Неделя, 19 Август 2018
Петък, 20 Юли 2018 09:28

Андрей Райчев посочи трите възможности за очертаващите се предсрочни избори

Социологът Андрей Райчев е категоричен, че на фона на политическия хаос, който цари няма как да се разминем без предсрочни избори. Според него има три варианта за тяхното провеждане - през есента или по време на предстоящото гласуване за евродепутати и за кметове догодина.

Райчев коментира, че поведението на Валери Симеонов, който говори за себе си в трето лице става опасно. По думите му подобни хора се уволняват от работодателите. Според социолога, именно Симеонов ще разцепи управлението и първи ще напусне кораба. Той допълни, че в момента се играе мач, на който предстои полувреме с лятната ваканция на депутатите през август, когато ще се готвят нови стратегии.

"Безумно е вицепремиер да нарича единия си колегата страхливец, а на другия да казва – ти си дебел. Валери Симеонов наистина се прави на фюрер", каза още Райчев. 

И двамата с политолога Антоний Гълъбов бяха категорични, че проблемът с чумата по дребните преживни животни се употребява. Райчев препоръча винаги, когато има подобни скандали, да поглеждаме календара и напомни за случая с майките.

Гълъбов потвърди, че постоянно се играе със страховете на хората. Според него например изобщо не е трябвало да има пазарлъци заради чумата, а директно е било редно да се затварят селата. Той изрази и възмущението си, че в темата се е включил дори президентът Румен Радев. „В момента България няма президент, просто има още един председател на опозиционна партия. С Нинова ли се конкурира кой ще бъде по-близо до животните?“, попита политологът.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Цветанов, Симеонов и биячът на Сидеров купонясват в Жеравна, хотелиери питат къде са шумомерите на вицепремиера?

  За 9-та поредна година дясната ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов присъства на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в местността „Добромерица“ край Жеравна. "Тази вечер на събитието ме придружиха съпругата ми Деси, народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Котел Коста Каранашев, кметове на общини и кметства от страната. По време на събитието споделих, че атмосферата е уникална и зареждаща, а с всяка следваща година младите хора с народни носии се увеличават. Хората, които са част от този фестивал, се връщат 150 години назад и създават невероятно усещане". Това написа във фейсбука си Цветанов, който пусна и снимки, на които осве изброените скъпи гости са и вицепремиерът Валери Симеонов и съпартиецът му Валентин Касабов, който се сби с Волен Сидеров в парламента. 

  Организаторите на събитието предупредиха собствениците на шатрите да не вдигат много шум заради присъствието на Валери Симеонов. Вицепремиерът обаче явно е зарязал акциите си и му е отпуснал края в компанията на коалиционните си партньори. Поне от сводките на МВР няма информация за подадени сигнали за силна музика на купона. Собственици на заведения по Българското Черноморие започнаха да се шегуват на гърба на Симеонов, че от 2019 г., ако правителството оцелее, ще започнат да пускат само гайди или пък ще преместят бизнеса си в Жеравна. Сериозен остава въпросът обаче защо нямаше замерване на шума от купона в планината, където очевидно е по-тихо отколкото до морето. 

   

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Валери Симеонов почива с любовницата си на плаж на братя Диневи, за двамата бизнесмени проверки няма

  На страницата „Неутрална България“ във Фейсбук се появиха снимки на вицепремиера Валери Симеонов със следния текст:

  „Валери Симеонов с любовницата си Марияна Николова (шеф на кабинета му) на плажа на братя Диневи в Св. Влас. Сега нали разбирате, защо няма проверки там?!“

  https://www.facebook.com/neutralitet/posts/997068103804477

 • Петък, 20 Юли 2018 09:28
  Димитър Байрактаров пред BIG5: Пияните туристи и мръсотията по Черноморието са много по-голям проблем от шума в дискотеките

  Не можем да упрекваме българските бизнесмени, че имаме малка плажна ивица и кратък летен сезон. По Българското Черноморие се извършва административен тормоз. Хората в Бургас не са доволни от шума от летището в Сарафово. Трябва ли да спрем самолетите по логиката на Валери Симеонов? 

Оставете коментар