Петък, 16 Ноември 2018
Петък, 31 Август 2018 08:52

Татяна Дончева: Вътрешният министър опита да захлупи трагедията край Своге с инцидента на президентския баща, живеем в държавата на табелите, лакомията и глупостта

Като нация, се водим от лакомията и глупостта. Това ще е нашата национална съдба, докато не преосмислим принципите, с които живеем. Не може "да сложим табела" да е държавната ни политика. След трагедията в Своге в събота, в неделя най-големият проблем на вътрешния министър Валентин Радев е лек инцидент, в който участва бащата на президента. Такива се случват всеки ден по много пъти.

"Всяка случка може да бъде използвана политически. Въпросът е, дали се търсят правилните решения след нея. Трагедията в Италия и падналият мост също се използва от политиците. Катастрофата у нас предизвика много въпроси, на които управляващите търсят трескаво отговори. Отдавна е ясно, че има система, в която няколко фирми, приближени до управляващите, печелят поръчки. Търсят се обичайните виновни. Това е шофьорът. За първи път обаче обществото не го обвинява, а се пита защо е такова състоянието на пътищата".

Това заяви пред БТВ Татяна Дончева. "Пътищата не са построени качествено. Как фирмата „Трейс“ има 2 години гаранция? Ние за толкова имаме, когато си купуваме електроуреди. Когато държавата сключи договор, трябва да знае при какви условия се прави. Когато правим рехабилитация на пътната мрежа, вероятно трябва да има преосмисляне на конфигурацията на трасето. Наклонът на пътя може да се е променил! С колко да намалим скоростта? Катаджиите са повредени. С 10 км/ч ли да караме? Като не можем да караме бързо, да не се движим ли? Като нация, се водим от лакомията и глупостта. Това ще е нашата национална съдба, докато не преосмислим принципите, с които живеем. Не е възможно АПИ да не си дава сметка, че след толкова инциденти ще се случи нещо още по-лошо. Хората, както и АПИ – не ги интересува. Сега хората от Своге правят протест. Какъв е смисълът? Може ли държавна политика да е слагане табели? Може ли да стане в събота вечер катастрофата и в неделя да правиш пресконференция за бащата на президента, за да захлупиш инцидента? Стават всеки ден дребни инциденти, а тук става дума за трагедия. Най-големият проблем на вътрешния министър бил, че при бащата на Румен Радев спрял на инцидента политик от БСП. Това е най-нормална човешка реакция", коментира Дончева. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 31 Август 2018 08:52
  Валери Симеонов подаде оставка! Не искал да тежи на кабинета. Борисов я прие

  След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си.

  В 19.55 часа Валери Симеонов лично съобщи пред медиите в Министерски съвет, че депозира оставката си: "Решението за оставката е лично - става въпрос за медийна кампания, която удря върху авторитета на правителството", заяви вицепремиерът. 

  По думите му тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. "Не става въпрос за моята личност, не става въпрос за партията, на която съм ръководител, а за управлението на България“, каза още той по време на извънредния брифинг.

  „Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, допълни той. 

 • Петък, 31 Август 2018 08:52
  Комедия! МВР се извини на зам.-министър Султанка!

  Вижте какъв документ публикува във фейсбук журналистът Димитър Байрактаров

  След като стана ясно, че охранителна фирма – собственост на съпруга на зам.-социалния министър Султанка Петрова от ВМРО – Петю Петров, не е внасяла дължимите данъци и осигуровки за над 891 хил. лева в периода от септември 2014 г. до януари 2018 г., се стигна до отнемане на лиценза на фирмата. В сряда журналистът Димитър Байрактаров публикува и писмото, с което МВР уведомява Петров, с посочени мотиви (виж ТУК).

  Водещият на „Бареков и Байрактаров без цензура” днес поднесе изненада - ново писмо на МВР до Петров, с което... му се извинява.

  „Скандалът се разраства. Стигна се до фарса МВР да се извинява на съпруга на Султанка Петрова за това, че си е свършило работата по закон. Иди и му вервай утре на това МВР, че е /не/зависимо!”, написа Байрактаров като коментар към документа.

  Снимка на Димитър Байрактаров.

  От документа на МВР разбираме, че лицензът на фирмата на съпруга на социалната зам.-министърка бил върнат поради преустановяване на частна охранителна дейност и че производството по отнемането му е прекратено.

  Вчера съобщението било свалено от сайта на ГДНП. „Във връзка с изложеното, моля да приемете нашите извинения, за създаденото Ви неудобство от допусната техническа грешка”, пише учтиво директорът на Главната дирекция на полицията до съпруга на зам.-министърката Султанка Петрова.

 • Петък, 31 Август 2018 08:52
  Бойко Борисов: Съжалявам! Оставката на Симеонов не се обсъжда! Радев всеки ден напада правителството! „Визията за България“ е една глупост!

  Партията-държава не били ГЕРБ, а БСП! Изнервен, премиерът обясни колко вдига доходите и колко пречат БСП и президентът на управлението, при това президентът взимал по-голяма заплата от него.

  "Съжалявам. Извиних се от негово име. И ми е мъчно, и ме е яд! С едно непремерено и обидно за майките изказване  на вицепремиера Валери Симеонов, той ни върна обратно, след като доста поработихме, особено с майките с увреждания, и се разбрахме и за времето, и за законите, и за промените." 

  Така - с извинение, започна интервюто на министър-председателя Бойко Борисов за bTV, дадено в кабинета му в МС, на фона на многобройни снимки по етажерките без книги.

  Въпреки извинението обаче, Борисов заяви, че оставката на Валери Симеонов не стои на дневен ред, тъй като била работа на коалицията на патриотите.

  Борисов призна, че извинението на Симеонов е дошло след неговото лично настояване и на целия Коалиционен съвет. „Да се надяваме, че Валери Симеонов се е осъзнал. Според мен беше искрен, защото има човек с увреждания в семейството и знам колко тежко и трудно го понася“, коментира премиерът. 

  Цените на горивата падат не заради протестите, а защото цената на петрола на международните пазари пада, каза още той.

Оставете коментар