Сряда, 21 Ноември 2018
Петък, 17 Август 2018 10:08

За да разберем размера на гражданската трагедия със ЗД "Олимпик"

Ако автобусът на Юнион Ивкони, блъснат от Рено-то на 14 април тази година на магистрала Тракия с шест убити и 22-ма ранени, е бил застрахован с ГО във фалиралото дружество? Ако билетчетата на жертвите, които са и застраховка, са застраховани в Олимпик?

Кой е виновен, че КФН е проспало два месеца от фалита на дружеството в Кипър през месец май? Дали роднините на убитите жертви, сред тях и деца, и самите ранени жерти биха получили своите полагащи се по ЗАКОН справедливи обезщетения? Медиите, но не баджаците, проверете ред по ред всеки един от застрахованите 200 000 транспортни средства на български граждани и фирми в Олимпик!

Николай Бареков, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 17 Август 2018 10:08
  Европейските консерватори избраха Ян Захрадил за кандидат за председател на ЕК

  Групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) избра Ян Захрадил за водещ кандидат за председател на Европейската комисия на общите европейски избори през май 2019 година.

  Законодателни реформи, превръщане на Европейския съюз в глобален лидер в свободната търговия – премахване на търговските бариери и изграждане на нови такива, защита на външните граници. Това са трите приоритета, на които той ще заложи в своята предизборна кампания.

  Ян Захрадил е президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Формацията обединява партии от цяла Европа, които вярват в личната свобода, парламентарната демокрация, националния суверенитет, силните семейства, ниските данъци, стабилните пари, свободната търговия и върховенството на закона.

  В Алианса членуват десни партии, както от страни-членки на ЕС, така и от държави извън ЕС. Съвместна дейност обединението осъществява със съюзнически партии на други континенти и е пълноправен член на Съюза на международните демократи.

  Първата и единствена българска партия пълноправен член на Алианса е тази на евродепутата Николай Бареков. Членството на „Презареди България” бе парафирано с пълно мнозинство по време на тържествена церемония тази година в Баку, Азербайджан, където се състоя срещата на най-високо ниво на АКРЕ с участието на близо 500 консерватори от цял свят.

  Българският евродепутат работи активно за кандидатурата на Ян Захрадил още от самото начало на процеса на номинациите. По негова лична покана чешкият политик е посещавал България над три пъти, като е вземал участие в различни по рода си конференции.

  При последното му посещение у нас по инициатива на Николай Бареков консерваторът се срещна лично с министър-председателя Бойко Борисов, с който обсъдиха важни за бъдещето на България и Европейски съюз въпроси.

  В рамките на посещението си Ян Захрадил декларира подкрепа за Николай Бареков и Консервативния блок, който се очаква да се сформира у нас преди предстоящите европейски избори.

  Веднага след гласуването на кандидатурата му вчера в Страсбург Захрадил отново подчерта, че България се нуждае от обединение на консервативните сили, защото, по думите му, ако политическата сцена е счупена, тогава гласовете изпадат от борда и са изгубени.

  "Водим преговори за голяма патриотично-консервативна коалиция за предстоящите избори, целта е запазване на третата позиция в Европейския парламент и трета политическа сила в България", заяви Николай Бареков. Той подчерта, че съюзът е отворен към всички, които имат желание да се включат в него. "Началото поставяме с г-н Волен Сидеров, но водим разговори с много други политически формации", уточни евродепутатът.

  снимка: ФБ профил на Николай Бареков

 • Петък, 17 Август 2018 10:08
  Менда Стоянова: Президентът систематизира протестите! Ако изтегля предложението си, „Гражданска отговорност” ще скочи (обновена)

  ГЕРБ предлага таван до 5000 лева на финансовите претенции на далечни роднини на загинали при ПТП

  Предлагаме таван до 5000 лева обезщетение за починал при катастрофа на всички роднини, извън тесния кръг. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова на извънреден брифинг в Народното събрание.

  “В Кодекса на застраховането между първо и второ чете аз направих предложение за текстове, които биха помогнали за това „Гражданската отговорност“ да не се повишава. Явно това не беше добре разбрано и се считаше, че изтеглянето на моето предложение би дало възможност да не се повишава „Гражданската отговорност“, коментира Стоянова.

  Тя уточни, че темата е била обсъдена на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ снощи. „Предлагаме в Кодекса на застраховането да се приемат текстове, които включват изработване на методика с ясни критерии и индикатори за остойностяване на имуществените и неимуществените обезщетения при ПТП, включително и при смърт при такова произшествие. Второ, предлагаме таван до 5000 лева на неимуществено обезщетение при починал при ПТП на всички роднини, извън тесния кръг роднини, които и до сега бяха обезщетявани“, съобщи Менда Стоянова, като уточни, че тесният кръг роднини включва съпруг и съпруга, деца и родители.

  „Това се налага от решението на Касационния съд, който разшири кръга на лицата, които могат да търсят подобни обезщетения, като включи всякакви видове роднини – близки и далечни, както и не роднини, но емоционално засегнати. Така че, ограничавайки с таван до 5 000 лева възможните претенции на тези роднини по вече настъпили събития с 5 годишна давност, ние даваме възможност да няма голяма претенция, която би повлияла върху размера на „Гражданската отговорност“. В противен случай, ако това предложение бъде изтеглено или не се приеме, означава, че „Гражданската отговорност“ би могла да се увеличи, двойно, тройно, дори и повече“, обясни още Стоянова.

  ВИДЕО - Менда Стоянова в НС

  По-рано днес шефката на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова заяви пред Нова ТВ, че ако изтегли предложението си, „Гражданска отговорност” ще скочи. Затова щяла да поиска поиска среща с президента, за да му обясним проблема.

  Менда Стоянова се опита да прехвърли темата за протестите върху президента Румен Радев, намеквайки, че държавният глава канализира протеста, давайки му политическа насоченост.

  "Ще поискам среща с президента и финансовия министър, защото искам Румен Радев да разбере как точно стоят нещата и да изрази информирана позиция. Ще се постарая да му обясним проблема със застраховките и се надявам да застане на наша страна”, каза Стоянова. 

  „За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма”, коментира Менда Стоянова.

  По думите й предложението й брани всички тези хора, които са на улицата, от повишаване на застраховката „Гражданска отговорност”. „В предложението са направени няколко неща. Първо - да се изработи методика, чрез която с индикатори да се оценяват имуществените и неимуществените вреди при ПТП. И второ – да се сложи лимит на онези обезщетения за болки и страдания на разширения кръг лица”, поясни Стоянова пред Нова.

  Според нея задължително трябва да има таван на обезщетения за онзи кръг лица, който досега не е бил включен, ако не искаме цената на застраховката да скочи драстично. „Ако аз изтегля предложението си, цената на „Гражданска отговорност” ще се увеличи. Трябва да се търси решение в рамките на това предложение. В никакъв случай институциите не трябва да имат разнопосочно виждане в тази посока”, заяви още Менда Стоянова, уточнявайки, че не става въпрос за лобиране на една или друга застрахователна компания.

   

 • Петък, 17 Август 2018 10:08
  Партията на Ердоган вече не е част от Консервативния алианс

  Считано от 2 ноември, турската Партия на справедливостта не е член на Консервативния алианс. Това съобщи евродепутатът Николай Бареков в социалните мрежи.

  Публикуваме пълния текст на съобщението:

  В качеството ми на единствения български легитимен член на Консервативния алианс бях информиран от председателя на АКРЕ Ян Захрадил, че партията на Ердоган официално не е член на Алианса, считано от 2 ноември 2018 г.

  По този начин изпълних ангажимента към избирателите си да не бъда в едно политическо семейство с турската Партия на справедливостта. Европейските консерватори успешно защитаваме, както суверенитета на държавите си, така и интереса на консервативните европейски избиратели, които ще управляват ЕС от 2019 г.

  Напомням, че заедно с Моника Маковей и проф. Ханс Олаф—Хенкел бяхме инициаторите за изключването на Ердоган от консервативните редици преди повече от две години. Това е показно̀ за всеки псевдо патриот, как трябва да се действа на дела, а не само чрез излагации по сутрешните ТВ блокове.

Оставете коментар