Неделя, 16 Юни 2019
Вторник, 09 Октомври 2018 10:03

Криминалисти определят убиеца на Виктория като психопат

Има ДНК материал на извършителя, но ДНК базата на МВР е малка

„Националната ДНК база данни, която се намира в Института по криминалистика на МВР се запълва от около 18 години, проблемът е, че тя е малка – в нея има няколко хиляди профила. При регистрацията в районните управления на МВР в общия случай  не се снема ДНК поради липса на достатъчно средства за проби”, обясни в студиото на Нова ТВ криминалистът Иван Савов. Така на практика полицията разполага с голям регистриран контингент, но с малка възможност да събира безспорни доказателства, какъвто е ДНК –профилът.

Фактът, че убиецът е оставил много и всякакви следи от себе си насочва полицията към версията, че нападението е по-скоро случайно от човек, който има сексуални мотиви или другият вариант – да има личен мотив и да е дебнал жената.

Вариантите за разкриването оттук нататък са, ако ДНК-следите, намерени по жертвата, съвпаднат с данни в базата на МВР. Ако обаче такова съвпадение не се намери, е много важен психологическият профил, който ще се направи на извършителя, защото МВР трябва да събере широк кръг от заподозрени, които да бъдат проверени и да се потърси съвпадение на ДНК.

Според криминалиста Ботьо Ботев убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова не е свързано нито с работата ѝ, нито с личния ѝ живот. Той коментира тежкото престъпление в сутрешния блок на bTV.

Неговото предположение е, че става дума за инцидентен случай, а извършителят е психопат, който не за първи път посяга на жена.

Работата по подобни престъпление е изключително трудна, търси се игла в купа сено, предупреди Ботьо Ботев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар