и веднага, но трябва да има визия. Властта е склона да не си разваля спокойствието“, изтъкна още той, цитиран от "Фокус"

  Според Първан Симеонов, за да се ограничат проблемите в избирателния процес, президентството трябва да излъчи такъв сигнал.

  „Какво правим при тези демографски обстоятелства в страната? Хората в България разбират все по-малко какво значи образованието и какви знания трябва да имат. Имам едно генерално притеснение, всичко, което трябва да правим, е да улесняваме процеса“, коментира още политологът.

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Тренд: ГЕРБ и БСП са с разлика от процент и половина

  43% са на мнение, че 2019 г. ще бъде добра година за България, а малко под една четвърт (23%) имат по-скоро лоши прогнози

Оставете коментар