Неделя, 16 Юни 2019
Сряда, 29 Август 2018 08:39

Мария Пиргова: Борисов търси новия Орешарски, за да се махне от властта! Няма да уволнява министри, защото са оплетени в схеми

"Стабилността на правителството е разклатена много преди тази катастрофа край Своге. В държавата няма кой да носи отговорност. Премиерът Бойко Борисов взима решения, казва "аз направих". Отговорност носят само хора, които са предупреждавали за асфалта и за застрахователната компания. Падат пешки, но няма оставки на министри. Не виждам как ще си тръгнат, след като са се оплели в схемите. Корнелия Нинова е права да иска оставка на кабинета, но трябва да предложи и решения. В момента Бойко Борисов търси нов Пламен Орешарски, за да се дръпне за 9 месеца от властта".

Това каза пред Bulgaria ON AIR политологът Мария Пиргова. По думите ѝ, министри, областни управители и кметове са свързани със схемите на властта и няма как Бойко Борисов да ги уволни. Тя допълни, че на България ѝ е необходимо общонационално решение, в което да участват експертни правителства. "В никакъв случай не казвам да се прави коалиция ГЕРБ и БСП, но двете партии да седнат и да обсъдят приоритетите. Властта трябва да отиде при някой експерт, който да разчисти администрацията", заяви политологът

"Политические идеи никога не са чисти, зад тях винаги има корпоративна политика. Освен това държавата е загубила възможността си да взима решения. Идва вълна на вдигане на цени, обаче заплатите не се вдигат. А пък в здравеопазването и образованието е страшно", добави още Мария Пиргова.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 29 Август 2018 08:39
  Христо Проданов: Нинова трябва да оттегли оставката си на Конгреса

  Според депутата от левицата се извършва атака срещу лидера на социалистите

 • Сряда, 29 Август 2018 08:39
  Решаващ конгрес: БСП избира нов лидер. Стартира кампания за пряк избор, предложен от Корнелия Нинова

  Петата сесията се свиква по искане на лидера Корнелия Нинова, която пое цялата отговорност за резултатите от евровота и подаде оставка. Според решението на Националния съвет на БСП от 28 май т.г. за свикване на заседание на 49 конгрес на партията и съгласно устава на БСП, заседанието беше определено за неделя, 16 юни, от 10 часа в зала 1 на НДК при следния дневен ред:

  1. Политически доклад на НС на БСП: За резултатите от проведените на 26 май 2019 г. избори за членове на Европейския парламент; За задачите на БСП за участие в предстоящите избори за Местна власт.

  2. Констатация за прекратяване на мандата на председателя на НС на БСП.

  3. Стартиране на кампания за пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП.

  Прекият избор на председател на партията бе една от промените в Устава, които инициира самата Корнелия Нинова още след като оглави БСП. Междувременно през последните две седмици редица структури на БСП от цялата страна подкрепиха Корнелия Нинова и изразиха несъгласие с нейната оставка. Днешният конгрес трябва да реши дали да избере председател до февруари, когато чрез пряк избор да гласува цялата партия, или един от заместниците на Нинова да поеме функциите й временно, докато се уточнят правилата за избор.

  Очаквайте подробности.

  Конгресът на живо: ТУК

 • Сряда, 29 Август 2018 08:39
  Георги Лозанов: Защо Борисов намеси и Веско Маринов

  Бойко Борисов предизвика всеобщо изумление, когато в обяснението защо отстранява Цветанов изведнъж намеси и певеца Веселин Маринов. Но всъщност няма нищо учудващо: Маринов носи вина за една невъзвратима за ГЕРБ загуба.

Оставете коментар