Сряда, 19 Септември 2018
Вторник, 11 Септември 2018 07:45

Премиерът и президентът прехвърлиха битката във волейболната зала

Състезателите ни заприличаха на плажен атракцион, с който се снимат туристите

Световното първенство по волейбол започна в неделя с победа на лъвовете над Финландия с 3:0. Двубоят се игра в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. Мондиалът се провежда в България, благодарение на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството. В прессъобщението категорично се подчертава и "с категоричната подкрепа на българското правителство".

През тази година кабинетът отпусна 500 000 долара за организирането и провеждането на мондиала. Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията му в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара. 

Волейболният форум обаче се оказа нова арена за сблъсък между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. Държавният глава "финтира" министър-председателя и го изпревари, като отиде още на първия мач на волейболистите ни, за да ги поздрави. Днес Бойко Борисов също ще се срещне с момчетата ни, за да ги мотивира допълнително. Министър-председателят ще пътува до Варна специално заради "лъвовете", като ще се надява да им донесе късмет в първенството. Волейболистите ни пък буквално са превърнати в животинки на плажа, с които се снимат туристите. Състезанието между президент и премиер очевидно ще продължава с всички средства и на всички терени. Волейболните ни национали пък са най-ухажваните избиратели в страната и се радват на особеното внимание на първите мъже в държавата. 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Септември 2018 07:45
  Борисов прецаквал Станишев с контрабандни цигари

  "Разпространението на контрабандни цигари у нас за първи път падна под 5%". Това отчете властта по време на представянето на резултатите от второто тримесечие на 2018 г. за незаконната търговия. Най-разпространените марки контрабандни късове са били "Марлборо" и любимите на Сергей Станишев "Карелия". Оказва се, че от години бившият премиер е бил прецакан да пуши понякога нелегални цигари заради немърливостта на МВР. 

  За това тримесечие контрабандата в страната е 4,5%, в сравнение с първото, когато е почти 6%. Има градове, в които контрабандните цигари растат. В Хасково те са 15,3%, във Велико Търново – 13,3%, в Плевен – 10,7% и Перник – 10%. „Стотиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета са факт”, каза премиерът Бойко Борисов по време на представяне на резултатите. 

  „Не ме учудва, че вече сме под 10%. Мисля, че в следващите месеци ще ги задържим. Когато парите са вътре в бюджета, дори и най-добрите анализатори и критици не могат да не го отчетат. Това е директен удар срещу корупцията, защото тези пари десетилетия наред замърсяваха политическата среда”, коментира още Борисов.

 • Вторник, 11 Септември 2018 07:45
  Сидеров заподозря Бъчварова в пропаганда срещу кабинета

  Беше излишно това упорство от страна на президента, каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Обединените патриоти и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

  Радвам се, че той се е коригирал, защото иначе влизахме в един конфликт, от който нямаше нужда. Следваше една битка напук, която е излишна и вредна за държавата. Така че поздравявам го за решението, не може държавата да стои без вътрешен министър. Всяко безвластие води до хаос, заяви Сидеров по повод подписването на указа за освобождаването на кандидата за министър на вътрешните работи Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

  Идеята на коалиционния съвет беше да се коригира това недоразумение, че той не е уведомен, което явно е засегнало неговото честолюбие. След като това беше беше направено, бавенето щеше да е тенденциозно, добави председателят на ПГ на Обединените патриоти.

  Нека това да е поука за бъдещи действия и да не оставя съмнения за пренебрегване и незачитане. Понякога липсата на разговор води до изостряне и излишно напрежение, посочи Сидеров.

  В отговор на въпрос за отношенията в Обединените патриоти, Сидеров заяви, че за подкрепата на кабинета коалиционните партньори са единни, а за оставките на тримата мнинистри са на различни мнения. Това обаче не пречи на гласуването на новите министри, там и трите партии сме "за", уточни Волен Сидеров.

  Той каза, че продължава да е на мнение, че началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова е неподходяща за поста. Избор на премиера е Румяна Бъчварова за шеф на кабинета, но ще продължа да напомням, защото е важна позиция. Нямам нищо лично, но виждаме, че някои от ударите срещу правителството дойдоха от приближени до шефа на кабинета. Не мога да коментирам дали има пряка връзка, но не е логично роднините на шефа на кабинета да са в противниковия лагер и да правят такива публикукации. Говоря за дописките срещу Манолев, които си бяха удар под кръста, непозволен, с който се прави опит да се блокира работата на правителството. На всеки кандидат-министър може да му се изкара такава рядка плетка, в която да излезе виновен. Има знаци, че шефът на кабинета може да саботира премиера. Когато имаш връзки с кръг, който назначаваше министри, да има такава обвързаност, за мен е конфликт на интереси. За мен тук премиерът се огъна за Манолев, но това е лично мое мнение, каза още Волен Сидеров.

 • Вторник, 11 Септември 2018 07:45
  Румен Радев даде зелена светлина на правителството, "разжалва" Младен Маринов

  Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста Главен секретар на МВР, съобщиха от президентската институция за БТВ.

Оставете коментар