Сряда, 24 Април 2019
Вторник, 04 Септември 2018 08:21

Любен Дилов: Управляващите не звучат достоверно, трябва ни кабинет на малцинството!

"Накрая пак ние ще платим за разследването срещу Ветко Арабаджиев и съпругата му, както се случи при Николай Цонев. Не си спомням прокуратурата да има особени успехи. Управляващите не звучат достоверно, смята той. Винаги съм бил да се прави кабинет на малцинство – политически зряло е. По повод катастрофата край Своге Дилов посочи, че е нормално такава трагедия да „разрита обществения кошер”.

Разливът от потъналия край Созопол кораб „Мопанг” показа, че не сме готови за истинска екокатастрофа. Това е беля, но е малка беля, посочи Любен Дилов-син в предаването „Тази сутрин”. По думите му във всеки момент през Черно море минават около 50 големи плавателни съда, много от които превозват нефт и ако премиерът Борисов не се е ангажирал лично със случилото се, то още щяхме да се чудим кое министерство отговаря. 

Дилов посочи, че разливът е възможно да се окаже не особено вреден за природата. По думите му в кораба кипи живот – миди, риби и др. и явно не се отразява лошо на околната среда.

Водолазите започнаха да работят от вчера - бързо и енергично. Корабът ще бъде пробит на много места, за да се вдигне естествено мазута и да бъде събран, посочи още Дилов. В горивните камери ще бъде засмукано с помпи. „Под водата няма вълнение, проблемът е със съдовете отгоре. До 30-40 дни ще приключи операцията”, каза той.

По повод катастрофата край Своге Дилов посочи, че е нормално такава трагедия да „разрита обществения кошер”. За него големият разговор е на ниво функциониране на обществени поръчки и ремонти в сектора.

Управляващите не звучат достоверно, смята той. Винаги съм бил да се прави кабинет на малцинство – политически зряло е, добави писателят по повод търканията в управляващата коалиция.

"Накрая пак ние ще платим за разследването срещу Ветко Арабаджиев и съпругата му, както както при случая с Николай Цонев, например. Не си спомням прокуратурата да има особени успехи", коментира разследването срещу "Маринела" писателят.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар