Четвъртък, 06 Август 2020

Вторник, 02 Октомври 2018 14:04

Пореден некачествен ремонт – този път на „Граф Игнатиев”

Гражданската инициатива „Спаси София” сигнализира за поредния некачествен ремонт в столицата. Този път обект на видимо калпава работа е ул. „Граф Игнатиев”, минаваща през историческия център на София.

Ето пълният текст на „Спаси София” с обръщение към кмета Йорданка Фандъкова:

„С премахването на огражденията по част от ул. „Граф Игнатиев” софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното.

Снимка на Спаси София.

Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Г-жо Фандъкова, след толкова много публични излагации, след толкова знакови ремонти, които завършват като колосален провал, как имате очи да излизате в национален ефир, да се опитвате да ни баламосвате? Нека познаем – ремонтът не е приключил и общото усещане за свинщина е илюзия, която магически ще изчезне, след като го приключите?

Кое съчетание виждаме на тези снимки от пл. „Гарибалди” по-точно? Мърлявщината на фирмите-изпълнители, в случая GP Group JSC. и безхаберието на строителния надзор? Че това Ви "съчетание", г-жо кмет, е емблемата на Вашето управление. Усвоили сте го до съвършенство – почнете да упражнявате някое друго.

 

Новият Ви зам.-кмет – младият Евгени Крусев (Транспорт за София), дето уж беше "промяната в курса", ще обясни ли защо един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?

Снимка на Владимир Христовски.

Евгени Крусев инспектира ул. "Граф Игнатиев"

Няма смисъл да Ви призоваваме да се вземете в ръце – късно е вече да правите каквото и да е. До края на мандата Ви остава около година. Дайте си почивка, моля Ви! Нагледахме се на "красотите", които Вие, администрация Ви и любимците Ви зам.-кметове творите за наша сметка. Излиза ни твърде скъпо.”

Снимка на Игор Игоров.

част от спойката между трамвайните релси и настилката

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 02 Октомври 2018 14:04
  АПИ ще похарчи 40 млн. лв. за подмяна на 50 км мантинели

  Протести не може да има по пътищата, законът не позволява, обяви шефът на пътната агенция

   

 • Вторник, 02 Октомври 2018 14:04
  Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

  Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

   

 • Вторник, 02 Октомври 2018 14:04
  След пороя в София: Над 700 сигнала за наводнени булеварди, подлези и квартали без ток (обзор)

  Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед.

  Над 700 са получените сигнали за наводнени булеварди, подлези, спирки на метрото, закъсали автомобили и квартали без ток - това е равносметката след снощната силна буря в София.

  Един човек е леко пострадал, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 63-та линия на градския транспорт в участъка от "Бяла чешма" към "Цар Борис Трети" е отклонена зарази завиряване.

  Няма други промени в движението на градския транспорт в София. И към момента екипи на Столичната община и на пожарната отводняват улици в кварталите "Красна поляна" и "Манастирски ливади", информира кметът Йорданка Фандъкова.

Оставете коментар