Вторник, 21 Януари 2020
Четвъртък, 16 Август 2018 12:29

Шефът на БНБ получава 64 пъти повече от пенсионерите в държавата на делегирана демокрация с превес на административно регулиране

"Като гледам доходите в бюджетната сфера, се чудя дали сме точно представителна демокрация и република с парламентарно управление? Очаквах тези, за които гласуваме пряко на избори да са най-добре платени. Истината е че най-добре плащаме на избранниците на избраните от тези, за които гласуваме. Създали сме нещо като делегирана демокрация с превес на административното регулиране". Това констатира екологът Тома Белев във фейсбука си, след като публикува данни от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Те показват какви са били заплатите на гражданите през 2017 г.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Август 2018 12:29
  Британска евродепутатка: Фон дер Лайен не е тази, която трябва да казва на страните какво да правят

   „Аз определям приоритетите на Европа“. Как смее? Не тя е тази, която трябва да казва на страните какво да правят. И дори да съм съгласна с част от нейните приоритети, това не отнема антидемократичната им същност.“

 • Четвъртък, 16 Август 2018 12:29
  Проф. Атанас Семов: Загубихме 1/3 от населението си през последните 30 години

  На 10-ти ноември един лош режим беше сменен с един разсипателен режим, каза в студиото на БНТ проф. Атанас Семов, преподавател по право на ЕС и член на Конституционния съд.

 • Четвъртък, 16 Август 2018 12:29
  Навършват се 30 години от началото на демократичните промени в България

  Навършват се 30 години от началото на демократичните промени в България. На 10 ноември 1989 г. пленумът на ЦК на БКП гласува оставката на Тодор Живков като генерален секретар.

  Процесите по свалянето на Тодор Живков от власт се развиват от средата на 80-те години, когато неговият имидж започва да пада. Той не е харесван от Михаил Горбачов, който иска отстраняването му.

  В България движеща сила на свалянето на Тодор Живков стават така наречените "чавдарци", формирани на 5 ноември 1989 г. по инициативата на Добри Джуров. В групата влизат Добри Джуров, Йордан Йотов и Димитър Станишев.

  Кулминацията на събитията настъпва в периода 4-10 ноември 1989 г.

Оставете коментар