Събота, 26 Септември 2020

Сряда, 03 Октомври 2018 07:50

Кадиев: Не всеки, пратил смс на Борисов, е предател

В събота на пленум на БСП Корнелия Нинова шокира съпартийците си, разкривайки, че Бойко Борисов редовно й препраща sms-ите с молби за услуги на депутати от левицата и отговорни фигури в управлението на партията.  

Георги Кадиев споделя във facebook една такава история, добавяйки: „Дано никога не изпадате в подобна ситуация. На чужд гръб сто тояги са малко.”

Ето какво разказа Кадиев:

"Трябва да е било 2010 година. Обади ми се служителка на НАП от областен град. През сълзи ми обясни, че местен депутат от ГЕРБ се заканил не просто да я понижи в НАП, но и да я махне от града. И ето, преместена е в друг областен град, на 50 км., пътува всеки ден. Детето й, на 5-6 години, го понесло много тежко. Кризи, напикавания, без сън нощем. Помоли ме да й помогна да се върне в родния си град, на каквато и да е позиция в НАП. 

Обадих се на тогавашния шеф на НАП Красимир Стефанов. Обяснявам му. Въртя, сука, накрая каза, че с този депутат не може да излезе наглава и да търся “по-нагоре”. 

Срам-несрам, пиша смс на Борисов. А срам, защото да занимаваш премиер с подобни неща си е глупост. После говорим 2-3 минути и въпросът е решен.

В интерес на истината, Борисов е много добър в подобен вид микроменажиране на проблеми. Може би защото е по-лесно да пратиш хеликоптер на получил инсулт артист, отколкото да направиш истинска здравна реформа. 

Днес колежката още е в НАП в родния си град. Депутатът е на много висока позиция в парламента. Борисов е премиер. 

Пиша това, за да обясня, че не всички смс-и до премиера са лоши. Не е черно и бяло. Не всеки, пратил смс, е предател. Не всеки, пратил смс, иска да влезе в коалиция с ГЕРБ. Понякога е въпрос просто на малко човещина.

П.П. Колежката дори не бе член на БСП, а на ДПС. Не че има значение. Защото, в крайна сметка, битката между политическите партии не може да минава през личната съдба на членовете им.

Всъщност други услуги не съм искал. И да, не е правилно нещата да се решават по този начин. Но така са поставени, и не мога да го променя. Изборът ми беше да пратя смс или да отсвиря колежката...

Дано никога не изпадате в подобна ситуация. На чужд гръб сто тояги са малко."

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар