Вторник, 26 Март 2019
Петък, 31 Август 2018 08:52

Татяна Дончева: Вътрешният министър опита да захлупи трагедията край Своге с инцидента на президентския баща, живеем в държавата на табелите, лакомията и глупостта

Като нация, се водим от лакомията и глупостта. Това ще е нашата национална съдба, докато не преосмислим принципите, с които живеем. Не може "да сложим табела" да е държавната ни политика. След трагедията в Своге в събота, в неделя най-големият проблем на вътрешния министър Валентин Радев е лек инцидент, в който участва бащата на президента. Такива се случват всеки ден по много пъти.

"Всяка случка може да бъде използвана политически. Въпросът е, дали се търсят правилните решения след нея. Трагедията в Италия и падналият мост също се използва от политиците. Катастрофата у нас предизвика много въпроси, на които управляващите търсят трескаво отговори. Отдавна е ясно, че има система, в която няколко фирми, приближени до управляващите, печелят поръчки. Търсят се обичайните виновни. Това е шофьорът. За първи път обаче обществото не го обвинява, а се пита защо е такова състоянието на пътищата".

Това заяви пред БТВ Татяна Дончева. "Пътищата не са построени качествено. Как фирмата „Трейс“ има 2 години гаранция? Ние за толкова имаме, когато си купуваме електроуреди. Когато държавата сключи договор, трябва да знае при какви условия се прави. Когато правим рехабилитация на пътната мрежа, вероятно трябва да има преосмисляне на конфигурацията на трасето. Наклонът на пътя може да се е променил! С колко да намалим скоростта? Катаджиите са повредени. С 10 км/ч ли да караме? Като не можем да караме бързо, да не се движим ли? Като нация, се водим от лакомията и глупостта. Това ще е нашата национална съдба, докато не преосмислим принципите, с които живеем. Не е възможно АПИ да не си дава сметка, че след толкова инциденти ще се случи нещо още по-лошо. Хората, както и АПИ – не ги интересува. Сега хората от Своге правят протест. Какъв е смисълът? Може ли държавна политика да е слагане табели? Може ли да стане в събота вечер катастрофата и в неделя да правиш пресконференция за бащата на президента, за да захлупиш инцидента? Стават всеки ден дребни инциденти, а тук става дума за трагедия. Най-големият проблем на вътрешния министър бил, че при бащата на Румен Радев спрял на инцидента политик от БСП. Това е най-нормална човешка реакция", коментира Дончева. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар